Wedstrijdverslagen: Achilles 1 boekt belangrijke overwinning

Na het debacle van vorige week heeft Achilles 1 zich deze week keurig hersteld. Tegenstander KVZ`23 heeft weliswaar slechts 1 punt en staat laatste, maar met opgestroopte mouwen gingen ze vol de strijd aan en was KVZ zeker het eerste kwartier gelijkwaardig aan Achilles. Mede door de vele goals van Sterre en Rick en het goede rebounden in beide vakken, kon Achilles voor rust de voorsprong pakken en liep Team 1 in de 2e helft uit naar een duidelijke 25-16 overwinning. Belangrijke punten, om vooralsnog ver genoeg weg te blijven van de onderste regionen. Achilles 2 won ook en houdt daarmee aansluiting met de top 3. Tegenstander en concurrent KVZ`23 werd met 18-13 verslagen. Ook Team 4 won na de misstap van vorige week en houdt zicht op plek 1: 14-18 werd er gewonnen van ODO 2. Achilles 5 won zeer overtuigend van DES 3 met 6-15. De A1 begon stroef aan de wedstrijd en kwam te veel goals achter in de beginfase. De 2e helft speelde de ploeg veel beter, maar het was net niet genoeg om punten te pakken. 24-22 werd er verloren van Tempo A2. De B1 wist een punt te winnen gezien de wedstrijd, het werd 11-11 tegen Avanti B2. De C1 won wederom en staat fier aan kop. Nieuwerkerk C2 met met 7-3 naar huis gestuurd. De D2 en D3 boekten ook een overwinning. KVS D2 werd door onze D2 op een 3-12 nederlaag getrakteerd en de D3 won maar nipt van Fortuna D4, 3-4. De E1 won heel netjes van koploper Weidevogels E1 met maar liefst 14-6. Ga zo door E1! [Foto: archief fotograaf Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Achilles 1 - KVZ `23 1

Na een tumultueuze trainingsweek met veel zieken en hier en daar wat pijntjes stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma tegen hekkensluiter KVZ’23. Winst zou een belangrijke stap richting handhaving in de overgangsklasse betekenen.

Helaas kon Mariska niet starten, waardoor Kim op haar plek kwam te staan (zij zou overigens een prima wedstrijd spelen) en ook op een tweetal andere plekken werd de basisopstelling, vergeleken met voorgaande weken, gewijzigd om onze krachten optimaal te bundelen. In een toch relatief goed gevulde, koude sporthal aan de Steenwijklaan, waren het de bezoekers die brutaal de leiding namen en op een 1-0 voorsprong kwamen. Tot 8-8 ging het gelijk op, maar na een goede slotfase van de eerste helft, werd de kleedkamer opgezocht met een ruststand van 15-10 in het voordeel van de superleeuwen.

Na de rust waren het opnieuw de bezoekers die het eerste doelpunt wisten te maken, maar al snel daarna namen we langzaam maar zeker steeds meer afstand van de ploeg uit Zaandam. Door collectief goed spel, mooie aanvallen, sterk verdedigen en hard werken kon de voorsprong gedurende de tweede helft worden vergroot en floten de scheidsrechters na een goede wedstrijd af met een eindstand van 25-16 op het scorebord.

Een overtuigende overwinning, waar we aankomende weken op voort kunnen bouwen, op weg naar handhaving in een overgangsklassepoule waar de krachtsverschillen tussen de bovenkant en middenmoot niet al te groot zijn. Derde staan met 10 punten na 8 wedstrijden in deze relatief sterke poule is dan ook een prima prestatie die niet mag worden onderschat.

Aanstaande zaterdag staat een uitwedstrijd tegen Pernix op het programma (18:00). We hopen jullie daar uiteraard weer te zien en de punten weer mee naar Den Haag te kunnen nemen! Vergeet natuurlijk ook niet om de toppers van Achilles 2 (16:20) aan te moedigen! Ook zij spelen tegen Pernix (16:20) en kunnen jullie steun en aanmoediging natuurlijk goed gebruiken!

Tot zaterdag!

Groetjes,
Laura

Achilles (Hg) 2 - KVZ '23 2

Na de mooie winstpartij op KVA vorige week was het deze week tijd voor de eerste return met meteen opdracht om de verloren uitwedstrijd goed te maken. In Zaandam werd het na een wervelende wedstrijd 26-22 voor KVZ. Zuur op het moment, verdiend achteraf. Het is een ploeg die ons opzich goed ligt. Willen gewoon korfballen, zijn leuke sportieve gasten en de ontmoetingen van de afgelopen jaren waren altijd spannend en vol strijd. Helaas viel toen het kwartje de andere kant op, maar reken er maar op dat Team Twee gebrand was om de punten in de Eiberhal te houden.
Daar spelen we op 3 februari nog eenmaal. Voor diegenen die komen kijken; de zaal is koudbloedig. Met andere woorden, buiten koud = binnen ook koud. Neem vooral je eigen dekentje mee. Dikke plus om in te spelen, dikke min als toeschouwer/wisselspeler.
Dan de wedstrijd. In het eerste aanvalsvak de terugkeer van Pepijn die na maandenlange blessureleed eindelijk aan zijn zaalseizoen kan beginnen. Een warm welkom was het niet door het achterverdedigen, maar daar ging het vak moeiteloos mee om ondanks het gebrek aan scorend vermogen in het begin. Toen het schroom eraf was ging het (vooral bij de dames) lopen. Noemenswaardig dat de eerste vijf goals allemaal uit handen van een dame kwamen. De wedstrijd stond aan onze kant vooral in het teken van strijd, met het hele team. Beleving bij alles waar je voor juichen kan en vooral het vertrouwen in ons eigen kunnen. Dat resulteerde in het feit dat we vrij snel naar een voorsprong van 4 doelpunten werkte en die ook geen moment meer uit handen hebben gegeven. Schommelend tussen 3 en 6 goals verschil werd de wedstrijd afgefloten (door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter; soms streng, maar met een lach) bij een stand van 18-13. Mocht het nog belangrijk worden dan is ook het onderlinge resultaat in ons voordeel.
Hierbij nemen we ook definitief afstand van de onderste regionen en kunnen we vooral naar boven kijken. Helaas wist Pernix net geen punten af te snoepen van koploper Vitesse (na lang voor gestaan te hebben) dus het verschil bedraagt nog 3 punten. Alles is nog mogelijk, maar één ding is zeker. Wij gaan ervoor, met alles wat we hebben.
Volgende week om 16:20 gaat ons avontuur (road to hoofdklasse?) verder bij Pernix.

Ilan

Achilles A2 - Phoenix A3

Deze zaterdag speelde de A2 voor de tweede keer tegen Phoenix A3. De vorige keer hadden we net aan met 7-8 gewonnen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. In de voorbespreking werd gezegd dat we vandaag echt moesten winnen, zodat we nog dichter bij het kampioenschap zouden komen. Dit zorgde voor de nodige spanning onder een aantal van ons. Nadat de boterhamzakjes leeg waren gegeten, voelden we ons energiek genoeg om deze wedstrijd te beginnen.

Met z’n allen gingen we nog even inschieten en toen was het tijd om deze wedstrijd te beginnen. In het aanvalsvak stonden Lucas, Sofie, Lena en Jalien, en in de verdediging stonden Damien, Siemen, Lizzy en Stella. De wedstrijd ging van start en het werd duidelijk dat de spanning niet voor niks was geweest. We stonden namelijk al gauw 0-3 achter. Dit lieten we natuurlijk niet zomaar gebeuren, dus deden we ons uiterste best om er weer bovenop te komen. En dat lukte zeker. Na heel wat mooie acties, o.a. Sofie met twee keer achter elkaar een mooi afstandsschot, gingen we met 8-6 de rust in.

In de kleedkamer was er een goede bespreking. We mochten erg trots zijn op onze comeback na zo’n achterstand. Samen waren we het erover eens dat de vakken goed waren samengesteld. Dit zou belangrijk zijn om de tweede helft net zo goed te spelen als de eerste. We wilden nog veel doelpunten maken en goed verdedigen zodat we met een ruime voorsprong zouden winnen.

Helaas scoorde Phoenix al snel na de rust weer een doelpunt. Phoenix speelde erg sterk en maakte hun kansen goed af. Aan de andere kant speelden wij erg gehaast, gooiden we niet goed en maakten we onze kansen niet af. Het was alsof we dachten dat we er al waren met de overwinning, maar we moesten zeker nog 20 minuten. Af en toe gingen er nog wel een paar ballen in maar niet genoeg. Toen Damien weg moest om reserve te staan bij de A1, kwam zijn broertje Xander op zijn plek. Ook werd Stella gewisseld voor Liv met de gedachte dat er dan wat meer actie voorin kwam en misschien gescoord kon worden. Toch was dit niet voldoende om te zorgen voor een overwinning: we verloren met 11-15. Voor het eerst dit seizoen hielden we de punten niet in Den Haag, maar werden ze meegenomen naar Zoetermeer.

Bedankt Stef en Sterre voor het coachen, Liv en Xander voor het invallen, en Marinus voor het fluiten.

Jalien

Achilles D2 en KVS D2

Achilles D2 en KVS D2 staan klaar voor een spannende kortbalwedstrijda. De sfeer zat er goed in met toeschouwers die enthousiast hun favoriete team aanmoedigden.

Vanaf het begin liet Achilles zien dat ze sterk waren in verdediging, waarbij ze effectief samenwerkten om de bal weg te werken. Ondanks enkele gemiste schoten, bleef het team vastberaden. Jonne wist een indrukwekkende rebound te maken, maar het punt werd helaas afgekeurd omdat het verdedigd was.

Owen van Achilles deed ook een mooie poging met een schot dat net misging. Na een veldwissel leek Achilles even te moeten wennen, wat resulteerde in een verloren bal. Desondanks begon de aanval van Achilles te lopen, met het team dat de bal vloeiend rondspeelde. Hun verdediging had weinig moeite met de aanvallen van KVS.

De tegenpartij, KVS, had zichtbaar moeite met de sterke verdediging van Achilles, die alles op slot zette en KVS dwong om de bal te verliezen. Achilles bleef echter moeite hebben met scoren, ondanks hun sterke aanvalsspel.

Tijdens de rust toonde het scorebord een stand van 2-4 in het voordeel van Achilles, hoewel sommige toeschouwers op de tribune dachten dat het 2-5 moest zijn.

In de tweede helft startte Achilles sterk vanuit de verdediging. Hannah scoorde een indrukwekkend punt voor het team. Ondanks pogingen van KVS om terug te komen in het spel, bleef Achilles' verdediging sterk en ondoordringbaar.

Jonne en Hanna van Achilles waren bijzonder op dreef, en hun gecoördineerde aanvallen leidden tot succesvolle punten. Achilles' verdediging werd steeds sterker, waardoor KVS weinig kansen kreeg. De wedstrijd was gevuld met actie, waaronder een opmerkelijke basketbalschot van Yanick die de bal bijna ringloos in de korf kreeg. Ashlyn geeft weer een mooie doorlooppaas aan Jonne en die scoort. Julie maakt een geweldig mooi afstand schot 3-10 en Kenz krijgt een super paas van hanah en maakt er 3-11 van.

De wedstrijd eindigde met een indrukwekkende 3-12 overwinning voor Achilles. Het was een wedstrijd die gekenmerkt werd door sterke verdediging, effectieve aanvallen en een geweldig teamspel van Achilles, waardoor ze als duidelijke winnaars uit de strijd kwamen. Naarmate het einde naderde, trakteerden Lauren en Teun het publiek op enkele mooie aanvallen. Eindstand 3-12!