Wedstrijdverslagen: Achilles 1 doet zichzelf tekort tegen Die Haghe 1

Achilles 1 speelde tegen het ongeslagen Die Haghe, dat merendeels de wedstrijden met enigszins gemak weet te winnen en reeds kampioen is. De eerste onderlinge ontmoeting was dan ook een ruime overwinning (21-12) voor onze stadgenoot. Maar de SuperLeeuwen van Team 1 hadden er zin in na 2 weken geen competitie. Het werd een heerlijke en superspannende wedstrijd en het ging steeds meer gelijk op. "Het geluk van de kampioen" maakte het verschil in de slotfase, want Achilles deed niet onder voor DH. Een gelijkspel was een meer dan terechte uitslag geweest. De winnaar was uiteindelijk het publiek, 20-21 was de uitslag, helaas in het voordeel van de kanaries na een schitterende derby. Team 2 deed het een stuk minder en had in de eerste helft geen schijn van kans tegen Die Haghe 2, dat na deze winst ook opgaat voor de titel. 16-25 was de uitslag nadat Achilles 2 zich in de 2e helft enigszins wist te herstellen. Ook Team 3 was kansloos tegen Valto 2, 21-14 was daar het resultaat. Team 4 verloor in het te wisselvallige seizoen van KZ 5 met 22-18 en gaf daarmee het kampioenschap zeer waarschijnlijk definitief uit handen. Achilles 6 pakte een punt tegen concurrent ONDO 7 (9-9) en is na dit gelijke spel niet meer in te halen. Team 6 is daarmee eerste de kampioen van Achilles! Gefeliciteerd Team 6! De A1, net als in de eerste ontmoeting, wist in de eerste helft nog niet echt afstand te nemen van Pernix A1. De 2e helft werd, onder leiding van een uitstekende scheidsrechter, steeds leuker en waren er mooie acties en veel goals te genieten. 28-18 was de uitslag. De C1 speelde 2x deze week. Donderdag werd er gelijkgespeeld tegen Avanti C1 met 7-7 en zaterdag won de C1 ruim van ONDO C2 met 15-7. Helaas door het doordeweekse gelijkspel heeft de C1 het kampioenschap niet meer volledig in eigen hand. Maar, de bal blijft rond! De C3 boekte de eerste overwinning! Tegenstander Weidevogels C3 werd met 5-1 verslagen. Zowel bij de E1 en E2 een hoop goals. De E1 maakt er 18 en tegenstander Avanti E2 slechts 8 dus won de E1 hun wedstrijd. Ook de E2 boekte een overwinning door met 14-7 RWA E4 te verslaan. [Foto: Achillesmedia - Fotograaf Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles1,2 en A1. Kijk in het fotoalbum op de site voor de foto's onder Actueel/Foto's/Competitie/Senioren (Jeugd voor A1)/ 2 maart '24.

HKV Achilles 1- Die Haghe 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Die Haghe op het programma. Voor de 4e keer dit zaalseizoen was het derby time! Die haghe is vorige competitieronde kampioen geworden ze hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en wij zijn sinds vorige competitieronde ook helemaal veilig.

Na het oplopen met het ploegje van de week: de E2! Waren we klaar om te laten zien wat voor goed seizoen we spelen. We wilde door middel van achter verdedigen het spel vertragen en het zo Die Haghe lastig te maken.

We begonnen goed. We kwamen op 1-0 voorsprong maar al snel kwam Die Haghe op 1-1. Eigenlijk ging het de hele 1e helft gelijk op. 2x kwam Die Haghe op 2 punten voorsprong, maar telkens konden we hem weer gelijk trekken. We gingen rusten met een stand van 12 -12.

We wilden de 2e helft net zo doorgaan als de 1e helft en proberen de punten in hal A te houden. We begonnen weer goed en pakte de voorsprong 13-12. Helaas was Die Haghe iets scherper in het begin van de 2e helft en pakte dan voor het eerst deze wedstrijd een gat van 3 doelpunten 13-16. Met hard werken kwamen we dan toch terug tot 18-18 door 2 goals van Timme die net was ingevallen! Toen waren we nog niet klaar met de goals van de invallers. Ook Yara was er ondertussen ingekomen en maakte de 19-18! Nu stonden er nog 7 minuten op de klok dus dit werd een spannende slotfase.

Helaas kwam Die Haghe toch nog 2 punten voor en stond het 19-21 met nog +- 3 minuten te gaan. We gaven niet op en kwamen door weer een goal van Yara nog terug tot 20-21 met nog 1 minuut te gaan. Helaas konden we in deze minuut niet meer het balletje door het mandje krijgen en was dit de eindstand van deze spannende wedstrijd.

Ontzettend trots op wat we hier als team (en invallers) neer hebben gezet. Jammer dat we net niet dat puntje konden pikken of misschien zelfs de overwinning. Al met al mogen we trots zijn op dit zaalseizoen!

Het zaalseizoen is nog niet helemaal klaar! Volgende week spelen we onze laatste thuiswedstrijd (in de Sportcampus) tegen Rohda om 17:10. Hopelijk zien we jullie daar!

Sterre

Fluks A1 - Achilles A2

Zaterdag 2 maart hadden we een belangrijke wedstrijd tegen fluks a1. Als we deze wedstrijd wonnen waren we nog in race voor het kampioenschap. Vorige keer wonnen we met 2 punten verschil dus dit keer beloofde het weer een spannende pot te worden. Sterre en Stef konden er helaas niet bijzijn omdat zij een wedstrijd speelden rond dezelfde tijd en daarna nog genoten van een heerlijke kaasfondue. Gelukkig wou Desiree ons coachen! We beginnen de wedstrijd al snel met een 3-0 achterstand, maar we kwamen al snel weer bij en stond het 3-3. We speelden veel 2-2 en soms kwamen er nog mooie acties vanuit de 3-1. De tegenstanders gaven veel druk en daar hadden we het wel even lastig mee. Het ging de eerste helft gelijk op. In de rust gaf Desiree ons een praatje wat we goed deden en (het belangrijkste natuurlijk) waar onze verbeterpunten lagen. De tweede helft ging wat beter maar vergrootte fluks het puntenverschil. We eindigden de wedstrijd met 15-9. Ondanks dat we dik hebben verloren hadden we wel goed gespeeld. Ik wil graag nog de reserves Jim en Lisette bedanken voor het invallen en Desiree bedankt voor het coachen!

Groetjes
Lucas

RWA D1 – Achilles D1

De D1 trad afgelopen zaterdag aan tegen koploper RWA. Aan het begin van het zaalseizoen troffen we RWA ook al eens, toen we nog samen op kop gingen. Die wedstrijd werd nipt verloren door een doelpunt van RWA in de laatste minuut. Het gevoel dat na die wedstrijd overheerste, was dat winst er toch echt wel in had gezeten. Inmiddels staan we een straatlengte achter RWA, dat alleen van KCR verloor, maar toch wilden we nog iets rechtzetten van die eerste wedstrijd.

We begonnen moeizaam, waren vooral wat slapjes in het voorverdedigen en dus had RWA als snel een 2-0 voorsprong te pakken. De D1 liet zich echter niet kennen, deed er een schepje bovenop en vocht zich terug in de wedstrijd. Dankzij sterk afvangen hadden we lange aanvallen met veel schoten. Het was dan ook wachten tot het eerste doelpunt zou vallen. We maakten 2-1 en 2-2. Na de vakwissel gingen we door met lange aanvallen. We hadden wederom een veelvoud aan kansen, maakten de 2-3, maar wisten niet verder uit te lopen. RWA maakte voor de rust gelijk en zo zochten we met een 3-3 stand de kleedkamer op.

De tweede helft begon de D1 goed. We maakten al snel de 3-4 en liepen daarna uit tot 3-6. Op dat moment wees alles erop dat de punten mee terug zouden gaan naar Den Haag. Nog voor de vakwissel kroop RWA iets dichterbij, 4-6. Direct na de vakwissel maakten zij uit een mooie actie de 5-6 . Na een wat rommelige kluts waren wij even onze tegenstanders kwijt, waar zij dankbaar gebruik van maakten, 6-6. Hierna hadden wij eigenlijk de beste kansen en de langste aanvallen, maar de enige keer dat de bal erin ging, was hij verdedigd. Aan de andere kant hadden wij meestal de bal na één schot alweer terug. Met nog 45 seconden op de klok onderschepten wij zo wederom de bal en leek het erop dat we nog één goede aanval konden gaan neerzetten in de hoop dat we daarmee de winnende zouden maken. Het schot kwam eigenlijk net te vroeg, ging mis en werd afgevangen door RWA met nog 15 seconden op de klok. Ondanks ons uitverdedigen kregen ze de bal nog naar hun aanval en met nog 3 seconden op de klok loste een dame van hun een noodschot, dat ringloos door de korf ging. Direct daarna klonk de zoemer en was de wedstrijd afgelopen. Wederom een zure nederlaag tegen RWA met het gevoel dat er wederom meer mogelijk was. Toch hebben we wel genoten langs de kant, want we hebben weer mooie dingen gezien. Het was een spannende pot.

Volgende week wacht ONDO, ook daar hebben we nog wat tegen recht te zetten.

Joost

Die Haghe D2 - Achilles D2

2 maart 20224

Start van een spannende wedstrijd tussen de nummer 2 (Die Haghe) en de nummer 1 (Achilles)

In de eerste paar minuten van de wedstrijd waren er een paar mooie kansen voor Jonne maar die waren net mis. Daarna scoorde Die Haghe.

Kenz onderschepte een bal heel mooi van de tegenstander en Julie scoorde! 1-1 Bij beide teams was de verdediging erg sterk waardoor de aanvallers niet konden scoren. Teun werd nog verdedigd door een meisje en dat mag natuurlijk niet maar de scheidsrechter zag het niet! Nog net voor de wissel scoorde Die Haghe de 2-1. Net voor de rust stuiterde er een bal hard in Owen zijn oog en moest hij wisselen voor Yannick.

Yannick bleef in de tweede helft spelen. Julie en Jonne kregen weer mooie kansen maar misten weer. Doordat de verdediger van Jonne stond te slapen bij de paal, kon Jonne van grotere afstand, rustig de bal er in schieten. 2-2

Helaas konden we niet lang genieten van dit punt doordat Die Haghe meteen ook scoorden. 3-2

Na dit doelpunt blesseerde Kenz zich waardoor Owen weer het veld in ging. De tegenstander leek af en toe wel de bal uit de handen te trekken en de aanvallen liepen echt niet lekker. Hanna die altijd scoort kreeg bijna niet de bal en ook Teun zijn doelpunten kwamen niet. Ashlyn lukte het deze wedstrijd ook steeds net niet om de ballen te pakken. Het was hard werken zonder resultaat.

Die Haghe mistte nog een paar kansen en ook de prachtige doorloop van Lauren en Teun eindigde niet in een zo gewild doelpunt. We hebben nog nooit een wedstrijd gehad met zo weinig doelpunten.

Echt heel jammer dat ons 3e goal er niet in ging want een gelijke stand was eerlijker geweest.