Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint opnieuw na een geweldige wedstrijd!

Achilles 1 speelde een geweldige wedstrijd tegen Pernix 1 afgelopen zaterdagavond. Wat een gemis als je niet aanwezig kon zijn. Spanning, prachtige goals, verschrikkelijk goed verdedigen, inzet, strijd, passie en dan eindigen met 2 punten in de pocket. Een topwedstijd waarvan ook lastig te omschrijven is hoe goed een ieder presteerde en zijn/haar niveau haalde. Hou dit vast Achilles 1, het was echt genieten! De minutenlange staande ovatie van het publiek was dan ook dik verdiend. De winst werd uiteindelijk gevierd na de eindstand van 24-21. Ook Team 2 speelde tegen Pernix en daar werd het 24-22. Lekker veel goals, al had Achilles 2 eerder het verschil groter mogen maken, al domineerde ons 2e wel de gehele wedstrijd. Ook deze wedstrijd was het aanzien meer dan waard! Helaas wist Team 3 na al dit spektakel in de Steenwijklaan het net niet te redden na bijna de hele wedstrijd voor te hebben gestaan tegen Avanti 3. In de slotfase wist de tegenstander langszij te komen en verloor 3 nipt met 18-19. Verder was er dit weekend ook winst voor Team 5, zij versloegen Fiks 3 met 11-13 en pakte de A2 na een spannende pot ook de 2 punten (8-6) tegen Avanti A4 (zie verslag). Bij de jeugd wisten de C1, D1 en de E1 ook te winnen. Blijf de verslagen aanleveren!

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Achilles 1 - Pernix 1

Afgelopen zaterdag, 18 november, stonden we klaar voor onze allereerste thuis zaalwedstrijd van het seizoen. Nou ja, "thuis" was eigenlijk niet helemaal thuis. Helaas konden we niet spelen in de sportcampus en moesten we uitwijken naar de Eibernesthal. Voor velen bekend terrein en voor sommigen zelfs meer vertrouwd dan de sportcampus. Over die sportcampus valt nog wel het een en ander te zeggen na afgelopen week. De voorbereidingen waren niet bepaald ideaal. Op dinsdag en donderdag konden we niet terecht in de sportcampus, dus werden we gedwongen om donderdagavond op onze vlonder te trainen.

Maar goed, zaterdag op weg naar de Eibernesthal dus. Het tweede team maakte het nog even spannend, maar ze gaven het goede voorbeeld en wonnen van Pernix met 24-22. Vanwege blessures van Pepijn en Noa begon Max in de aanval. En die aanval begon meteen goed: de eerste aanval resulteerde in een strafworp en niet veel later scoorde Rick de 2-0. We liepen uit tot 5-1 met korte kansen van Max en Sterre, maar echt loskomen van Pernix lukte nog niet helemaal. We hadden goede aanvallen en een sterke verdediging. Na een schot van Laura stonden we op 10-5. Met nog een korte kans van Max gingen we de rust in met 13-9. Ik wil Max echt een groot compliment geven, wat speelde hij goed. Onder de korf liet hij zien wie de baas was en met 3 doelpunten in de eerste helft (60 procent!!) bewees hij dat hij ook kan scoren.

Na de rust moesten we het gat echt groter maken en de wedstrijd definitief naar ons toetrekken. We kregen daar meerdere kansen voor, want we kwamen op 17-12 en op 18-13. Maar het lukte maar niet; het werd rommeliger en de verdediging had moeite om stand te houden. Vooral één dame bij Pernix zorgde ervoor dat ze terugkwamen tot 19-19 met nog zo'n 10 minuten op de klok. Gelukkig hebben wij Laura, de koningin van de vrije ballen, en zij zorgde weer voor wat ademruimte. Daarna maakte Timme de 21-19. Om iets anders te proberen kwam Stijn erin en de minuten die volgden waren rommelig. Zo moest Romy het veld verlaten omdat ze zich niet lekker voelde en kreeg de coach van Pernix een gele kaart. De scheids was nog niet klaar met kaarten uitdelen, want nog geen 30 seconden later mochten Stijn en zijn heer het veld verlaten met beide een gele kaart op zak. Het is ons nog steeds onduidelijk wat de reden hiervoor was, maar dit alles liet ons echter niet van de wijs brengen. Laura en Matthijs scoorden allebei nog een doelpunt aan het einde, en daarmee was de wedstrijd beslist met 24-21 op het scorebord.

Een gepassioneerde maar prachtige wedstrijd. Ik ben ontzettend trots op het team en vooral op onze invaller Max, nogmaals mijn complimenten! We hebben laten zien dat we ook zonder optimale voorbereiding kunnen winnen. En de Eibernesthal was zo gek nog niet; het publiek was dichterbij en goed te horen. Dus publiek, ook bedankt voor de aanmoediging! Tot volgende week bij Excelsior!

Groet,
Mariska

TOP 4 – Achilles 4

21-9, maar ondanks het verlies toch twee punten ‘gewonnen’!

Ik begrijp dat deze zin enige toelichting behoeft.

Welnu, in de week voorafgaand aan de wedstrijd is TOP verzocht om de wedstrijd te verplaatsen. Het aantal geblesseerden en een aantal afwezigen in combinatie met teams die op eenzelfde tijdstip elders speelden noopte Achilles 4 tot deze hulpvraag aan TOP 4. Het antwoord uit Sassenheim was enigszins teleurstellend: TOP 4 wilde niet meewerken aan het spelen van de wedstrijd op een ander moment.

Zonder emotioneel uit de bocht te schieten ben ik blij dat Achilles altijd zo goed mogelijk probeert mee te werken aan dergelijke verzoeken. Een verzoek tot verplaatsing doe je immers niet voor de lol. Althans, daar moet je vanuit gaan… Het is een hulpvraag. Je bent zelf immers niet in staat om een ploeg op de been te krijgen. Wat dan weer leidt tot twee punten in mindering...
Waar TOP 4 niet meewerkte aan ons verzoek om te verplaatsen deed Achilles A1 dat diezelfde week wel. Dit bleek de redding voor Achilles 4. Het gaf namelijk ruimte in de bezetting. En zodoende werd zaterdagmiddag met zes spelers uit de A1 afgereisd naar Sassenheim.

De 21-9 was een terechte uitslag, maar we hebben lekker gespeeld. De spelers uit de A1 hebben belangrijke en ik denk waardevolle minuten gemaakt. Een mooie oefenpartij, waarin we verdedigend aan de bak moesten en aanvallend ook echt goede dingen hebben laten zien. Dat we afgelopen zaterdag als ploeg te licht waren is dan niet erg.
Bedankt aan de A1’ers die afgelopen zaterdag bereid zijn geweest om het 4e uit de brand te helpen! Jammer van de 0 punten als gevolg van de verloren wedstrijd, maar gelukkig geen 2 punten in mindering! Dat maakt dat we eigenlijk gewoon 2 punten hebben ‘gewonnen’! Top!

Tjitse

Achilles A2 - Avanti A4

Na een akelig spannende wedstrijd vorige week tegen Phoenix besloot de A2 er deze week een veel overtuigendere overwinning van te maken. En dat is zeker gelukt.

De basis voor deze wedstrijd was: Jim, Lucas, Stella en Jalien als eerste aanval, en aan de overzijde Damien, Lizzy, Bregje en Siemen als eerste verdediging. De wedstrijd opende niet bijzonder sterk, met een stand 0-2 na de eerste vijf minuten. Alle spelers besefte zich hierdoor dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden, en dat er dus even een tandje bij gezet zou moeten worden. Al gauw trok Achilles de stand gelijk naar 2-2, maar na enige tijd scoorde Avanti, 2-3. Een vastbesloten Achilles liet dit niet zomaar gebeuren en maakten er rond de 15 minuten 3-3 van. Maar, helaas, weer een goal van Avanti, 3-4. Vol spanning weet de verdediging het spel dicht te houden, tot er, uiteindelijk, weer een goal van Achilles kwam. 4-4. Nog 10 minuten te gaan in de eerste helft. Achilles zette alles op alles om met een voorsprong de tweede helft in te gaan. En ja hoor, dat lukt. 5-4. De scheids fluit af en de eerste helft is afgelopen.

Het fluitsignaal klinkt en de tweede helft is van start gegaan. Avanti neemt uit, maar de bal vindt snel zijn weg terug naar de aanval van Achilles. Toch wordt er snel weer gescoord door Avanti, 5-5. 5 minuten gaan voorbij, en de verdedigers van beide teams houden het spel potdicht, 10 minuten gaan voorbij en er lijkt nog steeds geen beweging in de stand te komen. 15 minuten na het goal van Avanti gebeurt het dan eindelijk. Achilles scoort en komt 6-5 voor te staan. Na dit goal komt het tempo weer in het spel en wordt er links en rechts gescoord. Eerst 7-5 van Achilles, dan 7-6 van Avanti. De laatste tien minuten zijn begonnen. Nu is het alles op alles zetten om de voorsprong te behouden. Het lijkt even weer net als vorige week op de allerlaatste minuten neer te komen. Maar dan, na enkele minuten van spelers van beide teams die hun hart vasthouden, gaat er een bal in. 8-6 voor Achilles. Er zijn nog vier minuten te gaan. Maar de verdediging weet het op een enkel akelig dichtbij schot na dicht te houden. Met grote opluchting hoort Achilles de eindfluit. De overwinning is wederom behaald.

Iedereen in het team van Achilles heeft ontzettend hard gevochten voor deze overwinning. En bovenal ontzettend bedankt naar alle wissels die hierbij hebben geholpen, Jim, Bradley, Bo en Manelle uit de B1. En natuurlijk de coaches, Sterre en Stef, zonder hen was dit ook niet gelukt. Volgende wedstrijd gaan we weer zo spelen en dan moet dat zeker goedkomen.

Siemen Mathot

Achilles B2 - Ondo B4

Zaterdag was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd van de b2, we speelden om 13.40 'thuis' in de eibernesthal. We kwamen aan en iedereen leek er zin in te hebben, het beloofde een spannende pot te worden! In iedergeval dat was de bedoeling..

We moesten tegen Ondo b4 en dat was de eerste keer dat we in de competitie tegen hun speelden, we wisten weinig van het team en wisten dus niet goed wat we konden verwachten. Na wat inschieten was het dan zover klokslag 13.40 floot de scheids en we waren onderweg.

1ste helft:

De eerste 5 minuten gingen we prima van start Ondo en Achilles zochten allebei een beetje naar kansen. Achilles probeerde veel druk te zetten, maar Ondo reageerde daar goed op en kwam op voorsprong, daarna scoorde Ondo er nog 1 wat de score 0-2 maakte. Na de 0-2 ging alles wat voor Achilles fout kon gaan fout, passes waren niet strak, ballen werden niet gevangen, er werd helaas heel weinig gecreëerd. Ondo bleef maar scoren en we gingen de rust in met een flinke achterstand.

2de helft:
Na een duidelijke en strenge speech van de coaches gingen we met veel hoop de 2de helft in en gingen we laten zien dat wij wel degelijk beter waren dan Ondo. Nadat de eerste 5 minuten weer prima verliepen kregen we kracht en sterkte om door te gaan en terug in de wedstrijd te komen. Helaas was dit van korte duur, Ondo creëerde kansen en scoorde veel, waardoor de achterstand alleen maar groter werd. Achilles kwam er niet doorheen en alles ging fout. Toch ging er wel een schot in waardoor we gelukkig de 1 behaald hadden. Iets wat deze wedstrijd toch wel nodig had. Uiteindelijk was Ondo te sterk voor een te zwak Achilles.

(Eindscore: 1-17)

Dit is een wedstrijd om heel snel te vergeten, laten we aankomende week hard trainen, met als doel onze volgende wedstrijd te winnen! Hopelijk hebben jullie veel leesplezier gehad en geef ik bij deze de pen door aan de volgende!