Wedstrijdverslagen: Achilles C1 kampioen!

Op de valreep, voordat we echt de zaal in gaan, werd Achilles C1 afgelopen zaterdag na winst op Dijkvogels C1 ook nog kampioen. Hoewel de meeste ploegen al klaar waren met de veldcompetitie deel I, stonden de toppers van de C1 in het veld om Dijkvogels met 9-4 klop te geven. Bij winst van Dijkvogels zouden ze gelijk komen op de ranglijst, maar dat liet onze C1 mooi niet gebeuren. Ongeslagen werd de C1 maar mooi kampioen. Trainers, coaches, spelers en reserves, van harte! Ook de B2 speelde hun laatste wedstrijd, zie het verslag. Op zondag stond Achilles 7 uit bij ALO 5 ook nog op het veld. ALO 5 werd met 8-10 verslagen. Nu echt de zaal in, het weer is er goed voor inmiddels! [Update: kampioensverslag Achilles C1 toegevoegd!]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat (binnenkort weer beschikbaar) - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Achilles B2 - KCC Kozijnen B2

Op zaterdag 21 oktober speelde we tegen KCC. Dit was een héél belangrijke wedstrijd, want als we konden winnen konden we gedeeld 2de staan.

Eerste helft:
We begonnen met een goed gevoel, maar dat gevoel verdween al snel. Ze schoten de ene na de andere bal raak. We konden nog wel 1 scoren waardoor we de rust ingingen met een achterstand van 1-7.

Tweede helft
Na een teamtalk kwamen we het veld op klaar om te winnen. We maakte geen wissels. In de 2de helft ging het niet veel beter en werden 2 mensen gewisseld. Ze scoorden nog 3 doelpunten en toen werden er nog twee mensen afgehaald. Wij scoorden nog 1 keer en zij nog twee keer voordat wij voor de laatste keer wisselde. Uiteindelijk was de stand 2-14

Jez

Achilles C1 - Dijkvogels C1

Vandaag speelt de C1 de kampioenswedstrijd. We zijn er allemaal helemaal klaar voor. We spelen tegen Dijkvogels C1 die 2e staan, met 2 punten minder dan Achilles C1. Een super spannende wedstrijd dus. We hebben in ieder geval genoeg aan een gelijkspel maar gaan natuurlijk voor de winst!

De wedstrijd start met in de aanval Britt, Roos, Joe en Tim, die invalt voor Fedde die er helaas vandaag niet bij is. Al snel komen we op voorsprong met een doelpunt van Britt en Joe. Dan mag de volgende aanval het proberen met Vera, Lola, Xander en Niels. Niels is belangrijk met de 3-0 en 4-0. We zijn lekker op dreef en scoren nog 2 keer door Tim en Xander en krijgen maar 1 tegendoelpunt. Net voor rust krijgen we een stip die Lola benut.

Met de stand van 7-1 gaan we de 2e helft in. In de 2e helft hebben we wat meer moeite met scoren en daar maakt Dijkvogels gebruik van; ze komen terug naar 7-3, maar gelukkig scoort Joe snel daarna de 8-3. Er worden wat wissels toegepast; Niels moet helaas van het veld en wordt vervangen door Jarmo en Fleur valt in voor Roos. Dijkvogels 8-4. Joe sluit de wedstijd af door 9-4 te scoren. WE ZIJN KAMPIOEN!!!!!

Bedankt voor Tim en Jarmo die ons team kwamen versterken, jullie hebben het super gedaan!! En natuurlijk dank aan de trainers: Ton, Paul, Cino en Bas (onze invallercoach)

Nu mogen we de zaal in, een klasse hoger, dus we mogen aan de bak. We hebben er allemaal heel veel zin in.