Korfballen in Achilles Zondag 1

WvdS - Achilles 5.jpeg hoofdartikel

Achilles 5, Ballen-op-het-dak-5, het kleinste team van NL, korfbal in de kelderklasse, Achilles Zondag 1. Onze teamnaam kent vele varianten. Waar het op neerkomt? Een waanzinnig gezellig team, vol spelers die ‘ooit’ in de selectie speelden, dat nog probeert een lekker balletje te gooien op een leuk niveau.

Hoofdartikel.PNGElk jaar beginnen we vol goede moed: ‘Dit jaar gaan we trainen!’. Zeker nu we fitheid steeds een beetje harder nodig hebben om de wedstrijden überhaupt uit te spelen. Dit jaar hadden we een bijzonder goede start: we begonnen praktisch tegelijkertijd met de selectie met maar liefst 10 aanwezigen. We zijn inmiddels een aantal weken verder en op de donderdagavonden in de groepsapp merken we steeds vaker dat prioriteiten ook bij werk of gezin liggen, of bij ‘niet-in-de-regen-staan-maar-lekker-thuis-zitten’. Maar: in de zaal proberen we het natuurlijk gewoon weer opnieuw. Niveautje hoger, daar moet voor getraind worden!

Ieder jaar beginnen we ook met een flinke hoeveelheid spelers, zodat we allemaal een potje kunnen missen voor een weekendje weg of vakantie. Dit seizoen begon zelfs met een gesprek met andere ploegen en de TC: ‘Zijn de ploegen niet te vol en moet er een ploeg bij?’ Gódzijdank hebben we dat niet gedaan. Want helaas: blessures, griep, vakanties en nachtjes weg zorgen er nog wel eens voor dat we van grootste team, naar het kleinste team van NL gaan. Ook dit seizoen knijpen we in onze handjes met enthousiaste spelers uit andere ploegen die – net als ondergetekende tot de achillespees roet in het eten gooide – het maximale uit hun contributie halen. Lieve invallers en reserves, dank dank dank dat we op jullie mogen rekenen. We zijn ontzettend blij met jullie.

Hoewel we onszelf ooit tot Achilles Zondag 1 kroonden, zijn onze wedstrijden tegenwoordig vaker op zaterdag dan op zondag. Op het veld viel dat nog mee: vier van de zes potjes speelden we nog op zondag. Maar ook straks in de zaal hebben vier zondagwedstrijden, maar dan zijn dat er vier van de totaal veertien wedstrijden. Daar gaat onze geuzennaam, Achilles-Zondag-1-Maar-Vaak-Op-Zaterdag-Gewoon-5 is tóch net niet lekker. Hoe lang blijven we nog Achilles Zondag 1?

Dat leuke niveau, daar verschillen de meningen nog wel eens over. De één vindt het prima in de derde klasse, de ander vindt de strijd in de tweede klasse nog nét wat lekkerder. Een ‘lekker een balletje gooien’ lukt vaak wel, maar is soms toch ook ‘net-zo-fanatiek-als-ooit-in-de-selectie-maar-dan-een-paar-versnellingen-langzamer’. Voor sommigen dan, sommigen blijven natuurlijk tot hun vijftigste fit. Op het veld in die derde klasse, deden we stiekem tóch een voorzichtige gooi naar dat kampioenschap. Jammer, dit keer ging Fortuna 6 er met die promotie vandoor. Vorige week één doelpunt meer scoren (of eentje minder doorlaten) tegen Sporting Trigon had voldoende kunnen zijn, maar helaas. ‘Tweede helft veld nieuwe kansen’, zegt ons immer positieve El Capitan dan gelukkig. In de zaal mogen we het zoals eerder benoemd weer een niveautje hoger proberen. Eens kijken of het ons dit seizoen weer lukt om daar in te blijven!

Maar: zoals plezier en/of prestatie vaak een discussie of zoektocht naar balans is binnen een club, die balans zit over het algemeen bij ons wel snor. Dat lekkere balletje gooien en dan vooral daarna nog een drankje drinken, als het meezit in het zondagzonnetje. Bij thuiswedstrijden op het veld samen met vaak ook nog een handjevol toeschouwers. Of het als supporter is of ter leedvermaak, dat vraag ik me nog wel eens af, maar áltijd leuk dat we een prima (brakke) zondagmiddagbesteding blijken. En we proberen met het team ook nog wel eens een happie samen te eten, omdat we elkaar zo gezellig vinden. Nu ik het daar toch over heb; teamies, is het alweer een keer tijd om de volgende te plannen?

Desiree

Datum 17-10-2023 11:00
Tags