Een zaterdag op pad met Achilles Zondag 1

WhatsApp Image 2024-01-21 at 20.32.49.jpeg hoofdartikel

Mijn vorige hoofdartikel eindigde met: ‘Teamies, is het alweer een keer tijd om de volgende te plannen?’ Het ging over een teamuitje, dat was alweer veel te lang geleden. Alsof het zo moest zijn: de dag vóór mijn nieuwe hoofdartikel-deadline was het zover. We begonnen zaterdagmiddag ‘gewoon’ weer met een potje korfbal, tegen DES in Den Hoorn, we eindigden als nachtegaaltjes in de karaokekelder Blèr.

Hoofdartikel.PNGWe sloten de zaalperiode in 2023 af met twee keer een deksel op de neus: we wensen zowel KVS als Fortuna een plekje in minimaal één klassetje hoger zullen we maar zeggen, zodat de eindstand van onze poule wat minder voorspelbaar wordt. Vól goede moed begonnen we 2024 met een oefenpotje tegen Maassluis 3. Je kunt die oliebollenwedstrijd maar vast gehad hebben. ‘Blij, sportief en blessurevrij’, was het voornemen. Maar: het werd met recht een oliebollenwedstrijd: medium blij, medium sportief en helaas ook niet blessurevrij, want we verloren in de strijd helaas Tako aan een vervelende blessure. Sterkte Tak! De nasmaak konden we gelukkig wegspoelen bij de nieuwjaarsborrel in de Vlonder.

De eerste competitiewedstrijd was vervolgens in Rijnsburg, in de luchtballonhal van Madjoe. Zonder er al teveel woorden aan vuil te maken: we begonnen goed en fel, maar lieten het ons na een minuut of 20 veel te moeilijk maken door de jonge, fitte spelers van Madjoe 2 (en hun negende en tiende man).

En zo stonden er afgelopen woensdag toch weer wat extra spelers op een trainingsavondje in de Sportcampus, om vol goede voornemens de stijgende lijn weer op te pakken. Samen met spelers van 4 en 6 werd er heerlijk getraind. Met vier vakken kon er zelfs een fatsoenlijk partijtje gedaan worden. Lekkâh!

Afgelopen zaterdag gingen we dus naar Den Hoorn, om eens te kijken wat we tegen DES op de mat konden leggen. Al vrij snel bleek dat we de stijgende lijn gelukkig weer gevonden hadden. Aanvallend begonnen we wat rommelig en gehaast, maar doordat we de boel verdedigend goed onder controle hadden, lukte het om met rust en betere keuzes ook aanvallend leuk spel te laten zien. Heerlijk om dat weer met z’n allen voor elkaar te krijgen. Bij rust was het “maar” 4-8, hoewel het verschil overtuigender voelde. Belangrijkste puntje in de rust? Volhouden! Dat lukte: direct na rust werd het gat vergroot naar zes en zelfs acht doelpunten verschil, waardoor de overwinning geen gevaar meer zou lopen. Hoewel de vermoeidheid daarna toch een beetje zichtbaar werd, floot de scheids uiteindelijk af bij 6-15 en zo keerden we met twee punten in de tas weer terug naar een gedeelde derde plek.

Daarna was het dus tijd voor een teamuitje, tijd om te laten zien dat we ook nog steeds bijzonder goed zijn in de verlengde versie van de derde helft. In de Boterwaag vloeiden de drankjes al rijkelijk, terwijl intussen de bodem werd gelegd voor het daadwerkelijke hoofdprogramma: karaoke! We blijken ook daar van alle markten thuis, met een uiteenlopend repertoire: van Tina Turner (we hoeven de meesten niet te vertellen wie die op de playlist zette) tot All Star, van ABBA tot Marco Schuitmaker (een carrière als volkszanger zou onze aanvoerder niet misstaan) en van Anouk tot Pokémon’s Gotta Catch ‘Em All van Jason Paige (want ook onze supersub bracht broodjenuchter een nummertje ten gehore). Ieder nummer was uiteraard loepiezuiver, keurig in de maat en op een gezond aantal decibellen – snap jij snap ik! Twee uur en (te) veel drukken op de ‘Shots!’-knop later keerden we huiswaarts (of terug naar de Boterwaag voor nog een klein afzakkertje).

Voor herhaling vatbaar? Absoluut! Zeker omdat Tako bij nader inzien tóch de verkeerde keuze heeft gemaakt om vroegtijdig af te haken, benieuwd wat hij volgende keer aan de playlist toevoegt. Die vraag heb ik trouwens ook voor Laura M, Niek en Kelly, die er helaas niet bij konden zijn. Ik heb zo’n vermoeden dat zij ook nog wel wat parels aan ons repertoire toevoegen!

Dus teamies… Is het alweer tijd om de volgende te plannen? ;-)

Desiree

Datum 23-01-2024 11:00
Tags