Wedstrijdverslagen: C1 plaatst zich voor het NK 1e klasse!

De C1 won afgelopen zaterdag van Fortuna C2 en is daarmee geplaatst voor het eindtoernooi, het NK 1e klasse. Een geweldige prestatie! Spelers, reserves en coaches van harte gefeliciteerd en alvast veel succes! De C1 kan ook nog kampioen worden, maar dan moet concurrent Excelsior nog een puntje laten liggen in het laatste duel. Hoe dan ook gaat de C1 nog iets langer door in de zaal.. Meer info over het eindtoernooi volgt! Wat gebeurde er nog meer afgelopen weekend? Achilles 1 speelde tegen Rohda, fysiek werd het een zware en pittige wedstrijd, want de tegenstander strijdt nog voor behoud. Rohda was daardoor net iets scherper, met name in de afronding. 18-22 werd het ietwat geflatteerd, maar Rohda won verdiend. Achilles 2 won wel van de ploeg uit 020, daar ook zeer fysiek en vooral heel spannend. Achilles 2 trok aan het langste eind, 15-14 werd de ietwat magere uitslag, al maakte de spanning een hoop goed. Achilles 7 won met 22-23 in het degradatieduel van ALO 5. Ze zullen vast lekker gesmaakt hebben na de spannende wedstrijd ;). De A1 kan ook nog kampioen worden, dan moet er volgende week gewonnen worden van Velocitas A1 met meer dan 5 goals verschil. Deze week won de A1 van de ploeg op plek 2, KZ Danaïden A1 met 17-12 werd terug naar Leiden gestuurd. De C2 wist met 12-8 zeer knap te winnen van de nr 1 uit de poule. Phoenix C1 werd op hun pas 2e nederlaag getrakteerd door onze C2! De D1 won met ruime cijfers van ONDO D1. Verdedigend scherp en heerlijke aanvallen resulteerde in een 13-4 overwinning. De E1 pakte een punt door gelijk te spelen tegen Dijkvogels E1 met 5-5 en de E2 won van Korbis E6 met een grote uitslag, 14-3. 30 doelpunten in de wedstrijd bij de F1, 17-13 was de verdeling en daarmee winst voor Achilles. [Foto: Achilles Media, fotograaf Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles1, A1 en C1. Kijk in het fotoalbum op de site voor de foto's onder Actueel/Foto's/Competitie/Senioren (Jeugd voor A1)/ 2 maart '24.

Achilles 1 - Rohda 1

Net als vorig seizoen spelen we in de eindfase van het seizoen tegen Rohda. Maar de omstandigheden zijn heel anders. Vorig jaar kwam het vlaggenschip dieper in de put en was het de opmaat naar een finale om lijfsbehoud. Dit jaar staat Rohda voor die taak. Ze houden sinds vorige week Pernix onder zich, maar aangezien de eindwedstrijd een onderling duel is tussen deze ploegen, staat hen waarschijnlijk eenzelfde soort wedstrijd te wachten.

Rohda speelde het degradatiekorfbal zoals het hoort. Achterverdedigen, soms tot in het extreme, en keihard werken, duelleren en supporten vanaf de bank. Rohda was daarmee de baas in de eerste helft en wist ons te dwingen tot een van onze slechtste helften van het seizoen. Dankzij een goede fase wisten we de schade deels te repareren en stonden we er "slechts" drie achter in de rust (8-11).

De tweede helft konden we uit een tijdje uit een ander vaatje tappen. We komen terug en langszij. Maar in de fase dat we er echt over kunnen hebben we wat pech in de afronding met veel achterkantjes die eruit stuiteren. Rohda geeft niet op, schiet ook goed en blijft veel duels winnen. Ze pakken opnieuw het initiatief en beslissen uiteindelijk de wedstrijd. Een dik verdiende overwinning voor onze tegenstanders, die ons tot een hele matig wedstrijd dwongen. Het aantal aanvallen dat we door matige discipline, aanvallende (loop)fouten en beroerde passing hebben weggegooid, is zoveel geweest, dat je het elke wedstrijd moeilijk zou hebben.

Rohda viert feest, maar zal daarna toch een beetje in teneur richting 020 terug zijn gegaan. Concurrent Pernix pakte op het laatste moment nog een punt bij KVA. Hierdoor wordt de laatste wedstrijd alsnog een finale voor lijfsbehoud. Wij mogen gelijktijdig tegen de ploeg waar Pernix tegen ontsnapte, KVA. Net als de wedstrijd van vandaag, was de thuiswedstrijd tegen KVA ook niet om over naar huis te schrijven. Tegen hen willen we zeker nog een keer punten pakken en daarmee nog 1x laten zien dat we echt in de top van de OK horen. Het toch wel hele sterke seizoen, met vele vermakelijke wedstrijden, kan hopelijk goed afgesloten worden. En sorry achilles publiek, uit pakken we de punten makkelijker, dus goede hoop dat we het mooi kunnen afsluiten alvorens we naar de hoofdklasse op het veld mogen, waar ongetwijfeld weer heerlijke potjes gespeeld zullen worden.

Bedankt voor jullie steun, waar we vandaag maar ook zeker vorige week van genoten hebben. De echte liefhebbers zien we graag in Amstelveen volgende week en anders graag tot het veld, waar we de strijd aan mogen binden met Avanti, Ondo en Excelsior.

Groeten
Timme

Achilles B2 - Weidevogels B2

Afgelopen zaterdag speelde Achilles B2 tegen Weidevogels B2. De wedstrijd bracht veel spanning met zich mee.

De eerste helft viel erg tegen, in de eerste paar minuten stond het al snel 0-1 en jammer genoeg bleef het daar niet bij. Weidevogels had de bal al snel weer in handen en maakte er een paar extra doelpunten bij, zo stond het na 15 minuten een treurige 0-5. Hoewel Achilles vele kansen maakte, lukte het hun maar niet om ook dadelijk te scoren. Weidevogels speelde een goede eerste helft waardoor het 0-8 stond.

Na de rust ging Achilles met goede moed het veld op. Het begin van de tweede helft verschilde echter weinig van de eerste helft en Weidevogels had al binnen 12 minuten 4 doelpunten gescoord waardoor het 0-12 stond. Hierna kwam er eindelijk licht aan het einde van de tunnel, want er werd eindelijk een doelpunt door Achilles gescoord. Na dat doelpunt had Achilles het vertrouwen terug en scoorden ze er nog 2 bij. Helaas was Achilles niet de enige die scoorde en scoorde Weidevogels er ook nog 3 bij. Zo eindigde de tweede helft met een eindstand van 3-15.

Ondanks dit verlies gaan we proberen het beste te maken van onze aankomende wedstrijd op zaterdag 16 maart en gaan we hard trainen voor hopelijk een beter veld seizoen.

Lianne

Achilles D1 – ONDO D1

Zoals vorige week al geschreven werd, had de D1 nog iets recht te zetten tegen ONDO. Op het veld werd de eerste wedstrijd met 16-6 gewonnen en de tweede in de laatste seconden met 6-6 gelijkgespeeld. In de zaal gingen we in ’s-Gravenzande echter met 10-3 onderuit in een matige wedstrijd waarin we ons in alles lieten aftroefen.

Dat niet alleen bij de trainers, maar ook bij de spelers leefde dat er zaterdag iets rechtgezet moest worden, bleek al bij het inschieten. Waar er vaak nog een beetje gegeit wordt voor de wedstrijd, was iedereen nu serieus en geconcentreerd bezig de ballen erin te gooien.

Toen de wedstrijd eenmaal begon was het echter toch ONDO dat het eerste doelpunt wist te maken. De gelijkmaker liet even op zich wachten, maar kwam er wel. Het liep aanvallend redelijk en verdedigend moesten we alleen iets scherper zijn in het voorverdedigen. En helaas maakten we toch wel weer veel uitwerkfouten. De aanval liep echter goed genoeg om erop en erover te gaan en bij het wisselen van vak stonden we op een 2-1 voorsprong. De tweede aanval had het moeilijk om het tempo hoog te houden. Er werd teveel één kant op gekeken waardoor vrijlopende spelers aan de andere kant niet gezien werden, de bal werd te lang vastgehouden als iemand wel vrijliep en gezien werd en eigenlijk werd er gewoon te weinig vrijgelopen. Langzaamaan ging het iets beter lopen en uiteindelijk resulteerde dit in de 3-1. Verdedigend hadden we de boel inmiddels goed onder controle, waardoor dit ook de ruststand was.

De tweede helft ging de D1 los. Verdedigend zaten we er best strak op, maar vooral aanvallend was het genieten. Sommige aanvallen gingen zo snel, dat Rosanna verzuchtte: “ze gaan sneller dan ik ze aanwijzingen kan geven.” Het was mooi om te zien hoeveel oog de spelers hadden voor elkaar: actie naar binnen, bal krijgen, bal gelijk doorspelen naar iemand die er beter voorstaat, doelpunt. Of hoe ze van elkaar leerden. Nadat Yannick met een schijnbeweging zijn tegenstander diep het bos in stuurde, gooide Soe er zo’n zelfde schijnbeweging uit. Zelfs “mislukte” (te korte) passes werden gepromoveerd tot assists. Zo werd het gat met ONDO steeds groter.

Na de vakwissel ging ook het tweede aanvalsvak beter draaien. Er werd meer gelopen waardoor het tempo een stuk hoger lag dan in de eerste helft. Ook hier hadden de spelers oog voor elkaar en werden er bij vlagen mooie aanvallen op de mat gelegd.

Het eindsignaal klonk bij 12-4, waarmee de eerdere nederlaag mooi is weggepoetst. Op het veld treffen we ONDO weer. Laten we dan net zo scherp zijn als afgelopen zaterdag.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen tegen Valto. RWA en KCR zullen die dag onderling uitmaken wie er kampioen wordt.

Joost

Achilles E1 - Dijvogels E1

Ken je dat verhaal van de gemiste kansen?

Dat was ons verhaal namelijk afgelopen zaterdag. We speelden tegen Dijkvogels thuis met veel supporters. De heenwedstrijd hadden we met 1 punt verschil verloren dus we waren extra gemotiveerd deze wedstrijd te winnen. Helaas was het niet onze dag. We hadden veel kansen maar de ballen gingen er niet in. Evi, Jelte en Aiden wisten wel nog te scoren. Het afvangen zouden we iets scherper kunnen doen, we staan soms te lang naar de bal te kijken. Maar ook Dijkvogels scoorde niet veel, dus het ging gelijk op. Dijkvogels had geen wissels dus knap dat ze alle 4 de hele wedstrijd hebben gespeeld. Uiteindelijk werd het maar 5-5, gelukkig niet verloren zo kunnen we het ook zien. Maar er zat wel meer in voor ons heb ik het gevoel.

Aan de supporters, coaches en lieve scheidsrechter heeft het in ieder geval niet gelegen. De laatste zaal wedstrijd tegen de nr 1 gaan we weer ons stinkende best doen, daarna gaan we weer lekker op het veld spelen.

We hadden nog wel een hele leuke ervaring om weer met het 1e op te lopen zaterdagavond. En ik ben heel blij met ons leuke team en coaches.