Wat ga jij doen deze winter?

pro-vaiLBh93.jpeg hoofdartikel

Nog even een kleine terugblik op de pubquiz van twee weken geleden. Want wat was het weer een succes met een volle Vlonder! Met goede winnaars, iets minder goede verliezers, jong en oud, een bekwame presentatie, leuke en originele vragen. En wat is er al weer veel gebeurd op onze club in de tussentijd! Kampioenschappen van 1, 6 en de F1, met een klein kampioensfeest als afsluiter van de zaterdag. Een horrortocht voor de jeugd op zondag. Achilles Zondag 1 op zaterdag. We hebben kennis kunnen maken met Ruben Maas als nieuw vertrouwenspersoon. De Haagse korfbaldagen starten voor Achilles 1 en de A1. Het oefenprogramma voor de zaal is bekend. Commissies hebben hun jaarverslagen in orde gemaakt voor de JAV op 27 oktober. En ook de C1 is kampioen! Waarom dan toch een terugblik op de pubquiz, die al weer een eeuwigheid geleden lijkt? Lees verder, want het is eigenlijk een tip voor de komende pubquiz in 2024.

Hoofdartikel.PNGHoe bereid ik me voor? Je kan natuurlijk gewoon Wikipedia uit je hoofd leren. Of het nieuws volgen, zo leer je nog wat Influencers kennen. ‘Fun with flags’ terugkijken op YouTube. Een rondje Den Haag op de fiets of de wedstrijden van het Nederlandse dames- en herenvoetbal volgen. Beetje gamen hier en daar, als ambtenaar, met een stukje Haagse muziek op de achtergrond.

Wat zegt Wikipedia bijvoorbeeld over de Wimbledon-finale van 2023?

De 136e editie van de Wimbledon Championships vond plaats van maandag 3 tot en met zondag 16 juli 2023. Voor de vrouwen was dit de 129e editie van het graskampioenschap. Het toernooi werd gespeeld bij de All England Lawn Tennis and Croquet Club in de wijk Wimbledon van de Britse hoofdstad Londen.
Toernooisamenvatting
Bij het mannenenkelspel was de Serviër Novak Đoković titelverdediger. Hij verloor de finale van de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz. Dit jaar ging de Tsjechische Markéta Vondroušová met de trofee naar huis bij de vrouwen.

Het Wikipediaat nog even door… En wie de mannenfinale tussen Alcarez en Djokovic niet heeft gezien: een aanrader om terug te kijken. Het is zonder twijfel één van de mooiste en spannendste wedstrijden in de sportgeschiedenis.

Maar na precies 4:43 uur heb je het wel gezien. Wat dan? De winter komt er aan, maar het klimaat laat buitenactiviteiten makkelijk toe. De voorbereiding op de pubquiz is natuurlijk slechts een bruggetje naar waar het artikel echt om draait.

Waarom kom je niet winter-tennissen bij Achilles?
Korfbal gaat verder in de zaal en de tennissers blijven op het veld. Vanaf 1 november gaat het wintertennis-seizoen in. Je kan zelf bepalen wanneer je komt, want het veld is minder bezet in de winter. Voor een relatief laag bedrag kan je tot en met maart tennissen.

Als Achilles korfbal-lid ouder dan 16 jaar betaal je € 42,00 voor 5 maanden tennis en ben je korfbal-lid en jonger dan 16 jaar, dan betaal je € 30,00. Een niet Achilles-lid kan voor € 54,00 terecht op een van onze vier tennisbanen de komende 5 maanden.

Zien we je ook in de wintermaanden op het veld? Check onze tennispagina!

Peter Zoutendijk

Datum 24-10-2023 11:00
Tags