Geweldige prestatie van onze C1 kanjers in Wijk bij Duurstede

Op het veld startten ze nog in de 2de klasse, waar een ongeslagen kampioenschap volgde. In de zaal mochten ze het een klasse hoger laten zien, waar het kampioenschap uiteindelijk op een haar na gemist werd. Maar: toch volgde een cadeautje, als beste nummer 2 in de C1ste klasse en met evenveel punten als de kampioen in de eigen poule, tóch naar het Eindtoernooi. Én hoe! Met een goed gevuld Vakkie A aan hun zijde, bereikte de ploeg uiteindelijk een prachtige 4e plek. [Update: verslag toegevoegd] Lees verder voor het verslag van coach Paul en van de voorzitter TC, Linda.

Van de coach:

Zaterdag 22 maart en de klok laat 04.10 uur zien. Is zo vroeg wakker worden een ideale voorbereiding voor een toernooi ? En niet zomaar een toernooi, nee het NK voor de 1e klasse. Laten we het maar houden op gezonde spanning.
Om 08.00 uur vertrekt de ploeg richting Wijk bij Duurstede en worden uitgezwaaid door de al aanwezige uitzinnige supporters. De spanning is bij de dames in onze auto al een beetje te merken terwijl zij alle potentiële tegenstanders aan het evalueren zijn op de achterbank.

Bij aankomst bij KV Viking worden wij goed ontvangen en krijgen tekst en uitleg over het verloop van de dag. De poules zijn bekend en de voorbereiding kan beginnen. De bus met supporters is inmiddels aangekomen en Vakkie A zorgt gelijk voor kippenvel bij de kids en de coaches.

Om 10.00 uur probeert de burgemeester het toernooi te openen maar oa door Vakkie A is het voor haar niet te doen om zich verstaanbaar te maken in deze ware heksenketel. Alle ploegen worden op een fantastische manier voorgesteld om vervolgens in de spotlights op het podium te mogen verschijnen. Na de opening nog een speciaal moment met de burgemeester gehad waarbij het overlijden van mij pa en de kracht van de C1 ter sprake werd gebracht.

Maar dan is het toch echt tijd voor hetgeen waarvoor wij hier zijn gekomen en staat Tempo C1 op het programma. Tempo is op papier een zeer sterkte tegenstander met 12 ongeslagen wedstrijden in de zaal. In de voorbespreking in kleedkamertje 7 proberen Cino en ik nog de Olympische gedachte mee te geven en dat ze vooral moeten genieten van deze speciale dag!

De start was zeer rommelige en het was duidelijk dat de aanwezige zenuwen nog een plekje moesten krijgen. Het creëren van kansen is voor de C1 over het algemeen geen probleem, maar het afmaken daarentegen was dit zaalseizoen niet altijd vanzelfsprekend…Na een 3-1 achterstand zetten de Leeuwen een tandje bij en met behulp van Vakkie A komen wij terug en weten in de laatste minuut zelfs de overwinning eruit te slepen. Euforie ten top !

De tweede wedstrijd tegen DVO, de andere underdog op het toernooi, begon wederom slordig en vele vrije korte kansen werden gemist waardoor wij het onszelf veel te moeilijk maakte. Ook nu weer moesten wij met behulp van Vakkie A terugkomen vanuit een achterstand om in de laatste minuut er met de 2 punten vandoor te gaan!

4 punten en dan sta je ineens gedeeld bovenaan in de poule en speel je de volgende wedstrijd tegen Drachten voor een finaleplaats. Ondanks dat Drachten een echte kanshebber is voor de beker weten zij de 1e helft nog niet compleet te overtuigen, maar weten ze ons wel op de 0 te houden. De 2e helft laat Drachten zien wat zij kunnen en zijn (letterlijk en figuurlijk) een maatje te groot voor ons en verliezen met 5-1.

De laatste wedstrijd tegen Kinderdijk voor 3e plaats beginnen wij sterk en staan met rust op voorsprong. De eerder gespeelde wedstrijden en alle indrukken gaan dan toch hun tol eisen en de vermoeidheid slaat dan echt toe. Kinderdijk blijkt hier minder last van te hebben en weet de wedstrijd in de 2e helft naar zicht toe te trekken en gaan er met de 3e plaats vandoor.

4e plaats op het NK 1e klasse wie had dat gedacht na het seizoen gestart te zijn in de 2e klasse, wat een presentatie van deze toppers!!

Nadat CSL C1 de overwinning (ik vond het onterecht) pakt tegen Drachten in de finale volgt de eind ceremonie. Ook nu weer weet Vakkie A een kippenvel moment te creëren bij het oplopen en het in ontvangst nemen van het vaantje en de teamfoto.

Het was een waanzinnig mooie dag waar rivaliteit en sportiviteit hand in hand gingen, zoals het hoort te zijn!

Roos, Britt, Fleur, Lola, Vera, Celine, Joe, Xander, Feddy…sorry Fedde, Niels, Tim en Jim ik wil jullie allemaal bedanken voor deze prachtige dag die ik nooit zal vergeten !

KV Vinking dank voor de organisatie.
Vakkie A, Joost en alle ouders jullie ook super bedankt!!

Een trotse vader en trainer/coach ! #trots

Paul van der Laaken

HKV Achilles, wat een club, Meer dan een club!

Van een trotse voorzitter TC:

Als ik dit schrijf, is het de "day after" en net als gisteren was ik vanmorgen al vroeg wakker. Waar het gisterochtend de regelmodus was, zijn het nu de mooie beelden die in mijn hoofd voorbijkomen en zorgen dat ik niet meer in slaap val. Want wat was het een happening: Achilles C1 op het eindtoernooi voor C eerste klassers. [Klik op 'Lees verder' voor de uitgebreide én apetrotse terugblik van onze TC-voorzitter Linda. Ook onze huisfotograaf Joost van Soest was mee naar Wijk bij Duurstede, via Lees verder delen we ook de link naar het fotoalbum.]

Om 8 uur in de ochtend zwaait 55 man/vrouw/kind in het zwart, wit en groen de C1 met coaches en ouders uit. Daarna stappen we met zijn allen de bus in. Na een rustige rit komen we op tijd aan bij KV Viking, alwaar we alles konden versieren en neerzetten.

Om 10 uur de openingsceremonie waar alle deelnemende ploegen werden voorgesteld en op de foto werden gezet. Een luidkeels brullend Vakkie A, de overige supporters van Achilles die er waren en de mee oplopende leeuw zorgden voor kippenvel op de armen.

Om iedereen op afstand ook op de hoogte te houden werd de wedstrijden groepsapp gevuld met standen, tijden, foto's en filmpjes. Daarnaast werden de socials ook geüpdatet tijdens de dag. Al moet ik zeggen dat je er toch echt bij had moeten zijn om de prachtige ambiance te kunnen proeven, hopen we dat de thuisblijvers op deze manier ook mee hebben kunnen genieten.

De eerste wedstrijd moest Achilles C1 spelen tegen Tempo C1. Strakke koppies bij het inschieten en af en toe een klein lachje als er werd gescoord en diegene vanaf de tribune werd toegezongen. Dan nog de laatste woorden van de coaches richting de ploeg en de wedstrijd kan beginnen.

Het was een moeizaam en af en toe rommelig begin. Het was duidelijk dat beide ploegen even moesten wennen. Er werd weinig gescoord door beide ploegen, dus na 12 minuten zorgde dit voor een ruststand van 2-1 voor Tempo. Direct na de rust scoorde Tempo 3-1. Maar de C1 vocht zich terug als leeuwen naar 3-3. Toen moesten er nog 3 minuten worden gespeeld. De bal ging over en weer en in de laatste minuut krijgt Achilles een stip.... Helaas deze wordt gemist. Maar de bal komt terug en van afstand wordt de 3-4 gescoord. De scheids fluit af en een luid gejuich vanaf de tribune, onze kanjers hebben de eerste 2 punten!!!

Hierna volgt er enige rust i.v.m. de andere wedstrijd uit de poule. Lang blijft het onduidelijk hoe laat en tegen wie de volgende wedstrijd zal zijn. De tegenstander wordt DVO C2 en de wedstrijd start om 12 uur. Achilles komt achter en sluit weer aan naar 2-2. Net voor rust scoort DVO 2-3. Na 5 minuten in de tweede helft trekt Achilles de stand weer gelijk, maar direct scoort DVO 3-4. Weer komt Achilles gelijk en via een stip komen we op voorsprong 5-4. Nog 3 minuten te gaan, dus vasthouden deze stand!! Maar ook DVO doet er alles aan en trekt de stand weer gelijk 5-5. Nog 2 minuten te gaan, dus het is billen knijpen voor de mensen op de tribune. En ja hoor, Achilles scoort 6-5 en niet veel later klinkt het eindsignaal. Ongelooflijk nog 2 punten erbij, onze kanjers zijn fantastisch bezig!!

De laatste wedstrijd van de poule is tegen Drachten C1. Op papier een lastige wedstrijd al bleek dat de eerste helft niet. Met rust wel een achterstand van 2-0, maar wij misten een stip en meerdere kansen maar Drachten loopt niet ver uit en heeft ook moeite om de mand te vinden. Zit er dan nog meer in? Helaas, Drachten loopt na de rust toch verder uit en het werd steeds moeilijker om aan te haken. Vijf minuten voor tijd scoort Achilles het eerste doelpunt, maar het mocht niet meer baten, de eindstand werd 5-1.

Achilles C1 mag zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Kinderdijk C1 die gaat om plek 3/4. In deze wedstrijd laat Achilles zich nogmaals van zijn goede kant zien. De doelpunten vielen weer en we gingen met een 3-2 voorsprong de rust in. Direct na de rust scoort de tegenstander 3-3 en wordt het niet veel later 3-4. Achilles knokt er nog voor, maar dan is de koek op en loopt de tegenstander uit naar een 5-7 eindstand.

Wat een fantastische prestatie van deze kanjers om 4e te worden op dit toernooi. Want zoals al eerder gezegd begonnen ze op het veld in de tweede klasse en werden daar ongeslagen kampioen. Maar het dan "even" doen in de zaal 1ste klasse is niet vanzelfsprekend. Met dank aan het trainers trio heeft deze ploeg grote stappen voorwaarts gemaakt en mochten ze het zaalseizoen afsluiten met deze kers op de taart.

De eindceremonie na de finale, wat ook een geweldige thriller was tussen Drachten C1 en CSL C1, zorgt nogmaals voor kippenvel. Zodra de ploeg het podium oploopt, waar zij een teamfoto en een lintje ontvangen, schalt het LOOP, VANG, SPRING... En "een leeuw zal altijd blijven zingen" door de hal met daarna een daverend applaus voor onze kanjers. Met opgeheven hoofd verlaten ze het podium en worden ze door iedereen gefeliciteerd.

Dan iedereen moe maar voldaan de auto's en bus in richting het Haagse om volop na te genieten van deze heerlijke dag die Achilles weer op de kaart heeft gezet.

Wil ik als laatste iedereen bedanken voor het meeleven met Achilles C1 en de coaches en in het bijzonder KV Viking voor de gastvrijheid en de organisatie van het toernooi.

Deze dag benadrukte nog maar eens: Achilles, meer dan een club..