Wedstrijdverslagen: Achilles 1 boekt een belangrijke zege op Rohda

[Update A1: De A1 wist gisteravond na een zeer moeizame wedstrijd te winnen van Tempo A2. Een heleboel verkeerde keuzes werden gemaakt en taken niet of heel slecht uitgevoerd waardoor de lange heren van de tegenstander de wedstrijd behoorlijk konden ontregelen. Desondanks trok de A1 aan het langste eind en won nipt met 15-13 waardoor de A1 1e staat. Fotograaf Joost van Soest was erbij aanwezig> Check het fotoalbum-competitie-jeugd-19-12-2023] Achilles 1+2 speelde uit tegen Rohda in 020. Aangezien de parkeerkosten voor de selectie (en aanwezige toeschouwers) in totaal honderden euro's bedroeg, was het zaak om in ieder geval de punten mee naar Den Haag te nemen. Achilles 1 speelde naar behoren, maar de wedstrijd bleef spannend omdat het verschil gedurende de wedstrijd niet groter werd dan 4 goals. Wel had Achilles 1 de controle. Een paar minuten voor het einde werd het verschil naar 6 gebracht, waardoor de punten in de pocket waren. Het werd uiteindelijk 17-21. Een goede start van het zaalseizoen beleeft Achilles 1 met ook nog eens zeer aantrekkelijke wedstrijden. Hopelijk zet Achilles 1 dit in 2024 door en verdienen ze veel meer Achilles publiek! Achilles 2 won ook, geen goede wedstrijd, maar wat telde was de zwaarbevochten overwinning met 16-18 op Rohda. Goede zaken voor de stand. Ook Team 3 pakte de zeer belangrijke 2 punten door met 14-12 van Sporting Delta 3 te winnen. Achilles 4 zetten Weidevogels 2 opzij met 22-18 en sluit dit jaar af met de koppositie op de ranglijst. Achilles 7 aka Team 2 van de zondag won keurig met 17-10 van ALO 5 en hebben de smaak te pakken na de eerste overwinning van vorige week. De A1 speelde weer uit in Leiden, dit keer tegen KZ Danaiden A1. Er was voor de 2e week op rij een gebrek aan een neutrale beleidsman, wat zeker van invloed was op de wedstrijd en de A1 mede hierdoor totaal niet in hun eigen spel kwam. Er werd verloren met 19-15. Dinsdag speelt de A1 nog thuis tegen Tempo om te bewijzen dat dit een 'incidentje' was. Bij winst gaat de A1 als nr. 1 het nieuwe jaar in. De B1 won keurig met 13-8 van Groen Geel B2 en de C1 haalde uit door 4-15 van Fortuna C2 te winnen. Verder won alleen de E2 nog, zij wonnen met 7-13 van Korbis E6. [Foto: Achilles Media - Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Rohda 1 - Achilles 1

Vandaag stond Rohda - Achilles op het programma. Rohda uit zijn altijd lastige wedstrijden. Wij als team wisten dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden. We kunnen namelijk uitlopen naar 8 punten voor de kerstvakantie. Als dat zou gebeuren draaien we bovenin mee.

De wedstrijd begon stroef. We kwamen binnen vijf minuten 4-1 achter. We waren niet geconcentreerd. Na die 4-1 was het duidelijk. We moeten ons eigen spel spelen en aansluiten in de verdediging. Dit ging daarna veel beter en we gaven veel energie. We namen een voorsprong naar 4-9. We namen de goede kansen en verdedigend zaten we er goed bij!. Met een 10-13 gingen we met een tevreden gevoel de rust in. In de rust bespraken we dat we dit door moesten pakken de tweede helft en dit gebeurde ook. In de eerste aanval na rust werd er gelijk gescoord en kwamen we op 4 punten verschil. We zijn niet in de problemen gekomen en we zijn doorgegaan tot het eind. De einduitslag was 17-21. We hebben ons doel bereikt om 8 punten te halen voor de kerstvakantie. We zijn met zijn alle 1 team en we mogen trots zijn met deze tussenstand in de poule. Na de vakantie gaan we hiermee verder en hopen we weer veel publiek te zien.

Romy L.

Rohda 2 - Achilles 2

Rohda uit! Een wedstrijd waarvan we vooraf wisten dat het niet makkelijk zou worden. Rohda is namelijk niet bepaald de tegenstander die ons ligt. Niet door het ongelofelijke talent dat ze beschikken, maar door hun fysieke spel. Ookal zijn ze verdedigend niet heel sterk, in voorgaande wedstrijden kwamen we niet gemakkelijk tot scoren. Dat was afgelopen zaterdag weer het geval.

De enige voorsprong die de tegenstander had was de 1-0. Daarna hebben wij bijna de hele wedstrijd voorgestaan. De eerste helft verliep stroef en we gingen de rust in met een stand van 5-7. In de tweede helft hebben we een belangrijke fase gehad waar we uitliepen op Rohda, wat ons het nodige vertrouwen gaf. De rest van de wedstrijd hebben constant rond de 3/4 punten voorgestaan. Ookal wisten we het gat niet groter te maken, een spannende wedstrijd vond ik het zelf niet. Het was wel duidelijk wie er ging winnen. Eindstand 16-18 en de punten vanuit Amsterdam mee naar huis!

Ik kijk terug naar een zwaarbevochten overwinning waar we de damesgoals hard nodig hadden. Nu gaan we heerlijk genieten van onze kerstvakantie. Volgend jaar weer vlammen!

Max

Achilles 3 - Sporting Delta 3

De laatste wedstrijd van dit jaar stond alweer op de planning en dat is altijd een leuke om te spelen en nog leuker als die gewonnen wordt. We speelden thuis (dat is altijd lekker) en tegen sporting delta 3 wisten we dat hier punten te halen waren.

De eerste helft ging het vrij gelijk op. We zaten wel goed in de wedstrijd, maar het spel wat we wilde spelen kwam er niet lekker uit. Hierdoor bleef de stand constant gelijk en moesten we na de rust ook wel wat gaan veranderen. Op naar de tweede helft met een andere instelling: alles doen om te winnen. Zo werden er al kort naar rust een aantal wissels gemaakt, echter bleef de stand gelijk en werd er aan beide kanten niet veel gescoord. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de stand 13-12 en wilden we dit doortrekken tot minimaal twee punten verschil. Met veel schotkansen aan onze kant viel die goal helaas niet en moesten we blijven strijden tot de laatste minuut. Gelukkig werd er in diezelfde laatste minuut nog een doelpunt gemaakt en zo eindigde de wedstrijd met 14-12.

Met alle gewonnen wedstrijden afgelopen weekend van het eerste, tweede, derde en het vierde kunnen we met een goed gevoel de feestdagen in!

Jamie

Achilles 7 - Alo 5

Daar stonden we dan weer fris en fruitig op de zondagochtend in de campus. Na een zeer spannende voetbalwedstrijd live bekeken te hebben, met Ed als langs de zijlijn scheids/Edje Smeets, in de campus en een zeer snelle warming up konden wij na het supersnelle korte startpraatje beginnen. Tijdens het startpraatje wilde ik maar 1 ding, net zo spelen als vorige keer dus koppies op, mondjes dicht en gaan voor de winst.

Na een wat zoekende rommelige 10 minuten, gekke Roelie liep ineens het veld af die dacht dat fluitje van Eddepet dat duurt me te lang je kan me wat ik ga alvast wisselen (waar heb je geslapen Roel?), hadden we de koppies de goede kant op. 1e helft ging heerlijk gelijk op.

Na de overheerlijke verzorgde mandarijntjes konden we er de 2e helft tegenaan. We zaten in de goede flow, okee okee dat gooien en vangen is soms nog even een ding maar goed als je even de andere kant op kijkt zie je dat niet. De doelpunten vlogen de zaal uit! Zouden we dan toch hebben afgekeken hoe die voetballers het voor ons deden? Of zou het komen door ons doorzettingsvermogen? Of door de handjes klap na het startpraatje? Wellicht is het toch wel door onze A speler Lars die er even 7 ingooide. Het maakt niet uit hoe wie of wat, ik denk dat het echt komt door het startpraatje de koppies op en de goede samenwerking. We zijn dan weliswaar het meest chaotisch gestructureerde team dat er bestaat maar dat mag ons niet in de weg zitten. Het was een leuke wedstrijd en we hebben het goed gedaan, ik ben wéér trots op ons. Het moet niet gekker worden 17-10 wat een stand, voor ons record.

Taakie bedankt voor het invallen.

Iedereen fijne kerstdagen en een sportief 2024 gewenst.

Liefs, Lin

Achilles B2 - Weidevogels B2

Het begin van de wedstrijd verliep rustig: weinig actie van beide kanten. Maar al snel liep de tegenstander uit.
Bij rust was de stand 0-5.
Na rust kwam Achilles wel iets terug maar kon niet op tegen de Weidevogels.
Het zat ook niet mee met de scheidsrechter: 1 doelpunt van Weidevogels werd goedgekeurd terwijl deze overduidelijk verdedigd was.
Dit vond zelfs de tegenpartij…

Maar uiteindelijk waren de Weidevogels echt te sterk voor de B2,

Eindstand 4-12…

Esther

Dijkvogels E1 - Achilles E1

De 1e kwart is begonnen en Achilles zoekt vol de aanval op en zet Dijkvogels meteen onder druk. Door goed combinatie spel hebben ze de wedstrijd onder controle. Echter heeft Achilles wel veel kansen nodig om tot scoren komen. Daarentegen lukt het Dijkvogels, Achilles op een 4-1 achterstand te zetten. Door goed teamwork lukt het Achilles om met een 4-5 voorsprong de pauze in te gaan.

Na een goede peptalk van de trainer, gaat Achilles de 2e kwart verder met aanvallen en proberen de score uit te breiden. Het gaat gelijk op en mede door goed verdedigen weten ze Dijkvogels te weerhouden van scoren. Tegen het einde van de 2e kwart was de scherpte ervan af. Dijkvogels komt bijna terug maar Achilles weet te schade te beperken. Achilles gaat de 3e kwart in met een 6-8 voorsprong.

Dijkvogels gaat in de aanval en maken het meteen spannend 7-8. Ze komen dichterbij. Achilles heeft het lastig en de wedstrijd gaat alle kanten op. Gelukkig wordt Achilles op tijd wakker en sluiten de 3e kwart af met een 8-9 voorsprong.

4e kwart en Achilles gaat vol in de aanval. Dijkvogels maakt het Achilles echter lastig. Wedstrijd gaat gelijk op met een ligt voordeel voor Achilles. Het is spannend tot de laatste seconde, maar helaas komt Achilles net te kort en verliest nipt met 11-10. Geluk zat deze keer niet aan onze zijde. Ze hebben hun uiterste best gedaan. Trots op Achilles E1, ze hebben gestreden. Op naar het nieuwe jaar :-)