Wedstrijdverslagen: Achilles 1 komt net tekort tegen Vitesse

Achilles 1 begon net zoals vorige week wat stroef aan het duel. Dit keer pakten de AchillesLeeuwen het sneller op en begon de strijd met tegenstander Vitesse. Een gelijk opgaande wedstrijd werd het met veel goals. Wat vorige week in de slotfase wel lukte, viel het kwartje deze week de verkeerde kant op na weer een spannend en zeer vermakelijk duel . Een nood"schot" van een dame van het sterk spelende Vitesse, vanwege de schotklok van ver met 1 hand deed ons uiteindelijk de das om. 28-29 was de uitslag, maar wat een wedstrijd weer en werd het publiek getrakteerd op een prachtige strijd. Beetje stuivertje wisselen t.o.v. vorige week met de selectie, want Achilles 1 greep nu net naast de winst waar Achilles 2 dat vorige week deed. Maar ook tegen Vitesse werd in de laatste seconden van de wedstrijd een strafworp toegekend aan Achilles 2 die Joël er vakkundig in legde waardoor Achilles 2 dit keer aan de goede kant van de score bleef. 24-23 was de einduitslag in deze thriller. Achilles 3 speelde de slotfase ietwat gemakzuchtig uit waardoor het nog onnodig spannend werd in het duel met Deetos 3. Maar de winst was voor Team 3 met 15-16. Achilles 4 had geen kind aan Swift 2, met 18-30 nam het scherp schietende 4e de punten mee naar huis. Ook Team 5 (12-13) en Team 6 (12-10) wonnen hun wedstrijden. Net als de A1, niet goed in de eerste helft, maar nam genoeg afstand in de 2e helft van Korbis A1 waardoor het niet spannend kon worden en was de uitslag 18-12. Bij de aspiranten was er winst voor de C1 na een zeer spannend potje (7-6) en ook de C2 won door vooral goed te verdedigen (3-1). Tot slot waren de punten ook voor Achilles bij de D2 (3-9) en de E2 (7-4).

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Achilles (Hg) 2 - Vitesse (B) 2

Na de domper van vorige week tegen Excelsior hadden we voor onszelf wat goed te maken. De ranglijst gaf ons ook reden genoeg om afgelopen zaterdag alles op alles te zetten om de punten in eigen huis te houden. Zo stonden we met drie gespeelde wedstrijden met 2 punten niet op de plek waar we hoopten de staan. De tegenstander van vandaag stond dat wel. Met drie winstpartijen uit drie potten was Vitesse, samen met Die Haghe, lijstaanvoerder. Een ploeg die volgens Frank zeer degelijk speelt, gewoon wil korfballen en ook nog goed haar huiswerk doet. En dat hebben we geweten ook. Via 1-1, 3-3, zeuven-zeuven en 10-10 zijn we de rust ingegaan met een kleine verschil van 11 tegen 12. Veel goals en het verschil nooit groter dan 2. Iedereen kon zich opmaken voor een spannende tweede helft.
Een helft waarbij het spelbeeld niet anders was dan in de eerste. Vitesse wist regelmatig een gat te slaan naar 2 goals waarna we weer in de achtervolging konden. Maar gelukkig bleek in Twan z'n thee een anti-griep Duracell batterij te zitten en kwam hij op stoom. Met twee goals bracht hij de stand op 16-16, waarna Mandy dit kunstje herhaalde en we doorstoomden naar 18-16. De eerste voorsprong van 2 punten in de wedstrijd. Simon vergrootte dit gat naar drie en het was de beurt aan Vitesse om een inhaalslag te maken. Via 20-19 stonden we na een buzzerbeat-toverbal ineens tegen een 20-23 achterstand aan te kijken met nog 5 minuten en 50 seconden op de klok. De fase die volgde was er eentje van zwetende handjes en een hele hoge hartslag, maar vooral een fase waar we konden laten zien hoe sterk en hecht ons team is. Alle neuzen dezelfde kant op, niemand die opgeeft, iedereen die er de volle 100% voor gaat en zich helemaal leeg speelt. Via de vierde goal van Marlou, een afgesproken balletje van Kim en Ilan en een jumpshot van Max trokken we de stand gelijk met nog 47 seconde speeltijd over. Na een timeout en een scherpe call van Twan, die zag dat zijn tegenstander ineens in het andere vak stond, mocht deze het veld weer verlaten na overleg met de jurytafel. Na een aanval waarbij er volle bak op de dames werd gepompt, werd met een sterk verdedigende Kim de bal onderschept. Met nog 7 seconde te gaan en een spelhervatting ter hoogte van de paal wisten we dat we maar één kans zouden krijgen. Simon stond al klaar in de rebound, de bal ging gelijk naar Joël, Romy loopt om het blok voor de insnij waarbij de heer van Simon in haar baan stapt en Romy laat struikelen (het was echt een overtreding!). Het lange fluitsignaal van de scheidsrechter werd gevolgd door een orkaan van geluid. De bal werd op de stip gelegd met nog 4 seconden op de klok. Tijdens de blessurebehandeling van Romy nog één keer met het team bij elkaar komen. Die resterende 4 seconden moesten namelijk 'gewoon' nog verdedigd worden. Maar eerst moest de strafworp er nog 'gewoon' in. Joël bleek ijskoud en daarna wist Vitesse niet meer tot een schot te komen en kon het feestje worden gevierd. Complimenten aan de gehele ploeg en staf voor deze grandioze wedstrijd. Een kwartier voor tijd pas een eerste echte voorsprong pakken, deze weer uit handen geven en na drie punten achterstand 'm net zo hard weer terugpakken. Die Haghe, maak je borst maar nat volgende week.

Ilan Verboom

DeetosSnel 3 – Achilles 3

Na een (onnodige) nipte nederlaag tegen Avanti en een kansloze nederlaag tegen Oranje wit is het nog wachten op de eerste overwinning dit seizoen in de zaal. Tegens Deetos hebben wij dit seizoen twee keer geoefend en twee keer gewonnen. Op papier een tegenstander waar tegen de eerste punten gepakt kunnen worden.

Het begin van de wedstrijd was goed. Wij pakte direct de voorsprong en wisten die gedurende de eerste helft uit te bouwen. Na twintig minuten spelen hadden we een comfortabele 2-8 voorsprong te pakken. De laatste tien minuten van de eerste helft werden wij slordig en begon Deetos mee te scoren. Hierdoor konden zij weer aanhaken en was de ruststand uiteindelijk slechts een 8-10 voorsprong.
In de rust werd de boel door weer op scherp gezet. Duidelijk was dat de eerste 10 minuten van de tweede helft cruciaal zouden worden. In deze fase hebben we tegen Avanti de voorsprong weggegeven en zaak was dit niet weer te doen.
De tweede helft begonnen wij dan ook goed. Verdedigend hielden wij het dicht en zelf begonnen we weer te scoren. Hierdoor wisten wij opnieuw uit te lopen tot een gat van 6 punten naar 8-14. Met nog 15 minuten op de klok was het zaak om de voorsprong nu vast te houden.
Echter brak er weer een moeizame fase aan voor ons. Het lukte ons niet om te scoren en deetos begon dit juist weer wel te doen. Met nog ruim 5 minuten op de klok was Deetos weer langszij gekomen, 14-14.
Na twee snelle doelpunten was de stand 15-15 en met nog 4 minuten op de klok wisten wij de voorsprong te pakken en werd het 15-16. In de laatste paar minuten werd er niet meer gescoord en daardoor is de eerste overwinning van het seizoen binnen!

Stef

Nieuwerkerk F3 – Achilles F2

Het was koud en vroeg; december op haar best. De F2 mocht deze week om 9:30 spelen, op zich een mooie tijd, maar net wat minder mooi wanneer het in Nieuwerkerk aan den IJssel is.

De kou zat waarschijnlijk nog even in de kinderen, want de start van de wedstrijd was wat moeizaam. Achilles kwam er de eerste minuten niet aan te pas en het duurde even voordat zij eindelijk tot een aanval kwamen. Na 10 minuten stond het 2-0. Daarna ontdooide de ploeg en speelden ze, uiteraard door een roze bril gezien, een hele goede wedstrijd.

Verdedigend zat het prima in elkaar; iedereen liep mee met de tegenstander en de handen zaten er goed bij. Ook waren er mooie aanvallen, waarbij iedereen de bal minimaal één keer in de handen gehad heeft. Vooral in de 2e helft waren er veel goede kansen, maar helaas had de F2 weinig geluk in de afronding.

De eindstand van 6-1 was geen goede afspiegeling van de wedstrijd, want de F2 was, zeker in de 2e helft, niet de mindere.

Lieve F2, we hebben op de tribune van jullie genoten! Ga zo door, dan komen de punten vanzelf!