Achilles… Meer dan een club

Achilles-LOGO-blok.png hoofdartikel

Het is vrijdagochtend 16 februari als ik begin met schrijven aan het misschien wel meest lastige hoofdartikel wat ik tot nu toe heb moeten schrijven. Het is de dag na de uitvaart van Ton en er staat een bijna korfbalvrij weekend voor de deur. Dus waar schrijf je dan over? Dat was de vraag die de hele week al door mijn hoofd spookte. Nog meer anekdotes over Ton? Maar er is al zoveel moois geschreven en gesproken, ik zou het alleen maar verkeerd kunnen doen. Maar over iets heel anders schrijven, voelt op dit moment ook niet goed. Maar eigenlijk was het onderwerp van de week al duidelijk, Achilles… Meer dan een club.


Hoofdartikel.PNGWe hebben het vaak over ambities, hoe het niveau omhoog te krijgen, aantrekkelijk te blijven voor de buurt. Maar voor mij werd gister de kracht van Achilles zichtbaar die niet in niveau of leden is uit te drukken. De kracht van vriendschappen en saamhorigheid. Van kinderen tot volwassenen, verschillende generaties die uiteindelijk met elkaar zijn verweven, vriendschappen die net ontstaan, of die al zestig jaar bestaan. Hier zijn al ruim 100 jaar vriendschappen voor het leven ontstaan en ik kan alleen maar hopen dat al onze nieuwe/jonge leden over een paar jaar ook kunnen zeggen dat zij hun beste vriendschappen aan Achilles hebben te danken. Want dat is iets wat je de rest van je leven meeneemt.

Als club organiseren we gedurende het seizoen genoeg activiteiten voor jong en oud om naast het korfballen met elkaar in contact te blijven en gelukkig blijkt hier vaak ook genoeg animo voor. Het kerstdiner met een recordaantal kinderen van 90 afgelopen december was daarin zeker een hoogtepunt, maar de belangrijkste en mooiste activiteit van het jaar zit er ook weer aan te komen: kamp! Dit jaar van 13 – 20 juli in Ommen (ouders, boek je vakantie vanaf de tweede week van de zomervakantie, daar zullen jullie kinderen je dankbaar voor zijn!) Bij uitstek dé week om nieuwe vriendschappen op te bouwen, kinderen uit andere teams te leren kennen en een week lang met elkaar heel veel plezier te maken. Eind maart zal de kampfilm van afgelopen jaar worden getoond en zal ook de inschrijving voor dit jaar open gaan (houd de site en socials in de gaten voor meer informatie!).

De CR organiseert op 16 maart het ‘einde zaalseizoen feestje’ en ook de AC heeft tot einde van het seizoen nog verschillende activiteiten op de planning, denk aan Pasen voor onze jongste leden en in mei komt na jaren weggeweest te zijn de playbackshow eindelijk terug! Voor alle jeugdteams, trainers, ouders en alle andere die willen. Vraag Noa, Cino en Rick nog eens naar hun Toppers optreden van vroeger, ergens moeten hier toch beelden van zijn?

Is er dan sportief helemaal niks te melden? Zeker wel! De C1 is nog volop in de race voor het kampioenschap en daarmee voor promotie naar de Hoofdklasse en plaatsing voor het toernooi voor 1e klasse kampioenen (vroegere NK 1e klasse). Laten we hen de komende weken dus extra hard aanmoedigen met zijn allen! Wat was het mooi geweest als Ton dit nog als laatste kunstje had kunnen doen.

Het is vandaag 16 februari, ook de dag dat mijn moeder 64 zou zijn geworden, maar we de dag al voor de derde keer zonder haar moeten vieren. Ton, iets meer dan twee jaar geleden sprak jij op mijn moeders uitvaart de woorden: “Dood ben je pas als niemand het meer over je heeft, en ik beloof het, dat gaat niet gebeuren”. Bij deze kan ik je beloven dat dat voor jou ook gaat gelden, want jij zal nog lang onderwerp van gesprek zijn. Binnen Achilles en binnen de korfbalwereld.

Ik sluit mijn hoofdartikel graag af met het iconische playbackshowfilmpje uit 1993 van Ton (jeetje Paul, wat lijk jij op hem) en mijn moeder. Een mooie herinnering aan een Achillesvriendschap die tot het einde heeft geduurd.

https://youtu.be/Qx1f5mgAoOc

Mandy Muller

Datum 19-02-2024 16:50
Tags