Wat gaat 2024 ons brengen?

pro-4FsTQqT5.jpeg hoofdartikel

Denkende aan Achilles was dat de vraag die ik mezelf stelde. Waar staan we, wat gaat er goed, wat kan beter? Ik heb de nieuwjaarsspeech van onze voorzitter Vincent gelezen en zijn optimistische toon spreekt me aan. Vanaf de zijlijn wil ik daar wat extra beeld en geluid bij geven. Als ik kijk naar het verjongde nieuwe bestuur, dan zie en voel ik het enthousiasme om echt stappen te zetten. Dat moet ook, want een aantal thema’s smeken om een oplossing.

Hoofdartikel.PNGSommige probleemgebieden zijn helaas hardnekkig, zoals het continue gebrek aan leden die de handen laten wapperen. Dit voort laten duren zal voor het huidige bestuur, hoop ik, geen optie zijn. Dus ik verwacht dat het bestuur de traditionele probleemvelden te lijf gaat met eigentijdse inzichten en oplossingen, zelfs als oplossingen een minder populaire kant meedragen. Het betere omdenken, dat mogen we van een bestuur met een frisse blik verwachten.

Misschien mag ik een lans breken dat het bestuur zich niet alleen tijdens de jaarvergaderingen laat bevragen en controleren door de leden, maar dat het bestuur zelf met regelmaat de leden op gaat zoeken, de voortgang op diverse speerpunten toelicht en nieuwe ideeën inbrengt. Zo blijven de lijntjes kort en weten we meer actueel van elkaar wat er speelt, wat er goed gaat, waar het schuurt en welke ondersteuning en/of expertise er gewenst is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vrij te bezoeken expertise-meetings waarin Achillianen met veel ervaring op een specifiek onderwerp gevraagd worden om samen met het bestuur de beste oplossing te bedenken. Dus participatie en inspraak.

En wat kunnen we op sportief vlak verwachten dit jaar? Nou, de sterren staan best gunstig. Zo kunnen we ons tweede helft veld sinds tijden weer verheugen op heuse Hoofdklassewedstrijden van onze selectie. Als we thuisspelen dan zullen dat 4 zeer drukbezochte zaterdagen worden. Super Saturdays met veel volk en dat biedt legio kansen. Voor onze selectieleden het perfecte podium om te laten zien dat we de hoofdklasse aan kunnen en voor de penningmeester zijn dit ook de dagen om in te lijsten. Maar dan moet de club er ook wel staan. Dus zeg ja tegen een hulpvraag en draag je steentje bij.

In de zaalcompetitie doet onze selectie het overigens tot nu toe prima in de Overgangsklasse. Die Haghe gaat kampioen worden, dat stond van tevoren al vast, maar we doen mee in het linkerrijtje. Afgelopen zaterdag thuis tegen KVA had ons 1e de kans om plek twee stevig te omarmen, maar het liep uit op een grote teleurstelling. Na 8-8 ging er iets mis. We speelden KVA in de kaart door niet te focussen op het spel, maar vooral op de randzaken. In de ogen van de fluitisten van dienst kon Achilles werkelijk niets goed doen en één en ander mondde uit in een gefrustreerde toestand. Ook het publiek deelde mee in de malaise. Uitslag 14-24. Niet goed allemaal, snel vergeten, kin weer omhoog en volgende week sportieve revanche. In en buiten het veld. Het 2e liet overigens een keurige 26-16 noteren en blijft outsider voor de titel.

Dus met de prestaties, het potentieel en de ambities van onze selectie zit het wel snor, ook omdat 3 en 4 daarachter op niveau spelen. Wel moeten we links of rechtsom met onze hoogste A, B en C jeugdteams zo snel mogelijk terug naar een aansprekend landelijk niveau. Dat is toch de kraamkamer en voorspeller van succes richting de toekomst. Er zullen vast goede plannen liggen en een broedende kip moet je niet storen, maar dit kan me niet snel genoeg gaan. Onze C1 doet het goed en lijkt rijp voor een trede hoger.

2024 is een jaar vol met mogelijkheden om er een schep bovenop te doen. Later we sjansen met de kansen en vol ongeduld de rust bewaren. Met focus en oplossingen die bij deze tijd passen lukt het Achilles om ook op organisatorisch vlak voorop te gaan lopen. Als er één club klaar is voor de volgende stappen, dan is het Achilles wel.


Sportieve groet,
Peter Frauenfelder

 

 

 

Datum 16-01-2024 11:00
Tags