Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint weer na een heerlijke wedstrijd

Achilles 1 ging de strijd aan in Leiden tegen Pernix 1. Een strijd werd het, al was Achilles 1 altijd de bovenliggende partij. Mooie goals en duels, waar er strak en duidelijk werd gefloten door de scheidsrechters (saillant detail: vader & zoon) zodat beide ploegen het op kwaliteit, inzet en passie konden uitvechten. En Team 1 was daarin op alle vlakken simpelweg veel beter. Goede verdedigende acties net zo vieren als de goals maakt je als team sterker. Geen moment in gevaar met een mooie overwinning voor Achilles 1 als resultaat: 18-23. Ook Achilles 2 moest in de beginfase iets meer zoeken naar de controle in de wedstrijd maar was ook te sterk voor Pernix 2. Team 2 won met 15-23 en houdt zicht op de ploegen boven zich, waar er misschien nog meer te halen valt. Achilles 3 speelde een goede wedstrijd, maar kwam in de slotfase net tekort tegen het sterke Avanti 3 (20-18). Als Team 3 elke week zo speelt, dan worden er nog voldoende punten gepakt voor behoud, dus aan de bak Team 3! Achilles 4 zit in een dip en is te wisselvallig, de titel raakt uit zicht want er werd verloren met 16-18 van concurrent TOP 4. Achilles 6 won dan weer wel, met 21-10 was het veel te sterk voor Paal Centraal 4. Achilles 7 versloeg Sperwers 2 met 16-13, zie het verslag van Linda (en natuurlijk de andere verslagen). De A1 speelde tegen HKV Ons Eibernest A1 en haalde uit. In een leuke pot was het veel te sterk voor de tegenstander en werd het 26-8. De C1 won weer en staat fier aan de leiding. Maassluis C1 verloor van de toppers van de C1 met 6-13. De C3 en D1 pakten beide een puntje, want ze speelden gelijk met respectievelijk 1-1 en 8-8. De D2 speelde maandagavond al en won met 9-5 van Fortuna D3. De E1 raakt echt op dreef want er werd flink gescoord tegen Refleks E1 en won het maar liefst 12-21. Tot slot won ook de E2 met 6-8 van Des E2. [Foto: archief Achilles Media > fotograaf Joost van Soest].

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Pernix 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag stond de return tegen Pernix op het programma. In de thuiswedstrijd werd het 24-21 in ons voordeel, maar voordat we naar Leiden afreisden wisten we dat een uitwedstrijd bij Pernix altijd lastig is. Het publiek van Pernix is altijd aanwezig met veel geluid. Maar gelukkig waren er ook een hoop toeschouwers vanuit Den Haag komen kijken naar de wedstrijden van 1 en 2. Het 2e liet in hun wedstrijd al zien hoe het ook bij ons zou moeten gaan. Met veel positieve energie gingen we de wedstrijd in en opende Rick direct de score. Tot 5-5 wisten de beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden, maar het waren Romy en Sterre die met 2 goals de 5-7 op het scorebord zette. Vlak daarna bracht Matthijs met een heerlijke goal en een goed afstandsschot de stand op 6-10 en was het eerste gat geslagen. Dit gat bleef redelijk gelijk tot aan de rust waarin we met een stand van 11-14 de kleedkamer in gingen. Tot nu toe hadden we alles goed op orde en met dezelfde energie gingen we de kleedkamer uit. Uiteraard was het Rick die de eerste goal na rust achter zijn naam kon schrijven. Daarmee zette hij zijn kleine fout van een net aan gemiste stip vlak voor rust recht. Het gat van vier goals verschil werd nog even verkleind naar twee bij een stand van 15-17, maar door een goede verdediging met vooral heel veel verdedigende rebounds konden we het verschil weer wat groter maken. Eindstand 18-23. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met wat we deze wedstrijd weer lieten zien. Rick sprak na de wedstrijd de mooie woorden: “Zullen we vanaf nu naar boven gaan kijken.” En misschien kan dat na deze speelronde ook wel, want de stand ziet er goed uit voor ons. Een mooie derde plek, met KVA twee punten boven ons. Die Haghe is na weer een overwinning misschien niet meer in te halen, maar een tweede plek is zeker haalbaar. Volgende week komt Excelsior bij ons op bezoek en we gaan er alles aan doen om weer twee punten te pakken. Een bedankje naar al het aanwezige publiek van deze week, laten we er volgende week weer een mooie zaterdag van maken! Om 15.00 speelt Achilles 2 en om 16.40 Achilles 1, beide tegen Excelsior. Tot volgende week!

Noa

Pernix 2 - Achilles 2

Met een goeie reeks aan gewonnen wedstrijden stond voor de spelers van Achilles 2 Pernix op het programma. In het 1e duel tussen de twee ploegen verliep de wedstrijd erg moeizaam en wist Achilles 2 nog maar net de punten in Den Haag te houden.

Fuuuuuuuuuuut het fluitsignaal ging en de wedstrijd was begonnen. Iedereen had erg veel zin in een leuke en sportieve pot korfbal. De 1e helft leek Achilles erg veel moeite te hebben met de bijzondere speelwijze van Pernix. Enorm veel druk op de spits en het onmogelijk maken om een 2e keer de insnij aan te spelen. Hierdoor gingen veel ballen verloren en zag je de frustratie stijgen bij de hagenezen. Echter was er 1 hele simpele oplossing en dat is gewoon die ballen omhoog gooien. Met aan beide kant overwicht in de rebound kon er gemakkelijk herhaald worden. Zo wist Achilles wel de voorsprong te pakken, maar nog niet geheel overtuigd gingen we rusten met 6-11 op het scorebord.

Even de koppies bij elkaar en frisse motivatie voor een 2e helft leek het een geheel andere wedstrijd. Zo kwam Achilles al erg snel op een grote voorsprong en lukte even alles. De energie die Pernix kon leveren in de 1e helft konden ze niet meer opbrengen voor de volgende 25 minuten.
Zo was er aan de kant van Achilles ook ruimte om wissels in te brengen en hebben 3 mensen uit de A minuten kunnen maken. Uiteindelijk heeft Achilles een duidelijke overwinning weten te behalen met een score van 15-23.
Volgende week een volgende finale waarbij we Excelsior mogen ontvangen in Eibernesthal. Overigens is Achilles 2 thuis nog ongeslagen en zullen wij deze status door blijven zetten.

Ik wil graag de reserves van de A, publiek en scheidsrechter bedanken.

Tobias

Achilles 7 - Sperwers 2

Een zonnige zondagochtend wedstrijdje spelen in Transvaal, dat is lang geleden!busje haarlak had ik uiteraard mee voor onder de schoenen in mijn Mary Poppins tas, wat is die zaal glad! Na even ingeschoten te hebben floot onze Eddepet de wedstrijd in. Wat speelden we lekker en wat waren we positief. Leuke kansen, leuke trucjes en wat scoorden we toch leuke goals achter elkaar. Met een voorsprong de 2e helft in dat voelde goed. Na een aantal minuten vielen er 2 blessures achter elkaar bij Sperwers, Mary Poppins graaide weer in die tas en gaf haar coolpack en paracetamol af... wij stonden voor op dat moment met 12-10, ik had nog de intentie dat we best konden stoppen we stonden tenslotte voor...maar nee Sperwers wilden met al hun ingezette jokers toch nog doorspelen, beetje jammer haha.
Na wat afgeleid te zijn, waren we paar minuutjes het spoor een beetje bijster, het werd nog spannend ook! Toen we met enkele seconden weer wakker geschud werden herpakten we ons en floot Eddepetje af met een eindstand van 16-13.
We hebben goed gespeeld, lekker positief!
Laten we dit volhouden nemen we de punten volgende week mee uit Dort.

Ivo bedankt!

Liefs, Lin

Ondo B4 - Achilles B2

De opstelling: de aanval begon met: Suze, Lianne, Zinedine en Anton en in de verdediging begonnen: Liv,Almes,Aiden en Jez. De wissels waren Kenz en Malek.

Ons wedstrijdplan was om zonder paal te spelen, dus iedereen moest voor de bal gaan bij de paal. Voor de verdediging mochten we niet jojoën. En we moesten met elkaar communiceren om elkaar te helpen. Voor de vrije ballen moesten de vakken onderling afspreken waar iedereen moest staan.

In het begin van de wedstrijd nam Ondo B4 al snel de leiding die ze steeds groter maakten, omdat de verdediging van Achilles B2 niet goed met elkaar communiceerden. Er kwam redelijk snel een wissel in de eerste helft, dat was Malek voor Suze(Achilles B2). De stand aan het einde van de eerste helft was 11-0 voor Ondo. Beide teams kwamen weer terug voor de tweede helft. Voor de Haagse club Achilles werd de tweede helft nog erger, want er worden maar liefst 6 nieuwe doelpunten gemaakt door Ondo. In de tweede helft werden er meer wissels gemaakt bij Achilles. Kenz kwam in voor Zinedine. Zinedine kwam er in voor Aiden. Helaas kon Achilles B2 geen doelpunten maken en werd de stand uiteindelijk 17-0 voor Ondo B4.

Achilles B2 wil Kenz bedanken voor het meespelen tegen Ondo B2!

Anton Wijbenga

Maassluis C1 - Achilles C1

De wedstrijd begon met een schot van Joe waardoor het 0-1 werd voor Achilles. Maassluis kwam terug met een doorloop. Daarna scoorde Achilles weer met een schot van Xander maar, Maassluis kwam weer terug en de score was nu 2-2. Toen scoorde Achilles weer met een schot van Fedde. Maassluis kwam meteen terug met nog een goal en maakte het 3-3. Achilles maakte het 3-4 en dat was de 1ste helft. De 2de helft begon goed voor Achilles met een schot van Niels en een doorloop van Britt. Maar Achilles wilde meer en dat kregen ze met een schot van Joe en een doorloop van Fleur. Toen kreeg Maassluis nog een goal maar, Fedde scoorde erna. Britt scoorde nog een doorloop maar Maassluis scoorde daarna 2 achter elkaar. Daarna maakte Achilles de wedstrijd af met 2 doorlopen van Britt en Roos met een eindscore van 6-13.