Wedstrijdverslagen: Achilles 1 naar de Hoofdklasse, ook Achilles 6 en E1 kampioen!

Achilles 1 deed wat het moest doen, namelijk winnen van Maassluis 1 om naar de hoofdklasse te promoveren en het kampioenschap binnen te halen. De wedstrijd was misschien door de woei wat moeizaam om echt tot een monsterscore te komen. Ondanks het missen van stippen en legio korte kansen kwam ons Eerste geen enkel moment in gevaar. Met name door het (wederom) het sterke verdedigen gaven de spelers hun opponent geen schijn van kans. 14-6 en de champagne kon ontkurkt worden! Een fantastisch resultaat en een mooie stap voor Achilles. Ook goed om te zien dat Vakkie A luidruchtig aanwezig was met mooie spandoeken, toeters en bellen om het Vlaggenschip te steunen! Achilles 6 en Achilles E1 konden ook bij het rijtje der kampioenen worden bijgevoegd. Achilles 6 won van het welbekende Nikantes 2 met 7-11 en de E1 won van KVS E1 met 8-6. Alle spelers, invallers, reserves en de gehele staf van 1,6 en E1 (en de vorige week geroemde teams), gefeliciteerd met het behalen van de titels! Lees verder voor alle uitslagen, standen en verslagen. [Verslag Achilles C1 toegevoegd!]

  • Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat (binnenkort weer beschikbaar) - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Achilles 1 - Maassluis 1

Afgelopen zaterdag was het dé dag. Door de nieuwe competitieopzet staat er in veldwedstrijd nummer zes (en tevens laatste) al een kampioenschap op het spel. Het voordeel daarvan zou zijn dat de veldcompetitie zowel in het najaar als voorjaar om de knikkers draait. Ehter brengt dat ook een bepaalde druk met zich mee. Elke wedstrijd nadenken over het onderling resultaat. Elke wedstrijd uitrekenen, wat gebeurt er in de andere wedstrijd, wat is het gevolg voor ons, waar staan we nu en wat moeten we gaan doen. Het simpele antwoord zou zijn: gewoon winnen. Maar dat 'gewone' is niet zo vanzelfsprekend in een team dat op vele plekken gewijzigd is ten opzichte van vorig seizoen. En het zijn ook niet de minste spelers die we moeten missen. Desondanks hebben we onszelf de druk opgelegd om 'gewoon' kampioen te worden. Al is het maar omdat we het niemand anders zouden gunnen om een plekje hoger te staan dan wij. Na een slippertje in de eerste wedstrijd en een moeizaam gewonnen punt bij Maassluis moest er vorige week bij de Eibers gewonnen worden om nog aanspraak te kunnen maken op die eerste plek. Daar hebben we laten zien een echt team te zijn en met hard werken ook de twee punten binnengehaald.

Afgelopen zaterdag konden we onszelf belonen en daarbij ook onze buren van ALO een dienst bewijzen. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was voor iedereen duidelijk. Maassluis beschikt over voldoende kwaliteit om ons het vuur aan de schenen te leggen. Scherp beginnen, naar een stabiele voorsprong toewerken en deze niet meer weggeven was het devies. Zoals een echte finale, begon het wat stroef aan beide kanten maar liepen we wel uit naar een 6-1 voorsprong. Dat had mede te maken met het ijzersterke verdedigende werk, waardoor Maassluis er niet aan te pas kwam. Helaas misten we op dat punt een stip en dan zal je altijd zien, liggen er aan de andere kant twee ballen in. De ruststand van 6-3 viel wat tegen, maar je staat voor en dat is het belangrijkste.

Na rust meteen scoren waardoor het gat weer vier doelpunten bedroeg, en via 10-4 naar die stabiele voorsprong toe. Omdat het verdedigend nog steeds goed stond maar het aanvallend wat minder wilde lukken ging het duel een beetje als een nachtkaars uit. Maar zodra zo'n laatste fluitsignaal klinkt ben je dat alweer vergeten en kan je niets anders doen dan elkaar in de armen vliegen, springen, juichen en vieren dat je 'gewoon' (niet zo gewoon) kampioen bent geworden en je met zowel 1 als 2 na de zaal in de Hoofdklasse mag uitkomen!

Dat hebben we écht met zijn allen voor elkaar gebokst. We zijn in die zes wedstrijden uitgegroeid tot een team, werken hard voor elkaar en weten daarmee ook de punten binnen te halen. Scorend kan het beter (op die ene uitschieter na), maar verdedigend o zo sterk. ALO en Eibernest eindigen met 97 tegendoelpunten, bij Maassluis zijn dat er 79. Als je er zelf maar 56 (!) tegen krijgt dan geeft dat wel vertrouwen zeg.

Dat vertrouwen krijgen we niet alleen van onze verdedigende kwaliteiten, maar ook van jullie, het publiek. Want wat waren jullie weer in grote getalen luidkeels aanwezig langs de lijn. Op momenten dat we het nodig hadden werd er weer een liedje ingestart en bij elke goal was het alsof we de Champions League aan het winnen waren. Daarbij ook een groot compliment naar het nieuwe Vakkie A die de draad goed opgepakt lijkt te hebben met een superleuke spandoeken actie met de kids en het versieren van het veld. De tour-de-toeterbox ga ik robuuster maken voor jullie (sorry buren) maar de trommel en het aanmoedigen waren al genoeg om er een feestje van te maken. Ga vooral zo door, het geeft ons dat extra zetje om net een stapje harder te lopen te werken voor elkaar.

Ik kan me nog goed herinneren dat er regelmatig op jaarvergaderingen voorbij gekomen is dat we op sportief vlak graag willen groeien naar een stabiele hoofdklasse ploeg in de toekomst. 'The future is here' zullen we dan maar zeggen. Alleen nog even handhaven in het voorjaar. Maar nu eerst weer lekker warm de zaal in.
Voordat we dat gaan doen hebben we door die poules van vier een extra weekje vrij en ga ik dus ook genieten van een welverdiende vakantie. Bij deze gelijk het moment om mijn 'out-of-office' door te geven aan alle lezers. Van 18 t/m 25 oktober zit ik in het tropische Tenerife. Ik heb alle vertrouwen erin dat jullie een weekje zonder mij kunnen. Om jullie niet stuurloos achter te laten heb ik vervanging geregeld. Achter de bar ligt sinds deze week een handleidingenboekje. Wil je weten hoe het geluid, de microfoon, de lichten, het scorebord, de tv, de beamer of de tv werkt? Het staat er allemaal in!

Ilan

Achilles%201%20kampioen.jpeg

 

Achilles 2 - Avanti 3

Afgelopen zaterdag speelde de kersverse kampioen haar laatste veldwedstrijd in de overgangsklasse. Vorige week werd de titel al binnen gehaald, maar toch was het plan de ongeslagen status te behouden om met een goed gevoel de zaalcompetitie te starten. Ole verving deze week Noa die paraat moest staan bij de belangrijke wedstrijd van 1.

De scherpte en de echte drive om ongeslagen de zaal in te gaan was helaas niet geheel aanwezig in deze wedstrijd. We kwamen op een lichte achterstand en aanvallend hadden we het lastig tegen Avanti. Avanti zelf speelde voor lijfsbehoud in de overgangsklasse en dat was te merken. Ze waren net wat feller en gretiger om de wedstrijd te winnen. Door de sterke wind was het echter lastig te scoren. Vlak voor rust lukte het ons toch om aan te haken en gingen met 5-5 de kleedkamers in.

Na rust ging het spel nog gelijk op, maar in het laatste deel van de wedstrijd wist Avanti toch weer iets uit te lopen en trokken zij de overwinning over de streep.

Tot slot nog grote complimenten voor de invallers uit de A1. Allen hebben ze erg sterk spel vertoond, dus invallers bedankt.

Nu op naar de zaal waar het doel wederom is om kampioen te worden in de overgangsklasse. Met sterke tegenstanders zal dit geen makkelijke opgave worden, maar de strijd gaan we met team 2 leveren. We zien jullie graag weer in het zuiderpark.

Groet,
Twan

Achilles 6 kampioen!

Achilles%206%20kampioen.jpeg

 

ODO A2 - HKV ACHILLES A2

Kampioensverslag van vorige week!

Daar waren we dan uit bij ODO. We waren lekker op tijd en konden eigenlijk direct al beginnen met de voorbereiding. We konden lekker inschieten met muziek waar lizzy voor had gezorgd. We schoten allemaal wel goed tijdens het inschieten en iedereen was fit en had vertrouwen. Net iets voor de aanvang van de wedstrijd gingen we nog even goed warmlopen en we waren er helemaal klaar voor.

De eerste aanval begon met Lucas, Viggo, Lizzy en Sofie. En de eerste verdediging met Siemen, Damien, Jalien en Bregje.

Fuuuut en de wedstrijd was begonnen. We wouden eigenlijk heel scherp beginnen maar echter schoot ODO haar bal er gelijk in en keken we dus direct tegen een 1-0 achterstand aan. Echter zijn we niet de makkelijkste en werden we nog gretiger door die tegengoal. We speelden goed samen er werden goede rebounds gepakt en er was veel overzicht en communicatie. Lucas scoorde hierdoor gelijk de 1-1. Iemand die ook op schot was die dag was Jalien die gelijk na een onderschepping de 1-2 maakte en Bregje scoorde vervolgens de 1-3 en stonden we dus met 2 goals voor.

Het ging best wel goed en Viggo scoorde gelijk de 1-4. Helaas scoorde ODO haar 2de goal wat de stand op 2-4 bracht. Maar Jalien wou een wat grotere voorsprong en die schoot er even 2 achter elkaar in na 2 mooie acties waardoor het ineens 2-6 stond. Maar de heren in het 1ste aanvalsvak Lucas en Viggo wouden er nog een schepje bovenop doen en zorgden voor de 2-7 en 2-8 waarmee we ook de rust in gingen.

Het ging zeer goed alleen moesten we ons niet gek laten maken vooral ikzelf ( Damien ) en sterre omdat we nog wat akkefietjes hadden met de scheids en spelers. Dus we moesten niet onze controle verliezen. Verder ging het gewoon goed we pakte veel schoten, scoorde veel en onderschepte vaak de bal maar zo stonden we er 3 weken geleden ook voor toen ook met zo’n voorsprong die we bijna weg gaven wat dit keer echt niet mocht gebeuren.

Fuut en de 2de helft was begonnen. We kwamen de kleedkamer uit en Jalien schoot er gelijk weer een afstandschot in en we stonden 2-9 voor. Daarna viel het aan beide kanten stil. De ballen gingen er niet meer in en wij gaven heel veel druk bij het uitwerken waardoor ODO er heel lang over deed om de bal naar de andere kant te krijgen. Er gebeurde ongeveer 10 minuten niks totdat een beetje uit het niets er een mooie kans kwam en die Viggo er in schoot waardoor we 2-10 voor stonden. Toen gebeurde eigenlijk weer hetzelfde totdat een goede 5 minuten later een goal maakte via Lucas de 2-11 maar die werd heel snel gevolgd door de 3-11 van ODO.

Er waren nog maar een paar minuten te spelen en ODO wist eigenlijk al dat het niet meer ging lukken waardoor ik ( Damien ) en Siemen de 3-12 en 3-13 scoorden.

En toen klonk het eindsignaal en wonnen we dus met 3-13 en waren we natuurlijk ontzettend blij. We kwamen met zijn allen bij elkaar en bedankte nog even het publiek want we waren kampioen geworden na een mooie overwinning op ODO zonder het spannend te maken. Na de wedstrijd moesten we gelijk naar Achilles waar we gehuldigd werden. Iedereen kreeg een medaille en we waren natuurlijk super trots op onszelf en het team. Helaas was Stef er niet bij maar stef hoort er natuurlijk ook bij.

Ik wil het hele team bedanken voor een super leuk veldseizoen want onze laatste wedstrijd gaat niet door ivm dat RWA geen team op de been kan krijgen. Ook wil ik Sterre en Stef bedanken voor dit kampioenschap want zij hebben er ook voor gezorgd dat we dit konden bereiken en natuurlijk de reserves zoals altijd.

Nu op naar het zaalseizoen en laten we daar doorgaan waar we mee begonnen zijn.

Damien

Achilles B2 - OZC B1

Op zaterdag 14 oktober 12:05 begon de wedstrijd tussen Achilles B2 speelde uit bij OZC B1 in Rotterdam
Liv was de aanvoerster van Achilles B2.

Eerste helft
De aanval van OZC begon goed want ze scoorde gelijk een punt en was het 1-0 voor OZC. Daarna ging het aanvalsvak van Achilles die maakte gelijk de de 1-1 OZC die liep goed vrij en was het 2-1 voor OZC. Achilles en OZC waren goed op elkaar ingespeeld want Achilles maakte de 2-2 . daarna maakte OZC 3-2 en Achilles maakte daarna 3-3.

Tweede helft
Waren we goed aan elkaar gewacht we probeerde alle bij kansen de creëren we hadden ook alle bij kansen maar die gingen allemaal niet raak en toen kreeg Achilles een strafworp omdat OZC een overtreding maakte en was het 3-4 voor Achilles en dat was de eindstand.

Donya

Weidevogels C1 – HKV Achilles C1 3-13

Het was een koude dag en we speelden tegen Weidevogels C1. De wedstrijd begon. Joe scoorde de eerste goal via een vrije bal. Toen scoorde Lola een schot. Daarna scoorde Vera en strafworp. Toen werd het 1-3. Niet lang daarna scoorde Joe nog een goal. Er werd gescoord door Weidevogels en stond het 2-4. Toen scoorde ik (Xander) een doorloop.

We gingen de rust met een voorsprong van drie punten.

Na de rust scoorde Fleur. Er werd toen weer gescoord door Weidevogels en stond het 3-6. Toen maakte Britt een mooie doorloop en ging toen raak. Toen scoorde Vera een mooie doorloop. Hierna scoorde Niels een doorloop en gelijk daarna nog een doorloop van Joe. Britt maakte hierna ook een goal. Hierna scoorde ik (Xander) nog twee goals en was de wedstrijd afgelopen. Met de einstand 3-13. Ik vond het een leuke wedstrijd en ik ben trots op de trainers en het team.

Roos en Lola mogen het volgende verslag doen.

Groetjes van
Xander

Achilles D1 – KVS D1

(en korte terugblik ONDO D1 – Achilles D1)

Ruim een week geleden speelde de D1 tegen ONDO. Het niveau van de D1 in wedstrijden lijkt in golfbewegingen te gaan, dus na de goede wedstrijd tegen Die Haghe, volgede een matige wedstrijd tegen ONDO. Thuis werd ONDO met 18-6 verslagen, maar in ’s-Gravenzande wilde het niet vlotten. Het spel oogde stroperig en we wisten aanvankelijk nauwelijks kansen te creëren. Met rust stond ONDO op voorsprong en moesten alle zeilen worden bijgezet om niet te verliezen. De gelijkmaker viel uiteindelijk in de laatste seconde, waarbij het dus fijn was om te zien dat we ook in een mindere wedstrijd kunnen strijden voor een resultaat.

Deze week volgde dus KVS, een ploeg waar we eerder van verloren, na de goede thuiswedstrijd tegen ONDO. Met het oog op de golfbeweging van de D1, zou dit vandaag dan dus ook moeten lukken. De D1 begon zeker een stuk beter dan vorige week. De bal ging sneller rond en verdedigend waren we scherp. Toch lukte het ons maar niet om veel kansen te creëren. KVS ging steeds meer druk geven en de mogelijkheden die zo ontstonden werden wel gezien, maar de passing was dit keer steeds net goed genoeg. Of als de passing wel goed genoeg was, dan was de afronding dat net niet. Zo verleidde Marley de dame van Mila met een gooibeweging tot instappen, ging Mila goed diep en speelde Marley haar goed aan. De bal ging echter net mis, maar het was een heerlijke actie. Zoals het echter zo vaak gaat, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. Zo kwam het, dat het uiteindelijk KVS was dat de voorsprong pakte.

Het tweede aanvalsvak kwam wat makkelijker tot kansen en zij wisten deze ook af te ronden, waardoor we de 0-1 achterstand ombogen in een 4-1 voorsprong. Vlak voor rust wist KVS toch nog iets terug te doen en zo werden de kleedkamers opgezocht bij 4-2.

De tweede helft begon de D1 goed. Waar het in de eerste helft met de passing niet altijd lukte, ging dat nu beter. Al snel lag dan ook al de 5-2 erin. Op dat moment dacht ik langs de kant: mooi, nu doorzetten en dan pakken we een ruime overwinning. KVS wist echter van geen wijken en kwam langzaam maar zeker terug. Wij wisten onze kansen niet te verzilveren en KVS ging erop en erover. In plaats van een ruime voorsprong, keken we opeens tegen een 5-6 achterstand aan. Wederom liet de D1 echter zien op karakter een wedstrijd weer terug te kunnen pakken. Verdedigend ging er weer een schepje bovenop en aanvallend wisten we nog twee kansen af te maken. Met nog drie minuten op de klok stonden we 7-6 voor. Er werd hierna nog enkele keren onnodig balverlies geleden, maar KVS wist hier niet meer van te profiteren.

Een mooie tweede plek, waar we hard voor hebben moeten werken, is het gevolg. Gek genoeg wist Die Haghe niet te winnen van ONDO, waardoor we die tweede plek enigszins moeten delen, al hebben wij het betere doelsaldo en onderling resultaat.

D1, we hebben op het veld mooie stappen gezet, maar gelukkig valt er nog genoeg te verbeteren. Nu genieten van een weekje vakantie, daarna gaan we weer hard aan de slag om in de zaal wat vaker het beste uit onszelf te halen.

Joost

 

Achilles E1 - KVS E1

Achilles E1 kampioen!

Zaterdag speelden we onze laatste wedstrijd op het veld. We mochten lekker vroeg beginnen, om 9 uur thuis tegen KVS. Dit was een kampioenswedstrijd, maar we waren eigenlijk al kampioen omdat KVS de vorige wedstrijd had verloren. Toch wilden we heel graag winnen, dan hadden we alle wedstrijden gewonnen. Er was echt super veel publiek, met veel papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, dat maakte het extra leuk.

We begonnen een beetje slapjes en het bleef de hele wedstrijd spannend, want het ging gelijk op met KVS. We hadden geoefend op afvangen tijdens de training en dat ging eigenlijk beter dan andere wedstrijden. Evi was heel snel en wist vele ballen te onderscheppen en af te vangen. Aiden, Jase en Jelte scoorden steeds makkelijker, vooral als we snel omschakelden naar de aanval. Het overgooien ging goed, Dionne en ik probeerden steeds goed vrij te komen en konden hierdoor goede ballen aangeven. We hebben weer een paar keer gescoord met een mooie doorloop en ook met afstandsschoten. Uiteindelijk wonnen we met 8-6, dus kampioen!!! We kregen een mooie medaille, een heerlijke taart, een zakje snoep en nog een leuke sleutelhanger van een korf met bal. We zijn heel erg verwend! Lief van alle ouders.

Ik schreef het al eerder, we hebben drie hele leuke, lieve en goede coaches, dus Fay, Demi en Yara heel erg bedankt. We zijn erg blij met jullie en hebben zin om in de zaal net zo onze best te doen. Fijne vakantie en tot in de zaal. 

Groetjes,
Milou

Achilles%20E1%20kampioen.jpeg

 

Datum 16-10-2023 12:00
Tags