Wedstrijdverslagen: Achilles 1 verliest de finale van de HKD + verslag D1

Wat een spektakel was het weer in de Steenwijklaan tijdens de finale van de HKD. In een bomvolle sporthal deed Achilles 1 er alles aan om op dit moment het sterkere Die Haghe opnieuw partij te bieden. Net als vorig week ging het grotendeels gelijk op, maar wisten de Kanaries dit keer al in het begin van de wedstrijd een paar goals verschil te maken, waardoor Achilles constant tegen een achterstand aankeek. Heel even kwamen onze toppers nog dichterbij, maar was Die Haghe uiteindelijk toch de betere ploeg. 23-16 was de uitslag. Laten we, onder aanvoering van Vakkie A , er bij elke thuiswedstrijd er zo'n spektakel van maken. Dat is op zich al een feestje op zich! Mooie foto's zijn er weer gemaakt van deze finale door Sportsnap.nl én onze huisfotograaf Joost, die daarnaast ook nog de verrichtingen van zijn D1 in een verslag heeft verwerkt... [Foto: Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Die Haghe 1 - Achilles 1

Wedstrijd terugzien? Dat kan via deze link.

Oefenwedstrijden D1

Vorige week zaterdag mocht de D1 weer even aan de zaal proeven. Het nieuwe systeem om de wedstrijden op de site te zetten laat hier en daar nog wat te wensen over, want in plaats van De Vreeloohal, stond er Sportcomplex De Zweth. Dit zorgde ervoor dat we wat laat in De Vreeloohal waren, waar we toch echt gewoon moesten zijn. Zonder praatje vooraf, maar wel na lekker inschieten begon de D1 aan de wedstrijd.

Valto begon in een hoog tempo en we hadden aanvankelijk moeite dat bij te benen. We kwamen dan ook op een achterstand, maar wisten ons langzaam maar zeker terug te vechten in de wedstrijd. Verdedigend werden we scherper, aanvallend creëerden we steeds meer kansen.

De tweede helft was een stuk beter, met nog veel meer kansen, maar het afronden van die kansen wilde te weinig lukken. Zodoende eindigde de wedstrijd dan ook in 7-6 in het voordeel van Valto.

Een week later traden we aan tegen Velocitas. Vorig jaar kreeg de D1 vooral in de uitwedstrijd alle hoeken van het veld te zien door de geoliede machine die Velocitas was. Vooraf werd hiervoor dan ook gewaarschuwd, maar de rollen zijn dit seizoen omgedraaid. De D1 legde de meest prachtige aanvallen op de mat, waarbij er veel oog was voor elkaar en de aansluiting bij vlagen perfect. Na 3-0 leek ons euvel van het missen van kansen weer op te spelen en Velocitas kwam terug tot 3-2. Er werd echter snel orde op zaken gesteld. De verdediging gaf nog nauwelijks iets weg, de aanval kreeg vleugels waardoor we met bijna een doelpunt per minuut uitliepen naar 12-2 bij rust.

Waar het in de tweede helft dan nog weleens inkakt, ging de D1 de tweede helft vrolijk verder waar het gebleven was. Zoals afgesproken in de kleedkamer werden er enkele zaken waarop we getraind hebben uitgeprobeerd. Dat was niet altijd succesvol, maar wel goed om te zien dat we het wel durven te proberen.

Ook erg leuk om te zien was de gunfactor. Spelers die bij 20-3 hun eigen kans niet nemen om deze aan een ander te gunnen die nog niet heeft gescoord.

Al met al was het genieten langs de kant bij de D1. Het was een mooie demonstratie van waar dit team toe in staat is. De tegenstand in de competitie zal beduidend groter zijn, maar met deze basis zou het moeten lukken om daarmee om te leren gaan.

Vanaf maandag dus weer de focus op de competitie.