Wedstrijdverslagen: Achilles 1 komt tekort tegen Die Haghe

[Update met verslag Team 3 en E1] In de derby tegen koploper Die Haghe ging het voor Achilles 1 de eerste helft gelijk op met pittige duels. De 2e helft was voor het fysiek fittere Die Haghe en nam daardoor dan ook gaandeweg afstand op het scorebord. Het werd uiteindelijk 21-12 voor de Kanaries. Team 2 ging vol de strijd aan in dezelfde derby. Tot de laatste seconden was het enorm spannend. Helaas deed Achilles 2 zichzelf tekort door in de slotfase zich niet te belonen met minimaal een punt,16-15 was daar de uitslag in het voordeel van Die Haghe. Achilles 3 kwam tekort tegen Valto 2 en verloor met 10-19. Achilles 4 nam na de knappe zege (23-14) op koploper KZ de leiding over en gaat op voor de 'Gouden Kerstbal'. Het vijfde was kansloos tegen KVS 4 en kreeg wat de stand doet vermoeden aardig 'op het broekie' met 10-28. Achilles 6 (11-13) en Team 7 (15-14) deden het een stuk beter, beide teams boekten winst. De A1 speelde in de avond tegen Pernix een vervelende en onnodig fysieke wedstrijd met bepaalde 'omstandigheden' buiten de eigen invloed. Gelukkig liet de A1 zich mede dankzij haar individuele kwaliteiten zich niet geheel van de kaart te brengen, 13-22 was dan ook een meer dan terechte uitslag. De toppers van de A2 zette Fluks A1 opzij door met 10-8 te winnen na doordeweeks al een punt te hebben gepakt tegen Dunas A2. De B1 verloor volgens eigen zeggen in een doelpuntarm duel (8-8) van Fortuna B2. Verder was er ook nog winst bij de C1 tegen ONDO C2 (2-5) en ook de D2 won hun wedstrijd (7-3). De E1 won ook na een een thriller tegen Avanti E2 met 12-13 net als de E2. Zij scoorde er 6 tegen de 4 goals van RWA E4. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Foto: Achilles Media> Joost van Soest, fijn dat je er weer bij bent!!]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Die Haghe 1 - Achilles 1

Die Haghe 2- Achilles 2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Die Haghe op het programma. Een echte Haagse derby in onze eigen Sportcampus. Het zou een wedstrijd moeten worden die veel spanning en strijd met zich meebracht. Een van de vele dingen die we afgelopen week dan ook van onze trainers hebben gehoord is dat we veel energie en strijd moesten gaan leveren.
Met deze gedachte leken we ook de wedstrijd in te gaan. Na het startsignaal van de wedstrijd schoten we uit de startblokken en na enkele minuten te hebben gespeeld keken we tegen een 3-9 voorsprong aan. Helaas wisten we dit in de fase hierna niet vol te houden. We verslapte en Die Haghe wist goed terug te komen in de wedstrijd. De voorsprong van 6 punten werd dan ook snel verkleint. Met een stand van 11-12 werden de kleedkamers bezocht.

Na de rust probeerde we weer ons spel op te pakken en de voorsprong uit te bereiden. Echter wisten we onze kansen maar zelden af te maken, iets waar Die Haghe minder moeite mee leek te hebben. Ondanks de goede verdedigende druk wist Die Haghe te scoren en pakte ze dan ook de eerste voorsprong in de wedstrijd.
Dat we onze kansen nauwelijks wisten af te maken was ook later terug te zien op het scoreformulier. In de tweede helft wisten we maar slechts 3 keer te scoren. Dit was helaas te weinig om de overwinning over de streep te trekken. De wedstrijd eindigden dan ook in een stand van 16-15 voor Die Haghe.

Kim

Achilles 3 – Valto 2

Het derde team staat na een spannende strijd met Deetossnel vorige week nu klaar om de strijd aan te gaan met Valto. De voorbereiding was wat ongebruikelijk, met enkele spelers die als reserves bij het tweede team stonden en er weinig tijd was tussen beide wedstrijden.

Vooraf wisten we dat het geen gemakkelijke taak zou worden tegen Valto, de nummer 2 in de competitie. Valto heeft gemiddeld genomen hoog gescoord in al hun wedstrijden, en het derde team moest zich richten op het temperen van hun scoringsdrift. In het begin kon het derde team goed meekomen met het tempo van Valto, maar helaas werd het steeds moeilijker om doelpunten te maken. Er werd hard gewerkt voor de bal en aan scoringskansen kwamen we niet tekort. Het ontbrak toch wat aan scherpte om de kansen te verzilveren. Waar het derde steeds meer energie moest steken in de aanvallen, verliep het bij Valto steeds soepeler en liepen ze steeds verder uit. Vooral de dames van Valto schoten erg zuiver.

Volgende week speelt het derde thuis tegen Sporting Delta 3. Sporting Delta staat maar 1 punt boven het derde. Een tegenstander van een gelijk niveau, waarvan gewonnen moet worden om niet naar beneden te hoeven kijken.

Simon

Achilles 7 - Deetos 12

Eindelijk winst Achilles 7!
Daar stonden we dan, zondagochtend 11.15 uur in de campus zo fris als een hoentje en klaar om de eerste punten dit zaalseizoen ( het is toch best gênant als je dit hardop zegt of schrijft) te pakken!
We waren allemaal vastberaden om Deetossnel snel naar huis te sturen na de wedstrijd zonder puntjes uiteraard. Na het startpraatje, ja ook wij hebben die, waren we allemaal klaar om een leuke wedstrijd te spelen.
Wat was dit een leuke en gezellige wedstrijd, allemaal zo scherp en zo gedreven. De wedstrijd ging gelijk op qua doelpunten, er was goed samenspel, geen gezeur, geen gezeik echt een sportieve wedstrijd! Zoals we al bedacht hadden tijdens het startpraatje, die punten moeten we houden in het Haagje en die gaan niet mee naar Dordt! 15-14 wat een score????. Nog even een complimentje; de leeftijden van Achilles 7, zondag 1 in dit geval, variëren van in de 20 naar de midden 70, iedereen heeft de benen uit zijn/haar lijf gerend. Ik ben trots! Zondag pakken we de punten ook tegen Alo laten we dit vasthouden.

Ivo & Damiën bedankt.

Liefs,
Lin

Ps; scheidsrechter Ed waar heb je geslapen? De tuin of de bank? ????

Achilles A2 - Fluks A1

Na een super spannende en redelijk teleurstellende inhaalwedstrijd tegen Dunas afgelopen donderdagavond, begon onze A2 op deze regenachtige zaterdag weer vol goede moed aan een nieuwe wedstrijd. In de aanval stonden Lucas, Bregje (heer), Lizzy en Sofie en in de verdediging stonden Damien, Siemen, Lena en Jalien. Stella begon op de bank. Na een praatje waarin Stef en Sterre ons vertelden dat het waarschijnlijk geen makkelijke wedstrijd ging worden en dat we dus, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Dunas, meteen scherp en vol energie moesten beginnen, begon de wedstrijd. En hoe, we waren fel en gingen de duels aan. Binnen de kortste keren scoorde Lizzy de 1-0 en Lucas volgde kort daarna met de 2-0. En daar bleef het niet bij, na de wissel maakte Siemen de 3-0 en Damien vervolgens de 4-0. De toon was gezet, we waren wakker. Fluks herpakte zich echter en kwam terug tot 4-4. Vlak voor de rust maakte Lucas de 5-4, met een kleine voorsprong de rust in dus. Sterre en Stef vonden dat het helemaal niet zo slecht ging, we moesten vooral zo door blijven gaan en meer scoren. Verder was het belangrijk dat de heren vaker voor de dames onder de paal en in de insnij zouden gaan staan, omdat verschillende dames er makkelijk langskwamen. Het fluitsignaal van Marinus klonk en de tweede helft begon. We waren meteen weer op dreef en Bregje maakte de 6-4 (Volgens mama Natalie kwam dit door haar enthousiaste aanwijzingen vanaf de tribune). Hierna kwam Fluks weer terug met 6-5 en 6-6, gelijk dus. Lucas scoorde vervolgens de 7-6 en Fluks volgde met 7-7. We maakten het onszelf dus weer spannend tot de laatste 5 minuten. Na wat tactische wissels, Jim erin voor Bregje en Bradley erin voor Siemen, scoorde Lizzy 2x achter elkaar, 9-7 dus. Vervolgens scoorde Jim 10-7 en Fluks de 10-8. En toen klonk het laatste fluitsignaal van Marinus, de wedstrijd was voorbij. We hebben het onszelf weer erg moeilijk gemaakt en het tot het laatste moment spannend gehouden, maar wel weer gewonnen. Nu even een maandje rust en dan op 13 januari onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen Fortuna. Ik ben trots op ons team en nu lekker genieten van de welverdiende rust. Mireille bedankt voor het bijhouden van de stand, Stef en Sterre bedankt voor het coachen, Bradley en Jim bedankt voor het invallen en Marinus bedankt voor het fluiten!

Bregje

Dunas A2 - Achilles A2

(wedstrijd van afgelopen donderdag)

Het was al een wat ander soort wedstrijd dan normaal omdat we op een donderdag speelden i.p.v. op een zaterdag. Hierdoor hadden we ook maar 1 dag kunnen trainen. Toen we aankwamen bij de sporthal van Dunas was er een hockey training aan de gang waardoor het warmlopen wat moeizamer ging dan normaal. Tijdens het kleedkamer praatje werd er wel een beetje gegierd en gegrold maar uiteindelijk was het plan voor de wedstrijd wel duidelijk.

De basis was, als aanval: Lucas, Bregje (als heer), Stella en Sofie. En als verdediging: Damien, Siemen, Lizzy en Lena. Met Jalien en Lisette op de bank.

De wedstrijd was begonnen, helaas ging het wat minder goed dan gehoopt en scoorde dunas al snel de 1-0. Maar gelukkig wel snel gevolgd door Lucas die de 1-1 maakte. Daarna scoorde dunas nog een keer waardoor het 2-1 werd. Damien scoorde daarna een doorloop aangegeven door Lizzy, 2-2. Dunas scoorde weer en daarna Lucas, 3-3. Vervolgens scoorde Dunas de 4-3 maar vlak daarna Damien die de 4-4 maakte. Na dit lange nek aan nek spelen maakte we een inhaalslag. Stella, Lucas en Damien scoorde waardoor we met 4-7 de rust in gingen.

De 2e helft ging in. Helaas was dunas opeens erg op schot en scoorde ze er 2 waardoor het 6-7 werd. Daarna scoorde Lucas een doorloop aangegeven door Stella, en scoorde daarna Damien een achterstevoren doorloop aangegeven door Lizzy waar hij ook erg trots op was/is, 6-9. Onder tussen was jalien erin gekomen voor Lena en Lisette erin gekomen voor Stella. Siemen scoorde waardoor het 6-10 werd. Helaas had dunas weer een inhaalslag waardoor het 9-10 werd. Met nog 1 minuut 40 op de klok kreeg dunas de bal te pakken en scoorde ze de 10-10. We hadden daarna niet meer de tijd om te kunnen scoren dus eindigde de wedstrijd ook met 10-10.

Het was een lastige wedstrijd en daarna hing er ook irritatie in de lucht. Maar gelukkig hebben we de zaterdag erop fluks A1 een poepie laten ruiken. Nog bedankt Lisette voor het invallen!!!!!!!!

Sofie

Achilles B2 - Dijkvogels B2

3-10

Het was een wedstrijd tussen Achilles B2 en Dijkvogels B2. In de eerste helft scoorde Dijkvogels er 3 ballen in door een vrije bal, een strafworp en een paar goede schoten, en Achilles scoorde er 1 goede schoten. Het was nek aan nek, tot nu toe een spannende wedstrijd.

In de tweede helft had Dijkvogels er 7 gescoord met snelle doorlopen en verre schoten en Achilles er 2 gescoord. De eerste helft was heel dichtbij elkaar, maar uiteindelijk blijkt dijkvogels voor nu het betere team.

Aiden

Achilles D2 - Die Haghe D2

Wij moesten zaterdag ook tegen Die Haghe D2, net als het 1e en het 2e. Ik speelde tegen een paar kinderen uit mijn klas. Dat was best wel spannend. In de eerste helft waren er weinig doelpunten. Het was 2-2. In de 2e helft gingen we er vol tegen aan! We hebben het allemaal heel goed gedaan. Ook Lotte en Mels uit de D3, die zijn ingevallen.
We hebben de wedstrijd gewonnen met 7-3! Katrien, de scheids deed het super goed, bedankt! Natuurlijk ook een applausje voor de tegenstander. Maar wij waren net iets beter.
Heel goed gespeeld allemaal.

XOXO
Hanna

Avanti E2 - Achilles E1

Achilles heeft de wedstrijd afgelopen zondag met 1 punt verschil gewonnen van Avanti. Het was een spannende wedstrijd, in ieder geval voor de ouders aan de zijlijn die met het enthousiasme en fanatisme van supporters bij een Ahoy finale de spelers probeerden aan te moedigen.

Aiden: "Het was een spannende wedstrijd. De eerste en tweede helft gingen slecht. Maar het ging wel goed in de eerste helft alleen mistten we alles. Maar in het einde ging het goed toen waren we wakker en we scoorden alles."