'K ben flieft man!

Vakkie_A.jpg hoofdartikel

'K ben flieft man! Beetje gekke titel van een hoofdartikel en wellicht ook een beetje gekke manier van omschrijven, maar misschien trekt het wel de aandacht van de lezers. Vakkie-A! Potverdikkie wat ben ik verliefd op Vakkie-A! Iedere thuiswedstrijd van onze selectie is het weer genieten geblazen. Als ik alleen op mijn privé-tribune zit te filmen en ik zie schuin aan de overkant die zwart-witte massa dansend en schreeuwend “de oude garde” voor hen gek maken met hun geluid en gezang, dan krijg ik iedere keer weer kippenvel.

hoofdartikel.JPG“De oude garde”, die leunend over de balustrade ook luidkeels de selectie aanmoedigen en met elkaar praten over de wedstrijden, kijken af en toe semi-geërgerd achter zich als zij zich weer eens niet verstaanbaar kunnen maken omdat er een stelletje gekken achter hen continu in hun oor staan te tetteren. Heerlijk!

 Iedere thuiswedstrijd staan ze er weer. En nagenoeg iedere thuiswedstrijd is er weer iets leuks bijgekomen. Deze week waren het de zwart-witte kerstmutsen die dansend over de tribune sjeesden, tijdens de thuiswedstrijd tegen Futura was het het confettikanon en de onthulling van het Vakkie-A spandoek dat de wedstrijd even een paar minuutjes deed vertragen. Ik stel bij deze dan ook voor dat die “oude garde” de laatste thuiswedstrijd tegen Excelsior verplicht zo'n zwart-witte kerstmuts op krijgen. Lijkt mij een prima actie.. 

Los gaan ze. En dat helpt enorm! Ook tijdens uitwedstrijden zijn zij vaak luidruchtig aanwezig. Uit bij Excelsior was de sfeerloze hal toch het domein van Vakkie-A. Uit bij Roda vorige week in Koog aan de Zaan was de sfeerloze tribune in de Sprong het domein van Vakkie-A, waar een aantal harde kern leden van Vakkie-A er aan hadden gedacht om de trommels mee te nemen naar hun eigen wedstrijd in Wormer tegen Groen-Geel, om vervolgens door te trommelen naar Koog aan de Zaan. Het aanstaande kampioenschap van het 2e team en tijdens de kampioensstrijd van ons Vlaggenschip is meermaals gebleken dat de steun van Vakkie-A aanzet tot net dat beetje extra wat nodig is om een wedstrijd te winnen. Tegen DES thuis lukte het uiteindelijk niet om de wedstrijd te winnen, maar de wederopstanding van ons Vlaggenschip werd ingeluid door het geschreeuw en de steun van Vakkie-A. 

In de afgelopen jaren heb ik in totaal twee keer een hoofdartikel geschreven waarin ik opriep om een supportersvereniging op te zetten. Tijdens dit zaalseizoen is die wens uitgekomen. En hoe!

Allerliefste vrienden en vriendinnen van Vakkie-A; Ga zo door! De selectie is gek op jullie, onze tegenstanders hebben een hekel aan jullie (getuigen de nee schuddende koppies op de bank van RWA afgelopen zaterdag) en dat is heerlijk om te zien! 

'K ben flieft man!

Vakkie-A! Vakkie-A! Vakkie-AAAAAA! Vakkie-A! Vakkie-A! Vakkie-AAAAAHAAA! 

Tot volgende week in Oegstgeest, waar ons 2e kampioen kan worden tegen concurrent Fiks!

En tot volgende week in Hoek van Holland, waar ons Vlaggenschip de zware wedstrijd tegen VALTO wacht..

Tot volgende week!

 

Groeten,

Bart

Datum 02-02-2016 13:25
Tags