Wedstrijdverslagen: de zaalcompetitie van start!

Na de Haagse Korfbaldagen en een vol oefenprogramma, zijn we nu écht weer aan de bak in de zaal. Achilles 1 is goed begonnen, in Zaandam werd fusieclub KVZ '23 met 19-22 verslagen. Onze reserves moesten de punten helaas in Zaandam laten. Achilles 4 had even nodig voor het eerste doelpunt, maar won vervolgens eenvoudig van ODO 2: 19-8. Ook Achilles 5 en 6 noteerden een overwinning, met beiden dezelfde uitslag: 13-9. Bij de jeugd wisten de A2, B1, C1, D1 en D3 hun wedstrijden te winnen. Bij Achilles B1 - Avanti B1 was huisfotograaf Joost van Soest aanwezig, bekijk de foto's in het fotoalbum via Actueel > Media > Competitie > Senioren > 11 november '23. [Verslag KVZ'23 1 - Achilles 1 toegevoegd!]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.
  • Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij de wedstrijd Achilles B1 - Avanti B2, de foto's staan in het fotoalbum via Actueel > Media > Competitie > Senioren > 11 november '23.

KVZ’23 1 - Achilles 1

Op zaterdag 11 november speelde HKV Achilles uit bij KVZ. We reedden vanaf de mooie Achillespoort naar Zaandam toe. Eenmaal daar aangekomen zat de sfeer er al goed in. Ons 2e speelde een spannende wedstrijd tegen het 2e van KVZ uit Zaandam. Het ging er hard aan toe. Helaas mocht het niet baten voor het 2e van Achilles. Echter gaf dit de motivatie voor Achilles om KVZ 1 een lesje te leren. Na een mooie promotie van vorig jaar wilt Achilles zich laten zien tegen over de tegenstanders en dat zij behoren in de overgangsklasse. Helaas miste Achilles 1 hun super sterke rebound heer, maar die kom sneller terug in het veld dan je zou verwachten.

Het begon met een goed begin voor Achilles om op voorsprong te komen. Hieruit werd er gelijk een tegendoelpunt gescoord door KVZ. Het was een leuke wedstrijd om te zien. Er werd heen en weer gescoord en het ging gelijk op. Je zag aan Achilles dat ze erg gedreven waren en de wedstrijd wilde winnen en de 2 punten naar huis wilde meenemen. Het stond lang 9-9 , maar dat wilde Achilles verandering in brengen. Tot aan net voor de rust werd er maar liefst 6 keer gescoord door Achilles en 0 door KVZ (15-9). Achilles was on fire en liet het kaas niet van hun brood eten. Helaas na een foutje van Achilles kon KVZ nog een keer scoren waardoor het 15-10 was met rust.

We gingen met een goed gevoel de rust in. De strijdlust was er nu is het de kunst om dit door te pakken in de 2e helft. We hadden een goede peptalk gehad van de trainers en stapten de kleedkamers uit. We wisten dat KVZ op hun kop hadden gehad dus we wisten dat we het moeilijk zouden krijgen. De scheidsrechters zaten ook niet mee de 2e helft want de momenten dat je het gat wilde vergroten , floten zij alles tegen. We hadden de score vergroot to maar liefst 10-17. In de eindfase werd het nog spannend. We stonden 17-22 voor met nog maar liefst minder dan 5 minuten spelen. KVZ kwam terug met het scoren van verschillende doelpunten. Eindstand: 19-22 uit winst HKV Achilles.

Op maar een mooie pot thuis in de Eibernesthal tegen Pernix volgende week!

Pepijn

KVZ’23 2 - Achilles 2

Eindelijk was het dan zover. De eerste zaalwedstrijd van het seizoen was aangebroken. Achilles 2 heeft een goede voorbereiding gehad naar de zaal toe. Met te beginnen het kampioenschap op het veld naar de Hoofdklasse en daarnaast de zware oefenwedstrijden met gemixte uitslagen tijdens de Haagse Korfbaldagen.

De eerste tegenstander van het seizoen was dan KVZ’23 uit Zaandam. Een fusieclub bestaande uit ZKC’31 en ZKV dat sinds dit seizoen bestaat. Die laatste vereniging trouwens geen onbekende tegenstander van ons vlaggenschip de laatste paar jaren.

Dan nu de wedstrijd. We wisten dat het zware wedstrijd zou worden. KVZ is namelijk niet voor niet kampioen geworden op het veld in de Hoofdklasse. Zij namen daarom direct een 3-1 voorsprong. Gelukkig toonde Achilles veel karakter deze wedstrijd en bleven we goed terugkomen. Met mooie aanvallen en zuivere schoten bleven we goed mee scoren. Ruststand uiteindelijk 12-10.

De tweede helft startte Achilles 2 sterk. Er werd snel weer een voorsprong genomen van 1 punt. Echter gaf KVZ ook niet op. De wedstrijd ging lange tijd erg gelijk op, helaas konden we op het einde het hoge schotpercentage van de tegenstander niet beantwoorden. Eindstand 26-22.

Ik denk dat we als team zeker trots mogen kijken op de eerste zaalwedstrijd. We hebben gestreden met z’n allen en hebben niet opgegeven. Mogen we trots op zijn.

Verder hoop ik jullie allemaal volgende week te zien in de Eibernest hal waar 1&2 het zullen opnemen tegen Pernix.

Groetjes,
Joël

Achilles A2 - Phoenix A3

Zaterdag 11 november speelden we uit tegen phoenix a3. Op papier was de ploeg ongeveer even sterk als ons team. Met gezonde spanning gingen we de wedstrijd in. In de eerste paar minuten scoorde Phoenix al snel de 1-0. We kregen de bal in ons aanvalsvak en scoorde al snel de 1-1. We kregen veel druk de volledige wedstrijd en wisten met moeite kansen te creëren. We communiceerde goed met elkaar en speelde ons spel hoe we altijd trainen op de trainingen. De eerste helft ging het gelijk op. De ene keer scoorde wij en de andere keer scoorde Phoenix weer. We gingen de rust in met 4-3 achter. Na de peptalk van coach Stef en genoeg water en dextro te hebben gehad gingen we weer verder met de wedstrijd. Na de rust kantelde de wedstrijd en begonnen we een voorsprong op te bouwen met 4-7. In het laatste kwartier begonnen we het onnodig spannend te maken en stond het in de laatste minuut 8-8. Met nog maar 1 minuut op de klok in onze gedachten scoorde Lizzy het winnende doelpunt en eindigde we onze wedstrijd met 8-9. Ik wil nog even Lianne bedanken voor het reserve staan en Stef bedanken voor het coachen. Fijne week nog en tot de volgende wedstrijd!

Groetjes,
Lucas

Achilles D1 – Weidevogels D1

Na de prachtige voorstelling die de D1 vorige week gaf tegen Velocitas, was het afgelopen zaterdag in de eerste competitiewedstrijd even afwachten hoe het zou gaan. Ten eerste omdat de D1 op het veld goede wedstrijden steevast liet volgen door minder goede wedstrijden en andersom. Ten tweede, omdat Weidevogels toch van een ander kaliber is dan Velocitas. Met deze gedachten in het achterhoofd, werd er vooraf nog even benadrukt dat we er vanuit konden gaan dat het vandaag wat moeilijker zou zijn.

Dat de D1 dit ter harte nam, bleek al snel toen we enkele mooie aanvallen op de spreekwoordelijke mat legden. Zoals wel vaker dit seizoen liet de afronding wat te wensen over, waardoor we tegen de verhouding in, toch tegen een 0-1 achterstand aankeken. Deze werd weliswaar gevolgd door de snelle 1-1, maar daarna was het opnieuw Weidevogels dat de voorsprong pakte. Achilles liet zich echter niet gek maken en bleef volop aanvallen. Er werd goed naar elkaar gekeken en hard voor elkaar gewerkt. De passing was goed, er werd op de juiste momenten ondersteund, ballen werden afgevangen en als we de bal kwijt waren, dan kreeg Weidevogels deze het vak vaker niet dan wel uit. Het kon dan ook niet anders of we gingen die 1-2 achterstand ombuigen in een voorsprong. Dit lukte inderdaad en de D1 leek hierna los te zijn. Hoewel er bij lange na niet zoveel gescoord werd als vorige week, stonden we bij rust op een mooie 7-3 voorsprong.

In de kleedkamer in de rust allemaal rode koppies van het harde werken in de eerste helft. Het eerste dat dan door je hoofd schiet: hopelijk houden ze dit nog een helft vol. Blijkbaar moeten we nog wat aan die conditie werken, want de koek was in de tweede helft inderdaad een beetje op. Het tempo lag laag, er werden veel plaatsfouten gemaakt en het kwam regelmatig voor dat vrijwel iedereen stil stond als we de bal hadden. Aanvallen waren kort en het uitwerken ging steeds moeizamer. Waar Weidevogels in de eerste helft de bal regelmatig het vak niet uitkreeg, overkwam ons dat in de tweede helft. Niet uitstappen, te weinig beweging en te weinig geduld leverde ons veelvuldig balverlies op. Gelukkig wist Weidevogels daar maar minimaal van te profiteren. Het eindsignaal kwam bij 8-5, wat gezien de eerste helft natuurlijk vrij magertjes is, maar wel terecht.

De komende tijd gaan we nog maar eens extra aan de slag met die conditie, zodat we het tempo van die eerste helft een hele wedstrijd kunnen volhouden en twee helften kunnen genieten van het spel van de D1.

Hanna, bedankt voor het reservestaan. Fijn dat je erbij was!