HKV Achilles de hele maand april in actie voor de voedselbank!

pro-DgHutHxs.jpeg hoofdartikel

Ik zag ergens op social media een oproep van onze KNKV aan clubs voorbij komen om ons in de maand april in te zetten voor de voedselbank. Toch wel nuttig die social media. Ok, soms... ;-)

Hoofdartikel.PNGIk heb onze KNKV uiteraard hoog zitten en ik vind het werk dat de voedselbank verricht ook heel mooi dus natuurlijk geef ik graag gehoor aan het verzoek van de KNKV. Marjolein Kraak (sociaal altijd zeer betrokken) heeft in de Tomatenstraat al een aantal jaren een bak voor de deur staan die gevuld kan worden voor de lokale voedselbank en zij wil deze actie graag samen met mij oppakken (ze doet nog helemaal niets voor de club natuurlijk ;-) ).

Waarom april?

April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende maand, omdat de voorraad aan boodschappen, eerder opgebouwd rond de feestdagen in december, tegen die tijd vaak is uitgeput. Marjolein en ik zorgen dat vanaf eind maart in de kantine duidelijk zichtbare kratten staan die gevuld kunnen worden met houdbare producten.

We zijn ook regelmatig in de kantine en op het veld. Schiet ons dan vooral aan als je vragen en/of suggesties hebt. Je kunt mij ook altijd een appje sturen (06-12868619).

We hopen dat de lieve mensen achter de website en social media van Achilles ons willen helpen om jullie op de hoogte te houden voor wat betreft deze actie. Wij zullen ook regelmatig contact hebben met de lokale voedselbank voor. het ophalen van (hopen wij) overvolle kratten.

We zullen ook contact opnemen met Wijkberaad Vruchtenbuurt, Winkelcentrum de Vruchtenbuurt en Indebuurt om te kijken of zij ons kunnen helpen meer ruchtbaarheid te geven aan onze actie. Wellicht dat mensen uit de buurt ook bereid zijn houdbare artikelen te doneren via Achilles?

Voorbeeld boodschappenlijstje houdbare producten:

  • Maaltijdsoepen
  • Peulvruchten
  • Havermout
  • Vis in blik
  • Groente en fruit in blik of pot
  • Koffie en thee
  • Rijst
  • Olijfolie en zonnebloemolie
  • Menstruatieproducten

Naast het inzamelen van houdbare producten, nodigen wij mensen die gebruikmaken van de voedselbank uit voor gratis proeftrainingen. Mensen die gebruikmaken van de voedselbank hebben vaak geen lidmaatschap bij een sportclub, mogelijk door zorgen over geld en een gebrek aan routine in sporten. Om deze mensen welkom te heten, nodigen we hen uit voor gratis proeflessen door een uitnodigingskaart bij de ingezamelde kratten te doen.

De gratis trainingen regelen wij zelf, maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunt ons om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld blijvend bij de club te laten sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen door de contributie, en in sommige gevallen sportkleding, te betalen.

Waarom doen wij mee?

Het is een mooie kans om onze club te laten schitteren en hulp te bieden aan mensen in onze regio die het nodig hebben. We maken echt een verschil en versterken onze band met de lokale voedselbank en andere partners, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deelname aan de voedselbankactie versterkt het gevoel van verbondenheid en laat zien dat wij oog hebben voor de mensen die het minder goed hebben en een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Achilles is meer dan een club en dit is één van de manieren waarop wij dat kunnen laten zien.
Dus: regel iets met je team, vraag thuis of er producten zijn die gedoneerd kunnen worden, neem bij het boodschappen doen een paar extra producten mee om in de kratten te doen etc.

Maakt niet uit hoe je het doet, maar help Achilles een verschil te maken voor mensen die onze hulp heel hard nodig hebben.


Ik zie jullie weer op het veld. Ik heb er zin in.

Groetjes,
Dionne

 

Datum 26-03-2024 11:00
Tags