Van de TC: Zo'n heerlijke Achilles zaterdag!

Heel veel ploegen speelden thuis dit weekend en ook de weergoden waren ons nog gunstig gezind. Door de verkorte competitie, nog heel erg wennen voor iedereen, hebben we al meerdere kampioenen kunnen huldigen: Achilles 2, Achilles 4, Achilles A2 en Achilles F1. Dit weekend konden daar Achilles 1, Achilles 6 en Achilles E1 nog bijkomen.

Achilles%201,%206,%20E1%20kampioen.png

Achilles E1 wist in de vroege ochtend de punten op het veld te houden en mocht zich voegen bij alle anderen kampioenen van Achilles.

Achilles 6 speelde uit in Rotterdam laat op de middag, zij namen de punten mee naar Den Haag en zijn dus kampioen.

Voor Achilles 3 stond er nog behoud in de overgangsklasse op het spel. Dankzij de eigen winst en de winst van Excelsior op Refleks hebben zij de tweede plek bemachtigd en zijn zeker van de overgangsklasse na de zaal.

Dan was daar nog ons vlaggenschip, zij moesten het opnemen tegen Maassluis die nog streden tegen degradatie. Vorig seizoen kolkte het in de Gaslaan toen er voor behoud moest worden gespeeld. Nu hingen er spandoeken, vlaggetjes, liepen Achilles kids mee op, had vakkie A zich op de hoek van het veld opgesteld en waren er veel toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Alle ingrediënten om er een mooie en sportieve wedstrijd van te maken.

Voor de wedstrijd begon was er een minuut stilte in verband met het overlijden van een zeer gewaardeerd vrijwilliger van Maassluis. Een kippenvel moment als dan het hele veld muisstil is. Nogmaals heel veel sterkte met dit grote verlies voor alle nabestaanden.

Dan op naar de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat de ploegen elkaar niks gunden en er vol voor gingen. Achilles zat er strak op in de verdediging en maakte vele kansen, echter de afronding liet te wensen over. Een uiteindelijk voorsprong van 6-1 van Achilles werd net voor rust door Maassluis omgezet naar 6-3, waardoor het nog geen zekerheidje was. De tweede helft is Achilles echter niet meer in gevaar gekomen, het verschil in doelpunten is nooit minder geweest dan 3. Onze leeuwen hebben op een sportieve manier gevochten en ervoor gezorgd dat Achilles 1 na de zaal hoofdklasse mag gaan spelen.

Als bestuur en TC zijn wij supertrots op al onze kampioenen en mogen we extra trots zijn op het feit dat we na de zaal met Achilles 1, 2, 3 en 4 hoofdklasse, reserve hoofdklasse, reserve overgangsklasse en reserve overgangsklasse spelen.

Waar het voor bijna alle ploegen het laatste speelweekend was, moeten Achilles C1 (nog in de strijd voor het kampioenschap), Achilles B2 en Achilles 7 aankomende weekend nog acte de presence geven en gaan we daarna de zaal in.

Benieuwd wat ons daar te wachten staat? Ik zou zeggen kom kijken naar onze Achilles ploegen in het Zuiderpark en maak het zelf mee.

Tot op de tribune!!

 

Datum 15-10-2023 21:30
Tags