Wedstrijdverslagen: Achilles 1 neemt revanche op ALO

Achilles 1 won van ALO 1 afgelopen zaterdag na een moeizame, fysieke wedstrijd. Het leek een kopie te worden van het 1e duel waarin de goals schaars waren. Dat was nu weer het geval, zeker in de beginfase. En dus gaat Achilles 1 mee in het "vecht/degradatie" korfbal, wat ons klaarblijkelijk toch iets minder ligt. De wissels brachten gelukkig ook iets extra's en de sterk spelende Laura stelde uiteindelijk met haar 4 goals de overwinning veilig. Met 14-10 stond Achilles 1 dit keer aan de goede kant van de score. Achilles 2 won ook nipt van Rohda 2 na de 1e pot tegen hen gelijk te hebben gespeeld. Na een spannende pot korfbal werd het 15-13 voor de onzen. Achilles 3 én 4 wisten ook de punten te pakken. Achilles 3 won keurig van Refleks 2 met 20-14 na een leuk duel en het 4e won uit ruim van Fortuna 4, 9-16. Verder zijn er nog opvallende uitslagen te zien bij de E1, daar werd het maar liefst 18-3 tegen ONDO E5 en ook de A2 haalde weer uit met een mooie overwinning op Fortuna A4: 18-8. En als je verder leest, zie je onder andere ook nog een uithaal van de F1, 3-21 werd het tegen RWA F2, de andere resultaten en de aangeleverde verslagen! [Foto: Joost van Soest, nog veel meer foto's https://www.hkvachilles.nl/media]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat (binnenkort weer beschikbaar) - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen vind je hier. En hier alle standen.
  • Kijk ook in het Fotoalbum voor de foto`s van huisfotograaf Joost van Soest, Achilles Media.

Achilles 1 – ALO 1

Na een zeer zwaarbevochte overwinning, kan Achilles opgelucht ademhalen. De tweede editie van dit treffen werd lang een soort herhaling van de eerste wedstrijd, maar deze keer konden we de wedstrijd wel kantelen. Op een iets andere zaterdag dan normaal, met het tweede voor het derde en het derde voor het eerste, viel er genoeg te genieten. Het tweede speelde een zeer harde en spannende wedstrijd, maar had duidelijk de langste adem. Dat gold later ook voor het derde dat na een hele spannende wedstrijd, er nog een geweldige eindsprint uitperste. De eerste vier punten van het weekend waren binnen voor de selectie.

Aan het vlaggenschip om daar een 6 klapper van te maken. Iets wat ook heel hard nodig is. Kijkend naar de stand eerder deze week, scenario’s doorberekend, kon ik eigenlijk niet anders dan concluderen dat je normaal gesproken drie keer moet winnen om kampioen te worden. Dat geldt overigens ook voor onze concurrenten. De pouletjes van vier zorgen ervoor dat elke wedstrijd een finale wordt. We kunnen onze vinger er weer niet helemaal op leggen, maar ALO maakt het ons weer verschrikkelijk lastig. We komen er aanvallend helemaal niet lekker in. Net als in de bosjes van Pex schieten we moeizaam en voelt het allemaal niet echt lekker. Als Pepijn na een ongelukkige botsing dichtgeplakt moet worden, is de stand na een kwart wedstrijd 1-3. We gooien het een en ander om en komen op gelijke hoogte bij rust. De stand van 4-4 is tekenend. Maar Achilles heeft ten opzichte van ALO wel een wapen. Waar ALO het met ongeveer dezelfde acht moet doen, heeft Achilles een ontzettend sterke bank, vol met spelers die op dit moment in bloedvorm verkeren. We gebruiken dan ook alle wissels vandaag, waar ALO eigenlijk weinig kan omgooien. Ondanks dat het nooit een echt soepele wedstrijd wordt, krijgen we wel de overhand. ALO blijft strijden, maar wordt uiteindelijk te moe om ons team, vol verse krachten, bij te kunnen benen. Op 14-10 klinkt het eindsignaal. De eerste van de terugwedstrijden gewonnen, al was het niet al te glansrijk.

Omdat Eibers wint van Maassluis hebben ze op dit moment pole positon. Volgende week uit bij Eibers volgt de volgende finale. Eibers staat op 6 punten en wij op 5 punten. Betekent ook direct dat dit voor Eibers de kampioenswedstrijd is. Wint Achilles, dan zijn we de nieuwe koploper. Oftewel, een prachtig affiche, dat je niet ongezien voor bij kan laten gaan als superleeuw. Ik zie jullie allemaal graag volgende week voor het volgende hoofdstuk van onze titelstrijd.

Timme

Achilles 2 - Rohda 2

Na een week vol leerzame en goede trainingen was vandaag dan een echte matchday! We willen ons de druk totaal niet opleggen hoor, maar als we winnen betekend het dat we dicht bij het kampioenschap komen. Onze tegenstander: Rohda uit Amsterdam. Amsterdamse vechtlust heeft Rohda zeker, dus ons plan was om snel op voorsprong te komen om spanning uit de weg te gaan.

Op zaterdag om 12:30 begon onze thuiswedstrijd! Van 1-1 gingen we naar 3-1 en dat gat moesten we eigenlijk meteen vergroten. Helaas kwam er een heftige blessure aan onze kant tussendoor waardoor de wedstrijd even stil lag en er wat wissels moesten vallen. Vervolgens bleven de goals om de beurt vallen en zo stond het na een aantal minuten 4-4. Rohda ging slim om met de kwaliteiten van de scheids en daardoor kregen de Amsterdammers veel stippen en vrije ballen mee. Deze handigheidjes moeten wij met onze jonge ploeg nog wat onder de knie krijgen maar uiteindelijk lukte ons dat ook! Zo bleef het een spannende strijd in goals en daardoor stond het in de rust 7-7.

Na rust moesten we meteen scherp starten. Mandy kwam ons in het veld versterken en dat zagen we meteen in een goal bij haar eerste schot, heerlijk! Was het nu dan tijd om een echt gat te maken?? Helaas dacht Rohda hetzelfde en scoorde twee ballen op rij, 8-10. Nu was het zaak om ons schotpercentage echt omhoog te halen en er met zijn alle voor te gaan. Het was een ruwe wedstrijd vanuit beide kanten met mooie duels. Door een positieve energie en goeie aanvallen scoorden we 7 goals op rij, 15-10. Rohda scoorde nog wat goals maar niet genoeg om ons voorbij te gaan. Dit resulteerde in een 15-13 winst! 2 punten erbij en dat maakt dat wij met 7 punten bovenaan staan. Via deze weg wil ik de reserves bedanken!

Trots op het team, nu zijn we nog een stapje dichterbij de hoofdklasse! Willen jullie ons nou kampioen zien worden? Kom ons dan zaterdag 7 oktober aanmoedigen, het is gelukkig maar een klein stukje rijden, en ook helemaal niet zo vroeg :-)

Hopelijk tot volgende week bij Groen-geel in Wormer!

Romy

Achilles 3 - Refleks 2

Na de bittere pil redelijk verwerkt te hebben van vorige week en keihard te hebben geknald tijdens de trainingen deze week, waren we klaar voor een revanche tegen Reflex. Vorige wedstrijd hebben we de hele tijd voorgestaan zijn we uiteindelijk met gelijkspel het veld afgelopen.
Vandaag zouden we winnen, dat was onze mentaliteit!! Toch?

Het fluitsignaal klonk en we kwamen al snel 1-0 voor. Helaas was dit van korte duur en als snel stonden we 1-4 achter. Gelukkig had het andere vak de overhand en wilden de goals daar wel vallen, maar echt soepel ging het niet. We miste scherpte, vechtlust en de wil om te winnen.

We zijn de rust in gegaan met 6-10 en kregen daar een duidelijke boodschap mee van Rob. We zijn te slap begonnen en dat resulteert nu dat we achter de feiten aanlopen. We moeten dat gat van 4 doelpunten gaan dichten. We zijn beter en dat moeten we nu eens gaan laten zien. Tijd om onszelf te gaan belonen. Allemaal een tandje erbij en gaan!

Met een nieuwe instelling stapten we het veld in. Een team wat wilde winnen stond er nu. De duels werden gewonnen, er werd goed verdedigd en de doelpunten vielen. Er werden tacktische wissels ingezet om ons doelsaldo in veiligheid te stellen en dit werkte. Al snel liepen we uit door mooie goals van ons gehele team en een stuk of 5 goals van Stef wat uiteindelijk de stand op 20-14 maakte. “He is back”. We are back!

Stacy

Achilles A2 - Fortuna A4

Het was een heel lekker weertje om een wedstrijd te spelen, niet te warm en niet te koud en gelukkig geen regen! We hadden een vrij late wedstrijd om 13.10 tegen de A4 van Fortuna. We wisten onze verbeterpunten omdat we al een keer eerder tegen Fortuna hadden gespeeld, die werden dan ook van tevoren besproken. Verder moesten we goed blijven communiceren tijdens de wedstrijd en moesten we de ballijn goed verdedigen.
Het vak van Lucas, Viggo, Stella en Sofie begon in de aanval en het Damien, Siemen, Bregje en Lena begonnen met verdedigen. Lizzy begon op de bank en Jalien kwam later, want die moest invallen bij de A1.
We gingen met goed vertrouwen de wedstrijd in en gelukkig werd al snel het eerste punt gescoord! Helaas scoorde Fortuna al vrij snel de 1-1. Toen dat gebeurde leek het er even op dat de wedstrijd heel gelijk zou oplopen, bij de 3-2 scoorde Fortuna weer. Daarna schoten we er heel veel raak. Uiteindelijk gingen we met 10-3 de rust in.
Voor de tweede helft was ons doel om gewoon goed door te blijven spelen, wat dat ging de vorige keer tegen Fortuna niet zo goed. Al snel was duidelijk dat het de goede kant op ging toen telkens maar weer werd gescoord door Achilles. We hadden al 2 doelpunten gemaakt toen Fortuna de 12-4 scoorden.
De tweede helft van de wedstrijd ging gelukkig heel goed, we hebben uiteindelijk met 18-8 gewonnen! We staan nu bovenaan in de poule en omdat Ondo van RWA heeft gewonnen betekent dit dat we volgende week onze kampioenswedstrijd tegen Ondo hebben! We gaan hier de komende week heel goed voor trainen met hopelijk een goed resultaat. De wedstrijd begon heel spannend, maar we hebben echt heel goed gespeeld! Bedankt Sterre en Annemarie voor het coachen en Ed bedankt voor het fluiten!

Lena

Dunas B1 – Achilles B1 11-10

Vandaag speelden we de uitwedstrijd tegen Dunas B1. Zij staan bovenaan in de poule en we hebben de thuiswedstrijd met 5-13 verloren dus we wisten bij voorbaat dat we aan de bak moesten. Het begin was niet zo best, we kwamen al snel op een 4-0 achterstand. Maar naarmate de wedstrijd vorderde en Dunas aardig wat kansen mistte en wij wel wat kansen benutten kwamen we beter in de wedstrijd. Dunas voelde de druk, er werd hard gevochten voor elke bal. Tegen het einde van wedstrijd stonden we zelfs op een 9-10 voorsprong, het zat er echt in. Echter bleef Dunas iets scherper dan wij en scoorden ze nog 2 doelpunten waardoor we zonder punten weggingen. Maar toch zijn we trots dat we ervoor hebben gestreden en zelfs hadden kunnen winnen, Dunas had nl alle voorgaande wedstrijden dik gewonnen. Dit geeft wel goede moed voor aankomende 2 wedstrijden.

Kiki

Achilles B2 - Phoenix B2

Op zaterdag 30 september 10:00 begon de wedstrijd tussen Achilles B2 en Phoenix B2, het weer was best zonnig en bewolkt. Achilles B2 speelde uit bij Phoenix B2 in zoetermeer, Anton was vandaag de aanvoerder van Achilles B2.

Eerste helft

De aanval van Phoenix in de eerste helft ging best goed, ze hebben goed rondgelopen met de ballen en verder veel mooie doorlopen genomen. Achilles had best wel wat kansen maar die zijn er helaas niet in gekomen. Verder ging de verdediging van Phoenix heel goed. Ze hielden de tegenstander heel goed in de gaten en gingen er fel op in. De verdediging van Achilles ging niet echt zo goed zoals de Achilles B2 hoopte. Ze pasten niet echt goed naar hun teamgenoten en hadden de bal niet echt goed gevangen.

Tweede helft

De aanval van Achilles ging beter dan in de eerste helft, ze hebben goed vrijgelopen en speelden goed rond, ze hebben ook veel kansen geprobeerd maar die gingen helaas niet raak. De aanval van Phoenix ging ook goed, ze hebben veel kansen geprobeerd maar helaas zijn die er niet in gekomen. Verder ging de verdediging van Achilles best goed. Ze gingen er goed op in, overnemen is ook best veel genomen bij elkaar. De verdediging van Phoenix ging ook goed, ze gingen er ook heel goed op in en lette ook goed op.

De eindstand van de wedstrijd van Achilles B2 tegen Phoenix B2 was 12-1 geworden.

Almes Mahi

Korbis C2 - Achilles C1

Vandaag moesten wij het opnemen tegen Korbis C2 in Waddinxveen. Na vorige week compleet weggeregend te zijn scheen vandaag gelukkig wel het zonnetje. We begonnen met de volgende opstelling:
Aanval: Roos, Lola, Fedde, Joe
Verdediging: Fleur, Vera, Xander, Niels

Fuuuuuuuuuuuuuuuut de wedstrijd begon! We begonnen sterk en al snel scoorde we de 0-1 door een afstandsschot van Mijzelf. Hierna ging het over en weer waarbij onze verdediging goed speelde door kort op De tegenstander te spelen. Hierna volgde de 0-2 door een mooi doelpunt van Fedde. Helaas maakte Korbis de 1-2 Tijdens hun volgende aanval, maar na een mooie doorloop van Niels gingen we met 1-3 de rust in. Rust (Donderspeech van Paul) In de tweede helft kwam Britt erin voor Roos. We begonnen weer sterk en maakte de 1-4 en de 1-5. Na de wissel scoorde Vera meteen een doorloop de 1-6. De verdediging hielt het goed dicht Waardoor Xander de 1-7 scoorde. Korbis maakte de 2-7 waarna wij meteen weer toesloegen 2-8 Korbis had het laatste woord en maakte de 3-8.

Ik vond het een hele leuke wedstrijd en ik hoop jullie ook een leuk verslag. Mijn shirt zal ik niet meer vergeten maar ik geef graag de pen door aan Vera voor het volgende verslag.

Joe

Achilles D1 – Die Haghe D1

Na een matige wedstrijd vorige week tegen KVS, was het deze week tegen koploper Die Haghe tijd om weer te laten zien waar we toe in staat zijn. Al twee keer eerder speelden we tegen Die Haghe. De eerste keer was een oefenwedstrijd die we eigenlijk hadden moeten winnen, de tweede een competitiewedstrijd waarin Die Haghe duidelijk de betere was. We wisten dus dat we aan de bak moesten.

Deze handschoen pakte de D1 met verve op. In de eerste tien minuten werd Die Haghe volledig weggespeeld. De ene na de andere vloeiende aanval werd op de mat gelegd. Het tempo lag hoog, de aansluiting was perfect, de mooie passes waren bijna niet te tellen en iedereen had oog voor elkaar. Raakten we de bal kwijt, dan had de verdediging deze meestal al terug voordat Die Haghe überhaupt aan schieten kon denken. Resultaat na tien minuten wervelend korfbal van Achilles D1: 1-0, direct gevolgd door de gelijkmaker van Die Haghe en niet lang daarna zelfs de 1-2. Het was zuur om te constateren dat we tot dan veruit de betere ploeg waren, maar dat al die kansen niet aan ons waren besteed. Nog voor de vakwissel viel wel de gelijkmaker, maar de tweede aanval had het beduidend lastiger, net als onze tweede verdediging. Het was dan ook Die Haghe dat uitliep en met een 2-5 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was het iets minder wervelend en liep Die Haghe snel verder uit, mede doordat we veel uitwerkfouten maakten. Even gingen de koppies hangen, maar gelukkig kregen we het vizier nu wat meer op scherp waardoor we de marge toch weer tot drie wisten terug te brengen. Nog dichterbij kruipen lukte niet. De wedstrijd leverde een dubbel gevoel op: geweldig genoten van het spel en de vechtlust, maar wat voelde die eindstand onterecht.

Wat nemen we mee van deze wedstrijd? Dat wij oog hebben voor elkaar, dat wij het spel steeds beter gaan zien, getuige de mooie passes, dat wij veerkrachtig zijn, dat we hard moeten werken aan de afronding en dat Mila heel veel van kaas houdt.

Volgende week ONDO, dat het deze week KVS lastig maakte. We zullen dus net zo scherp moeten zijn als afgelopen zaterdag (behalve in de afronding dan, dat mag wat scherper).

Joost

Achilles E1 – ONDO E5  18-3

Vanmorgen speelden we thuis tegen ONDO. De uitwedstrijd hadden we gewonnen dus daar gingen we weer voor. Ons team was op volle sterkte want we waren compleet. We hadden ook goed getraind deze week, de buikspieroefeningen en de burpees stonden ook op het programma. Blijkbaar waren we best fit en strijdlustig want we stonden binnen no time voor met 10-2. We speelden goed samen en wisselden de afstandsschoten af met doorlopen. Zo gaaf om veel te scoren. We hebben een heel leuk team en de meisjes en jongens spelen allemaal goed met elkaar, de vrije speelster/speler wordt vaak gevonden. Het omschakelen ging ook best goed vond ik. We hebben ook hele leuke en lieve coaches, jammer dat Demi er niet bij kon zijn. Ook vind ik Susan een hele lieve en eerlijke scheidsrechter, dankjewel Susan dat je onze wedstrijd wilde fluiten. Als we nog 2 wedstrijden winnen zijn we kampioen, dus we gaan weer hard trainen en zaterdag ons best doen tegen Avanti.