Lezen is ook goed voor je brein!

1000035565.jpg hoofdartikel

Dat sporten goed is voor het menselijk lichaam, is algemeen bekend. Het heeft vele voordelen. Het fysieke gestel wordt fitter en gezonder. Maar wisten jullie dat korfballen ook goed is voor het brein? En dan wil ik me in dit artikel vooral even richten op het tienerbrein. Waarom dat is, kom ik later op terug.

Hoofdartikel.PNGVerscheidene onderzoeken tonen aan dat regelmatige lichaamsbeweging goed is voor de geestelijke gezondheid. Sporten speelt een cruciale rol in het bevorderen van de cognitieve functies. Denk hierbij aan concentratie, ruimtelijk inzicht, reactietijd. Er worden verbanden in het brein aangelegd. Oh, en laten we zeker oog-handcoördinatie niet vergeten. Dus naast het ontwikkelen van onze korfbalvaardigheden, werken we eigenlijk ook aan het versterken van onze mentale kracht.

Het tegenovergestelde van sporten is stilzitten op de bank. En het liefst dan met een goed boek. Want niet alleen korfballen is goed voor het tienerbrein, maar lezen kan ook wonderen verrichten. Studies tonen aan dat lezen niet alleen de taalvaardigheid en het vocabulaire verbetert, maar ook de cognitieve functies stimuleert, zoals concentratie, probleemoplossendvermogen en empathie.

En laat ik nou net een boek geschreven hebben geschikt voor de tiener. En ja, ik maak graag misbruik van mijn beurt voor het hoofdartikel, om mijn eigen boek te promoten.

‘De Hoofdstad’ is een meeslepend young adult fantasy verhaal dat de grenzen van je verbeelding oprekt en je meeneemt naar een magische wereld die ook in jouw hoofd kan bestaan. Hij is vanaf nu te bestellen op www.bovanleeuwe.nl.

Dus laten we ons best blijven doen tijdens de trainingen, alles geven in de laatste zaalwedstrijden en onze geest scherp houden door te lezen (en dan hopelijk mijn boek).

Op 19 april, om 19.30 uur, geef ik een boeklanceringsborrel in de kantine. Wil je hierbij aanwezig zijn en onder het genot van een drankje een exemplaar bemachtigen?! Laat me dat dan even weten door een mail te sturen naar bovanleeuwe@gmail.com en dan zie ik je daar!

Met sportieve en magische groeten,

Bo van Leeuwe

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum 19-03-2024 11:00
Tags