Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint weer van HKVOE; Achilles 2, 4, A2 én F1 kampioen!

Achilles 1 moest het wederom opnemen tegen stadsgenoot HKVOE. In de thuiswedstrijd werd de tegenstander weggevaagd met een ongekend schotpercentage van de spelers van 1. Dit keer werd het wel echt een gevecht tussen 2 ploegen die allebei kampioen willen worden. De eerste helft was dan ook echt een Haagse derby. Achilles duidelijk de betere ploeg, maar qua scoreverloop kon het verschil niet echt gemaakt worden (6-7). In de loop van de 2e helft trok Achilles 1 de wedstrijd na een spannend duel toch duidelijk naar zich toe en in de slotfase was HKVOE moegestreden waardoor het nog een redelijk groot verschil werd; 10-17. Bij winst volgende week thuis tegen Maassluis 1 kan ons Vlaggenschip kampioen worden. Zorg dat je erbij bent! Over kampioenen gesproken: Achilles 2 versloeg met duidelijke cijfers Groen Geel uit en ook Achilles 4 wist hulp van de nodige A-heren Refleks 3 te bedwingen. Daar werd het 19-15. Ook de toppers van onze A2 wonnen van Odo A2 met 3-13 en de F1 haalde de titel binnen door Ondo F2 met 13.10 te verslaan. Spelers, coaches, trainers, reserves gefeliciteerd!! Welke ploegen komen erbij in het lijstje van de kampioenen volgende week in alweer het laatste speelweekend? Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Verslagen Achilles 2 en F1 toegevoegd!]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat (binnenkort weer beschikbaar) - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

HKV/Ons Eibernest 1 - Achilles 1

• Fotograaf Frank van der Leer was namens Sportsnap.nl aanwezig om foto's te maken, je bekijkt de foto's via deze link.

Derby time! Voor alweer de 4e keer dit seizoen stond er een derby op het programma. Vandaag moesten wij spelen bij Eibernest. Deze keer was het net iets meer dan een derby. Door de kleine poules van 4 teams kon Eibernest bij winst het kampioenschap binnen slepen voor ons betekende winst dat wij met 1 punt boven eibernest konden komen te staan en dus volgende week onze kampioenswedstrijd zouden hebben.
We wisten dus van te voren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want eibernest ging er alles aan doen om die 2 punten binnen te halen en ze hadden ook nog wel wat goed te maken van de vorige wedstrijd bij ons thuis (27-4).
Aan het begin van de wedstrijd kwamen wij net wat beter uit de startblokken. Als snel kwamen we op een 0-2 voorsprong. Dit konden we niet helemaal vasthouden en dus kwam eibernest ook wat meer tot scoren en gingen we rusten met een 6-7 voorsprong.

We moesten zorgen dat we net iets meer energie gingen geven. Zorgen dat we meer beweging kregen in onze aanvallen en verdedigend ging het prima alleen was er 1 ding waar we echt mee moesten stoppen en dat was het aanraken van de paal. Elke keer als de paal aangeraakt werd kregen we een strafworp tegen.

De 2e helft toonden wij meer energie en konden we na ongeveer 7 minuten spelen een gat maken van 3 doelpunten verschil 7-10. Uiteindelijk hebben wij de wedstrijd goed uitspelen want het verschil is na de 8-11 nooit meer kleiner geweest dan 3 doelpunten. De einstand was uiteindelijk 10-17!

Het was een wedstrijd die er hard aan toe ging met heel veel strafworpen en vrije ballen. Van de 10 doelpunten die we tegen hebben gehad waren er 6 doelpunten gemaakt door een strafworp of een vrije bal. Dat is nog iets wat we eruit moeten halen, maar we kunnen al met al terug kijken op een ontzettend goede prestatie.

Publiek ontzettend bedankt! Hopelijk zien we jullie allemaal volgende week zaterdag (14 oktober) om 15:30 op het Pomonaplein en schreeuwen jullie ons naar het kampioenschap toe!

Groetjes, Sterre

Groen Geel 3 - Achilles 2

Jajaaaa na al een aantal wedstrijden was het zo ver: we mochten gaan spelen voor het kampioenschap. Voor deze wedstrijd mochten we om 8:45 verzamelen op het Pomonaplein en met ze allen richting het Wormer, want daar mochten wij het gaan opnemen tegen groen geel 3. We hadden er allemaal zin in en waren klaar om de punten en dus het kampioenschap mee te nemen naar Den Haag.

Daar gingen we dan, we wouden zo snel mogelijk een gat slaan en dat lukte ook. Na een gelijkopgaand begin (2-2) zorgden de toppers meteen voor een groot gat van maarliefst 2-9. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft hielden we deze voorsprong goed vast. De ruststand was dan ook 3-11.

De tweede helft begint en net als in de eerste helft ging het aan het begin gelijk op. Verdedigend zwakte we iets af wat best logisch is als je kijkt naar hoe sterk er in de eerste helft verdedigd was. Toch wisten we ook in de tweede helft weer een lekker moment te hebben waar er een paar ballen achter elkaar in vielen en we dus toch nog een beetje uitliepen. En toen het fluitsignaal. 9-19 toen konden we het echt zeggen we zijn kampioen. Voor dat we dit echt konden vieren in onze eigen kantine mochten we eerst nog gaan genieten van ons eerste die de punten ook over de streep hebben getrokken!

Aanstaande zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd thuis tegen Avanti 3. Kom gezellig kijken, dan maken we er met ze allen een mooie afsluiter van.

Achilles 4 kampioen!

Achilles A1 - Dunas A1

Als redelijk trouwe supporter van de A1 was het zaterdag genieten langs de lijn. De A1 speelde namelijk hun beste wedstrijd sinds, tja lange tijd, want het ging niet altijd even makkelijk met de A1 het afgelopen jaar. Bij vlagen goed, en soms ook erg matig. Dit seizoen zat daar al behoorlijk wat verbetering in qua ondergrens, tot vorige week.
Toen verloor de A1 ineens erg verrassend van KVS A1, waarvan eigenlijk altijd wel van gewonnen wordt de afgelopen duels. Een diep dal. En deze week eigenlijk een heel goed niveau wat m.i. wel de standaard mag worden voor de A1 zodat dit niet de hoge piek is.

Natuurlijk is de ploeg nog in ontwikkeling en moet het ook nog "wennen" aan elkaar. 50% nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen, dus dat is enigszins logisch, maar het leek zaterdag wel erg lekker te kloppen.

Als het besef bij de ploeg goed doordringt dat met deze strijd, passie en de wil om elkaars kwaliteiten op de juiste manier te benutten, dan is er nog veel meer mogelijk. Ook als het even tegenzit of het niet loopt in een wedstrijd is terug naar de basis met die ingrediënten eigenlijk voor elke ploeg natuurlijk een voorwaarde voor succes. Maar zeker voor onze A1 die juist op dat vlak erg veel winst kan behalen.

Maar goed, back to de tegenstander Dunas van afgelopen zaterdag. Het uitduel werd er gelijkgespeeld (10-10), en na de wedstrijd werd toen vooral de arbitrale meneer als excuus gehanteerd. Dat, maar ook jezelf daarin verliezen tijdens de wedstrijd was afgelopen zaterdag gelukkig totaal niet aan de orde. Een ref die niet opvalt is m.i een uitstekende beleidsman en hij heeft de wedstrijd een wedstrijd laten zijn afgelopen zaterdag. Daar kon het dus niet aan liggen.

Dunas met enorm veel lengte in de ploeg bleek nu echter niet opgewassen tegen het uitstekende verdedigen aan onze kant en ook de enorme sprongkracht bij een aantal van onze mannen ging niet ongemerkt voorbij. Met de ruststand van 7-2 is het maar weer eens duidelijk dat je verdedigend de wedstrijd echt op slot kan gooien. De 2e helft kwam Achilles A1 echt los en werd het in een heel leuk duel 17-5 voor de A1 en werd over bijna alle schijven gescoord in een aantrekkelijke wedstrijd.
De spelers mogen best nog wat meer enthousiasme in zo'n wedstrijd tonen over het goede verdedigen en wat emotie laten zien bij een onderschepping en het maken van een goal, met je vak.

Dan krijgen ze nog meer het publiek mee, kan mij namelijk niet voorstellen dat het niet erg lekker en vooral heel leuk was om zaterdag in het veld te hebben gestaan. Tenminste, als je het Achillesshirt aan had??!

Volgende week kan Dunas hopelijk wel winnen van KVS A1. Dan maakt Achilles A1 nog kan op de titel als ze zelf weten te winnen van HKV Ons Eibernest A1.

Een redelijk trouwe supporter

ODO A2 - Achilles A2

Daar waren we dan uit bij ODO. We waren lekker op tijd en konden eigenlijk direct al beginnen met de voorbereiding. We konden lekker inschieten met muziek waar lizzy voor had gezorgd. We schoten allemaal wel goed tijdens het inschieten en iedereen was fit en had vertrouwen. Net iets voor de aanvang van de wedstrijd gingen we nog even goed warmlopen en we waren er helemaal klaar voor.

De eerste aanval begon met Lucas, Viggo, Lizzy en Sofie.

En de eerste verdediging met Siemen, Damien, Jalien en Bregje.

Fuuuut en de wedstrijd was begonnen. We wouden eigenlijk heel scherp beginnen maar echter schoot ODO haar bal er gelijk in en keken we dus direct tegen een 1-0 achterstand aan. Echter zijn we niet de makkelijkste en werden we nog gretiger door die tegengoal. We speelden goed samen er werden goede rebounds gepakt en er was veel overzicht en communicatie. Lucas scoorde hierdoor gelijk de 1-1. Iemand die ook op schot was die dag was Jalien die gelijk na een onderschepping de 1-2 maakte en Bregje scoorde vervolgens de 1-3 en stonden we dus met 2 goals voor.

Het ging best wel goed en Viggo scoorde gelijk de 1-4. Helaas scoorde ODO haar 2de goal wat de stand op 2-4 bracht. Maar Jalien wou een wat grotere voorsprong en die schoot er even 2 achter elkaar in na 2 mooie acties waardoor het ineens 2-6 stond. Maar de heren in het 1ste aanvalsvak Lucas en Viggo wouden er nog een schepje bovenop doen en zorgden voor de 2-7 en 2-8 waarmee we ook de rust in gingen.

Het ging zeer goed alleen moesten we ons niet gek laten maken vooral ikzelf ( Damien ) en sterre omdat we nog wat akkefietjes hadden met de scheids en spelers. Dus we moesten niet onze controle verliezen. Verder ging het gewoon goed we pakte veel schoten, scoorde veel en onderschepte vaak de bal maar zo stonden we er 3 weken geleden ook voor toen ook met zo’n voorsprong die we bijna weg gaven wat dit keer echt niet mocht gebeuren.

Fuut en de 2de helft was begonnen. We kwamen de kleedkamer uit en Jalien schoot er gelijk weer een afstandschot in en we stonden 2-9 voor. Daarna viel het aan beide kanten stil. De ballen gingen er niet meer in en wij gaven heel veel druk bij het uitwerken waardoor ODO er heel lang over deed om de bal naar de andere kant te krijgen. Er gebeurde ongeveer 10 minuten niks totdat een beetje uit het niets er een mooie kans kwam en die Viggo er in schoot waardoor we 2-10 voor stonden. Toen gebeurde eigenlijk weer hetzelfde totdat een goede 5 minuten later een goal maakte via Lucas de 2-11 maar die werd heel snel gevolgd door de 3-11 van ODO.

Er waren nog maar een paar minuten te spelen en ODO wist eigenlijk al dat het niet meer ging lukken waardoor ik ( Damien ) en Siemen de 3-12 en 3-13 scoorden.

En toen klonk het eindsignaal en wonnen we dus met 3-13 en waren we natuurlijk ontzettend blij. We kwamen met zijn allen bij elkaar en bedankte nog even het publiek want we waren kampioen geworden na een mooie overwinning op ODO zonder het spannend te maken. Na de wedstrijd moesten we gelijk naar Achilles waar we gehuldigd werden. Iedereen kreeg een medaille en we

waren natuurlijk super trots op onszelf en het team. Helaas was Stef er niet bij maar stef hoort er natuurlijk ook bij.

Ik wil het hele team bedanken voor een super leuk veldseizoen want onze laatste wedstrijd gaat niet door ivm dat RWA geen team op de been kan krijgen. Ook wil ik Sterre en Stef bedanken voor dit kampioenschap want zij hebben er ook voor gezorgd dat we dit konden bereiken en natuurlijk de reserves zoals altijd.

Nu op naar het zaalseizoen en laten we daar doorgaan waar we mee begonnen zijn.

Damien Leben

Achilles B2 - Olympia B3

Op zaterdag 7 oktober was er een spannende wedstrijd tussen Achilles B2 en Olympia B3. Gelukkig was het droog ,wel waaide het behoorlijk.
1ste helft: Achilles komt al heel snel tot scoren! Maar voorlopig bleef. Het hierbij in de 1ste ronde. Sterker nog, Olympia maakte kort voor rust. De gelijkmaker! Stand 1-1!
Maar na de rust kwam Achilles definitief sterker terug.Er werd goed rondgespeeld, Achilles kreeg veel kansen. En die werden benut. Olympia kwam er bijna niet meer aan te pas. En de wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Achilles met 6-2.
De eerste winst van het seizoen is een feit!

Anton Wijbenga

Achilles C1 - Dunas C1

Dat was vroeg opstaan voor de wedstrijd tegen Dunas C1. De wedstrijd begon al om 9.30 uur. Vrijdagavond hadden we schottraining gehad van de selectie dus we waren goed op schot.
Na een kwartier stonden we al met 5-0 voor door doelpunten van Joe 2x, Xander, Niels en Fedde. Maar we vonden het nog niet genoeg. Joe maakt de 6-0 door een mooie doorloop aangegeven door Roos. En het werd 7-0 door Niels. Dunas werd wakker en maakt 7-1. Britt maakte 8-1 nadat we heel veel kansen hadden gemist. We gingen nog even door met Joe 9-1 en Lola 10-1. Dunas kreeg een strafworp mee en zo kwamen ze op 10-2 en daarna zelfs 10-3 en 10-4. Maar daar lieten wij het niet op ons zitten en Fleur maakte 11-4. We kregen weer een strafworp tegen en Dunas maakte 11-5 en 11-6. Vera aan onze kant kreeg een strafworp mee en het werd 12-6. En Xander maakte het laatste doelpunt. We hebben weer gewonnen!

Xander mag het volgende verslag schrijven.
Vera.

Achilles F1 - ONDO F2

‘Alleen nog even winnen’ hadden trainers Leon, Bjorn en Peter tegen Selah, Mick, Jasmijn, Yinthe, Tos en Dex van de F1 gezegd. Als dat zou lukken, dan zouden ze kampioen worden.

Na de Schottraining van de avond ervoor en de eerdere overwinningen van de laatste weken moest dat wel lukken dachten ze.

Tegenstander was Ondo F2 en met een heerlijk zonnetje ging de wedstrijd van start. Die begon goed, want de eerste paar punten werden snel gemaakt door Achilles. Ondo had echter ook een paar goede spelers in het veld staan en waren daarnaast een kei in het verdedigen. Het was daarom een leuke wedstrijd om naar te kijken waarbij de beide teams bijna om en om een punt scoorden. Achilles bleef echter een goede voorsprong houden en zelfs met de superspeler van Ondo in het veld bleven ze gefocust, uiteraard onder toeziend oog en met bemoedigende woorden van coaches Peter, Bjorn en Leon. Het laatste deel van de wedstrijd was nog erg spannend, maar met 13-10 won Achilles uiteindelijk de wedstrijd. EN….. Ze werden inderdaad Kampioen! De medailles hebben een mooi plekje gekregen thuis. Op naar de zaalcompetitie!

Achilles F1

Achilles F2 – ONDO F3 en ALO F3 – Achilles F2

Deze week een dubbel verslag van de F2!

Laten we beginnen met de wedstrijd van vorige week. Koploper ONDO F3 kwam op bezoek. ONDO is een beetje het buitenbeentje in de poule van de F2; ALO, DES en Achilles zijn aan elkaar gewaagd, ONDO steekt er zowel letterlijk als figuurlijk met kop en schouders boven uit.

Het was voor de F2 dus zaak om hun eigen wedstrijd te spelen. In de eerste helft had de F2 het moeilijk, vooral met de lange jongen die veel onderschepte en vanwege zijn lengteoverwicht ongehinderd veel kon schieten. Na 10 minuten stond het 0-8 en met rust 0-13.

Gelukkig is de F2 een ploeg die zich niet laat kennen en gewoon doorgaat. De tweede helft speelden ze fantastisch! Er werd goed (ruim) vrijgelopen en daardoor kon er ook beter gegooid worden. Een doelpunt voor de F2 hing in de lucht…. En in de laatste 10 minuten viel het thuisdoelpunt! Het thuispubliek ging er extra achter staan. De kinderen genoten daar zichtbaar van en kregen meteen vleugels. Uiteindelijk kwamen er nog 2 doelpunten bij. De eindstand was 3-16, maar de laatste 10 minuten heeft de F2 met 3-1 gewonnen!

Ondanks de nederlaag overheerste de trots van een (hele) goede 2e helft tegen een veel betere tegenstander.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen ALO F3 op het programma. Zoals eerder genoemd is dat een ploeg die normaal gesproken gelijkwaardig is aan de F2. Inderdaad. Normaal gesproken…. De F2 trok de goede 2e helft van vorige week doodleuk door. Toen de stofwolken in de rust neerdaalden stond er een 0-6 stand op het scorebord. Net als vorige week was de 2e helft ook deze wedstrijd beter dan de eerste helft. Het werd een vervelende show waarbij iedereen van de F2 scoorde. Net zoals Achilles vorige week ging ALO gewoon door en hun harde werken werd uiteindelijk ook terecht beloond met een doelpunt! Eindstand… 1-16!

Oliver, Sarah, Caat, Hermance en Guinevere: Wat hebben jullie het goed gedaan de afgelopen weken. Ouders en trainsters kunnen trots zijn op jullie! Uiteraard ook complimenten voor de trainsters!

Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen DES op het programma, ik kijk er nu al naar uit!