Tennis op Achilles? Jazeker!

tennis hoofdartikel

Bij de aanleg van het kunstgras rond het jaar 2000 kon er naast korfbal ook getennist gaan worden. Een verrijking voor het sportaanbod op onze accommodatie en daarnaast ook nog eens een leuke extra voor de clubkas. Tennis is al jarenlang niet meer weg te denken bij Achilles, maar merken we wel dat de betrokkenheid rondom het tennis afneemt. Zonder hierbij de vinger op de zere plek te leggen ben ik van mening dat tennis een veel grotere rol binnen onze club kan bekleden dan dat het nu doet. Bij een aantal van onze tennissende leden zit tennis zo diep ingeprent dat dit niet meer valt weg te denken uit de wekelijkse routine. En dat is natuurlijk hartstikke mooi en iets om voort te zetten.

hoofdartikel.JPG

Waarom dan een blog over tennis? Vanuit mijn werk heb ik veel contact met veel verschillende sportverenigingen uit Den Haag. Daaruit blijkt dat tennis een populaire sport is voor jong en oud, maar vaak onbereikbaar. Daar komt ook nog eens bij dat tennissen in verenigingsverband in Den Haag schaars is. Het zijn vooral de grote professionele tennisparken waarbij je tegen een flink bedrag lid mag worden en tegen nog meer geld tennisles krijgt. Daarom hebben meerdere korfbalverenigingen ook de kans gegrepen om tennis op te nemen in het aanbod, net zoals Achilles 15 jaar geleden. Met hulp van de jeugdsportcoördinatoren bij deze twee korfbalverenigingen in de buurt wordt momenteel getennist in informeel competitieverband. Niet in de echte KNLTB-competitie, maar een competitie die zelf is opgezet in samenwerking met een echte tennisvereniging. Deze competitie is voor zowel jeugd als senioren. Gewoon op het kunstgras. Daarnaast wordt er tennisles voor jong en oud georganiseerd.

Ik zeg niet dat het bij Achilles ook zo zou moeten, maar de mogelijkheden zijn er. Blij zijn we met de eerste stappen die de nieuwe tennis commissie heeft gezet. Wellicht heeft de toekomst ons nog meer te bieden? Waar liggen onze tennisambities naast de drukke korfbalagenda met een topsportmotief? Sinds dit seizoen zijn enkele nieuwe leden opgestaan die het stokje hebben overgenomen van de vorige (en tevens allereerste) Tennis Commissie. Zo zijn Lizette Peskens en Arthur de Groot actief geworden naast Roelie en Ed Arbouw die al jaren actief zijn van de Tennis Commissie. Helaas is het door diverse tegenslagen nog niet gelukt om tot een eerste toernooi te komen.

Ben je geïnteresseerd in tennis op Achilles? Check dan vooral even de website. Zo kan tegen een gering bedrag al vrij getennist worden op één van de vier tennisbanen. Natuurlijk kan je ook gewoon een baantje huren. Wil je meedenken over tennis op Achilles? En denk je ook dat er meer uit te halen valt? Laat het me vooral even weten.

 

Sten Verleg

Datum 09-02-2016 16:56
Tags