Wedstrijdverslagen: A1 kampioen en promoveert naar de Overgangsklasse!

[Update: Verslag A2 toegevoegd] Achilles A1 heeft het geflikt: Velocitas werd met 13-17 verslagen in een superspannende wedstrijd. De ploeg gaat naar de Overgangsklasse, gefeliciteerd spelers, reserves en staf! Achilles 1 verloor met ruime cijfers van KVA 1 met 28-15. Enigszins gehavend begon Achilles 1 aan de plichtmatige wedstrijd en liet het vooral in de 2e helft lopen. Op 2 wedstrijden na heeft Achilles 1 simpelweg een zeer goed zaalseizoen gedraaid. Altijd vol vechtlust, spannende wedstrijden vol passie en geen moment in gevaar geweest. Een keurige 4e plek! Achilles 2 mocht ruiken aan kampioenskansen, maar moest een paar wedstrijden geleden afhaken in de titelstrijd. Team 2 won wel van KVA 2 met 14-19 en eindigde daarmee op een prima 3e plek. Team 3 was kwakkelend dit zaalseizoen, maar is uiteindelijk netjes boven de degradatiestreep geëindigd. Het won de laatste pot van Fortuna 4 met 19-17. Achilles 4 won ook, met 24-18 werd Refleks 2 verslagen. Achilles 5 speelde gelijk in een spannend potje tegen Madjoe 5, 17-17. Kampioen Team 6 had geen kind aan Dijkvogels 5 en won met gemak; 16-5. Team 7 won eenvoudig van Fortuna 9 met 23-13 in hun laatste wedstrijd en bleef daardoor uit de degradatiezone. Bij de jeugd won de B1 met 12-10 van KVA B1 en wist de B2 voor de 2e keer dit seizoen hun wedstrijd te winnen. KVS B3 werd met 9-5 verslagen. De C1 is nog niet klaar dit zaalseizoen en strijdt volgende week op het eindtoernooi van het "NK 1 klasse". Nu won de C1 met 5-8 van KVS C1. Succes C1 volgende week! De C2 moest de punten delen met KVS C2, 6-6 was het daar. De D1 en D2 speelde ook gelijk tegen Valto D1 en D2. 8-8 was het bij de D1, de D2 hield de score op 5-5. De D3 won van Die Haghe D3 met 8-1. Bij de E'tjes wist alleen de E1 een puntje te pakken. Tegen Korbis E1 werd het 5-5. Dat was het zaalseizoen (op de C1 na!). Maar het is ook wel weer lekker om de wei en de buitenlucht in te mogen. Hopelijk onder het genot van een zonnetje, daar wacht een nieuwe competitie!

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij Achilles B1.
Kijk in het fotoalbum op de site voor de foto's onder Actueel/Foto's/Competitie/Jeugd/16 maart '24.

Velocitas A1 - Achilles A1

Een aantal wedstrijden geleden had de A1 bijna de hoop opgegeven. Waar de A1 toen leek af te streven op het kampioenschap verloor het zelf een aantal punten en leek de titel ver weg. Tot de concurrenten ook punten lieten liggen en wist het puntloze HKV Eibernest zelfs te winnen van koploper Velocitas. Er gloorde weer hoop. De A1 mocht geen fout meer maken en won van concurrent KZ Danaïden A1 en kwam het uiteindelijk aan op de laatste wedstrijd tegen, nog steeds koploper, Velocitas A1. 2 punten stonden zij voor op de A1, dus er moest gewonnen worden. Maar alleen winnen was niet genoeg, want de eerste pot verloor de A1 met 13-17 en telt het onderling resultaat wie de medailles dan mag omhangen. Dus min. 5 goals verschil zou dan genoeg zijn, of bij de stand vanaf 18-14 zou 4 goals verschil toereikend zijn, vanwege het aantal gemaakte goals wat dan meer is in het eerste duel. Volgt u het nog? Eerst maar eens winnen, daar maar eens mee beginnen. Bij dezelfde stand 13-17 ? Wat dan? Iets met doelsaldo....

Oei, de coaches Matthijs en Noa moeten zelf spelen op dat tijdstip in Achilles 1. Maar gelukkig mochten zij toch coachen (Bij Achilles 1 stond er niks meer op het spel) met dank en begrip van hoofdcoach Marco die zijn spelers dit zeker gunde. Mits zij kampioen zouden worden natuurlijk en daarna meteen door voor de 2e helft van Achilles 1.

De wedstrijd in een bomvolle De Does in Leiderdorrup. Maar het meegereisde Achilles publiek, weliswaar ver in de minderheid (de meeste ploegen moesten ook spelen op dat tijdstip), deed niet onder voor het Velocitas volk. Onze voorzitter Vincent is in ieder geval wel aanwezig en ook de hoofdsponsor van de A1 zit op de tribune. Dat doet de ploeg goed.
Velocitas had al voor de wedstrijd opgeroepen voor het aantrekken van "nieuwe" spelers op hun website voor hun A1 volgend jaar in de Overgangsklasse. Ze zijn kennelijk zeker van hun zaak dus.

1-0 achter, dat schiet niet op. Rekenen, dan moeten we er al weer minimaal 6 maken. 1-1 Paivi. Ok, opnieuw beginnen, nog steeds 5 goals. 2-1 achter. 3-1, nu wordt het lastig. Velocitas verdedigde strak en vooral ook uit om tijd te winnen. 3-2 Wessel. 3-3, weer Wessel. Niks aan de hand, tijd zat, nog 5 goals. 3-4 Demi, ja het kan, nu door!! 4-4, damn. 4-5 Wessel, 4-6 Wessel, he is on fire! 5-6, maar meteen 5-7, Shane was aan het shinen! 6-7, kom op, we moeten naar 5 goals verschil!!!!!!! 6-8, weer Wessel in stelling gebracht door de uitstekend ondersteunend werk van dames en rebound king Björn. 7-8, we komen maar niet los. 7-9 Demi, rust. Het is niet genoeg. 2e helft moet er een tandje bij. We maken ook teveel foutjes, missen kansen en stippen. Dat moet de 2e helft veel beter.
Meteen 8-9, zucht. 8-10, wie anders dan de Wes. Het publiek zingt, moedigt aan en is bloednerveus. De "Achilleswedstrijden app" ontploft, men leeft ook op afstand mee. 9-10 Velocitas haakt weer aan. 9-11 Shane. Nu gaan we los! Toch niet, weer een goal tegen, 10-11. 10-12 Chenoa. 10-13, Demi! Yes eindelijk meer dan 2 verschil, dat moet Velocitas zenuwachtig maken. 10-14 Roby, lekker maar nog steeds niet genoeg! 5 goals verschil moeten we hebben. Nog 9 min. 10-15 Wessel. Het is genoeg!!! Het moet nu tijd zijn. Waarom fluit de scheids niet af?! Shit, nog 8 min. op de klok, de zenuwen gieren bij het publiek en laat zich luidruchtig horen. 11-15 nee! we zijn het weer kwijt. 12-15 met nog 4 min. op de klok. 12-16 Roby, het kan weer. De zoveelste stip voor Velocitas, 13-16. Met nog 2 min. op de klok. Rekenen, doelsaldo, wat was dat ook alweer.... checken, nee geen tijd voor, het is te spannend. We moeten sowieso scoren!!! Nog 1 minuut, nee toch, zo dicht bij maar met lege handen, het mag niet! Wessel op de doorbraak, wordt overgenomen. Björn vrij achter de paal, maar heeft nog geen bal geraakt, stond ook vooral als een beest te rebounden, toch de pass. Jaaa Björn doet het gewoon en maakt de goal! 13-17, dezelfde stand. Dat is genoeg, ons doelsaldo was toch beter? Of toch niet, geen tijd voor, Velocitas in de aanval. Is alles voor niks geweest, kom op, onderschep de bal! 20 seonden. Yes, we hebben de bal, maar verspelen die weer in de aanval. Thriller, het is tijd, het moet tijd zijn! Velocitas weer in de aanval, het moet toch tijd zijn, kom op fluiten! Velocitas schiet, mist, maar heeft de rebound, schiet weer.....Björn krijgt een beukie, vrije bal mee! Bal bij ons in de aanval, en de scheids fluit af!
13-17, onderling resultaat gelijk, dus doelsaldo, dat was voor ons....... toch? Door de zenuwen en stress kan je niet meer normaal rekenen, denken. Blik op Velocitas, storten ter aarde en de A1 vliegt elkaar in de armen. Het is zo! Het klopt inderdaad! Kampioen!!! Geweldig. Wat een ontlading, publiek in extase en zingt de spelers toe. Lekker zeg!! En de manier waarop. Hoe spannend kan een wedstrijd zijn. Niet altijd goed, maar ga er maar aan staan onder deze hoogspanning. Een 5.5 op je examen. Maar dat is genoeg en vooral verdiend over het hele seizoen.

Op het slotfeest in de avond werd de A1 gehuldigd en toegezongen door de feestgangers. Een mooie slot van het zaalseizoen voor de A1. Nu vooral bijkomen van de spanning (en het feest). Maar 1 ding is zeker en kijken we naar uit. Achilles A1 speelt Overgangsklasse volgend zaalseizoen!

a26477e1-1a56-448e-b730-6b4a6c9ac564.JPG

Fortuna A4 - Achilles A2

We verzamelde als gewoonlijk bij Achilles (maar en paar kwamen van andere wedstrijden) en racete als een op afstand bestuurbare auto naar de wedstrijd. We speelden de wedstrijd best laat maar we hadden er alsnog zin in. Toen we aankwamen bij de sporthal en we warmgelopen hadden begon de wedstrijd al bijna. Met als basis:

Aanval: Lucas, bo (H), Lena en Sofie

Verdediging: Damien, Bregje (H), Stella en Lizzy

Bank: Manelle en Erik

De wedstrijd was begonnen en al gauw had de tegenpartij 2 punten gescoord, 2-0. Gelukkig (vla) flipte dat om en scoorde Lizzy de eerste punt. Vlak daarna kwam Lucas met een mooi punt en daarna weer Lizzy. Helaas bleef de tegenpartij ook scoren en gingen we met 5-3 de rust in. Na de rust kwam Manelle erin voor Lena en Erik erin voor bo. Tijdens de tweede helft begonnen we te merken dat de scheids wel echt streng was en snel een strafworp of vrijebal gaf. Het leek net een dictatuur. Helaas leek het er niet op dat we gingen winnen. Onze afstandsbediening had ons niet aangezet. Zo scoorde we nog 4 punten in de 2e helft maar de tegenpartij helaas 6 en eindigde de wedstrijd met 11-7.

Helaas hebben we verloren maar dat moeten we gauw achter ons laten en gaan focussen op het veldseizoen dat er aan komt!!

Dankjewel Manelle, bo en Erik voor het invallen.

Sofie

Achilles B2 - KVS B3

B2 pakt winst na goede wedstrijd tegen kvs!

Nu hoor ik iedereen denken, de b2 heeft gewonnen? Ja na een goede wedstrijd ging achilles b2 er met de winst vandoor! Het volledige wedstrijd verslag vind je hieronder!

Het was 16 maart op een zonnige morgen, vandaag stond kvs op het programma, we hadden al een keer eerder tegen dat team gespeeld en verloren die wedstrijd helaas met 3-2. We wisten hoe ze speelden en waren nu beter voorbereid, 16 maart om 12.50 was de herkansing om nu te bewijzen dat wij beter waren. Iedereen had er zin in en we waren zeker van het feit dat we gingen winnen. Om 12.50 klonk het fluitsignaal en waren we officieel begonnen!

1e helft: achilles begon sterk aan de wedstrijd, iedereen was scherp en we hadden vanaf het begin hoog baltempo, nadat wij snel kansen creëerden viel ook vrij snel de eerste goal (gemaakt door mij). Toen we op voorsprong kwamen zag het team dat de winst erin zat, de verdedeging was scherp en won snel de bal terug. De aanval bleef kansen creëeren, met een 2de goal als uitkomst. Dit ging eigenlik de hele eerste helft zo door, achilles was scherp en creëerden veel, kvs maakte veel fouten en kwam eigenlijk tot bijna geen doelkansen. Helaas scoorde kvs er nog wel een paar in de eerste helft, maar omdat wij de meeste kansen afmaakte kwam kvs in de helft niet in de buurt van ons en kwamen ook totaal niet in hun spel. De eerste helft eindigde in 7-2.

2e helft: na een hoopvolle en motiverende speech van de coach gingen we met veel plezier en scherpte de 2e helft in. De 2e helft van achilles was helaas wat minder goed als de 1e, achilles maakten hun kansen niet meer goed af en het baltempo daalde. We kwamen daardoor ook aan minder doelkansen en goals. Kvs was scherper in de 2e helft en maakte 3 zoals, waardoor er voor kvs toch nog een beetje hoop was. Die hoop ging al snel weer weg toen achilles nog 2 doelpunten maakten waardoor de stand uiteindelijk 9-5 was. Ik wil het team bedanken voor deze wedstrijd ik ben blij dat we eindelijk verdiende punten hebben gepakt. Nu even rust en dan op naar het veldseizoen!