Wedstrijdverslagen: Achilles 1 boekt eerste overwinning ooit in de Hoofdklasse!

Achilles 1 had geen kind aan ONDO 1 afgelopen zaterdag. Onder toeziend oog van heel veel publiek - waaronder de nieuwe hoofdsponsor World Forum The Hague - wist Achilles 1 in de eerste helft vrij makkelijk het korfje te vinden. Door deze goede fase was de wedstrijd snel beslecht. Ondanks de toch sterke woei scoorde Achilles 1 22 en ONDO slechts 13 goals in een aantrekkelijke wedstrijd. Daarmee heeft Achilles 1 de eerste overwinning in de (nieuwe) Hoofdklasse ooit geboekt! Achilles 2 wist de korf nauwelijks te vinden. Tegenstander Meervogels 2 (en 1) was te sterk. Dit mede doordat hun 1e geen duel had, konden zij dankbaar gebruik maken van die spelers, het werd 9-14. Achilles 3 speelde uitstekend en wist erg knap te winnen van het altijd lastige Rohda 2. Met 14-11 konden zij zonder punten retour naar 020. Achilles 7 pakte op zondag ook de winst. De buren uit de Bosjes van Pex (ALO 5) werd met 12-9 verslagen. De A1 pakte de draad goed op na het zaalkampioenschap. Dunas A1 werd na de spannende derby met 19-16 op een nederlaag getrakteerd. Bij de jeugd won de B1 knap met 6-14 van KIOS B1 en begint sterk aan de (2e) veldcompetitie. De C1 mocht oplopen na hun zaalsucces met de spelers van Achilles 1. Bij de C1 ligt de lat inmiddels hoog, maar voldeden ze aan de verwachtingen door van Meervogels C1 met 4-8 te winnen. Meer euforie bij de C'tjes, want zowel de C2 als de C3 wonnen ook hun wedstrijd. De C2 deed dat door Danaïden C1 te verslaan met 5-9 en bij C3 werd het 3-6 tegen Dunas C3. Verder won de E1 uit van Die Haghe E1 met 8-10 na een spannende wedstrijd en tot slot won ook de F1 met 15-11 van Valto F1. [Foto: Achilles Media, fotograaf Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Foto's

Achilles 1 - ONDO 1

Op zaterdag 6 april speelde HKV Achilles een thuiswedstrijd tegen Ondo. Vorige jaar is HKV Achilles gepromoveerd naar de hoofdklasse op veld. De dag werd verwacht met een lekker weer en een goed warm zonnetje op de achtergrond. Het 2e speelde voor ons een wedstrijd tegen Meervogels 2. Helaas mocht dit niet baten bij het 2e. Zij verloren hun 1e wedstrijd op het veld. Met een goed geregelde warming-up van onze captain (Laura) waren wij goed voorbereid op onze eigen wedstrijd. Ondo 1 had een paar geblesseerde spelers. Dit zat voor hun niet mee , maar voor ons wel lekker meegenomen. Iedereen had er zin in en dat bleek ook in de wedstrijd terug te zien. FUUUT het fluitsignaal is gegaan. Ondo veroverde de bal en begon hun eigen aanval. Hieruit scoorde zij gelijk de 0-1. Achilles moest even wakker worden maar dat liet onze ijzersterke captain (Laura) terug zien met een reactie van 1-1. Na de wissel pakte Ondo de leiding door maar liefst 2 x te scoren waaruit het 3-1 stond. Rick Potje had een hele goede 1e helft. Hij scoorde de 3-2 en Laura gelijk de 3-3. Mathijs domineerde in de afstand-schoten en scoorde 2x achter elkaar. Er werd van beide kanten veel geschoten en gescoord, alleen pakte Achilles hierin de leiding. Met een tactische time-out van Ondo stonden wij momenteel 11-4 voor. Ondo had hierin niet veel te brengen maar kwamen toch een beetje terug tot de rust met een score van 13-6. Wij als Achillianen zowel in het veld als buiten het veld hadden er enorm veel vertrouwen in dat we de eerste 2 punten gingen binnen slepen. In de rust werd er lekker meegezongenen geschoten op de hollandse hits van Chicco. Een top voorbereiding op de 2e helft natuurlijk. FUUUT, fluitsignaal 2e helft is begonnen. Ondo begon de aanval 2e helft en helaas kwam daar gelijk een doelpunt uit. Je zag aan alles dat Achilles de betere ploeg was. Ze hielden de score mooi bij. Wanneer Ondo scoorde, scoorde HKV Achilles gelijk op terug. Noa Brusse (2e Conan heer) was weer eens naar de sportschool gegaan. Dit was te zien in zijn korte kansjes. Noa heft er maar liefst 4 gescoord, al hadden dit er 8 kunnen zijn. Noa weet wat hem te doen staat. De laatste 5 minuten kwamen zowel Fay als Pepijn in de wedstrijd. Hieruit kwamen helaas geen goals (al zal je denken van wel J). Matthijs eindigde de wedstrijd met een mooi afstandschot. We hebben de wedstrijd afgesloten met een welverdiende uitslag (22-13). Na afloop van de wedstrijd werden er gezellig biertjes gedronken in de kleedkamer om de zege te vieren. Volgende week zijn we vrij maar daarna knallen we de punten door uit tegen Excelsior 1.

Pepijn

Achilles 2 - Meervogels 2

Het is zover. De start van de competitie 2e helft veld. Wij mochten dit thuis doen tegen meervogels 2. We hadden in de zaal al geoefend tegen elkaar. En we wisten dat het een moeilijke pot kon gaan worden, maar dat het zeker mogelijk was om de punten thuis te houden. Ondanks het windje wat er stond deze dag hadden we te maken met heerlijk weer en veel publiek, dus alles om te gaan knallen.

De wedstrijd ging gelijk op en aan het begin kwamen we meteen voor met een mooi afstand schot. HEERLIJK!!! Eerste meteen raak dat beloofd wat. Zou je denken, maar ondanks deze snelle start wisten we niet dit percentage te blijven schieten. We speelden over het algemeen prima aanvallen maar de ballen gingen er niet meer in. Verdedigend gaven we genoeg druk en lieten er niet veel door. Hierdoor was het een wedstrijd met niet veel goals en stond het 5-6 met rust.

Het schot moet beter en er moet meer pit komen werd ons verteld in de kleedkamer. Eerste helft schieten we 10% dat is niet wat Achilles 2 hoort te schieten. Dus raak schieten en betere kansen uitspelen. Helaas was dat niet het geval en werd er in de tweede helft het zelfde geschoten. Meervogels ging wel meer kansen afmaken en liep hierdoor uit van ons.
Eindstand 9-14

Cino

KIOS (N) B3 - Achilles B2

Zaterdag 6 April, de eerste wedstrijd van het veld seizoen, en de zomer is echt begonnen. Hoe merkten we dat? Drinkpauzes tijdens de wedstrijd!

De B2 speelde uit tegen KIOS (tegelijkertijd met de B1 ook uit bij KIOS op het andere veld). De weg naar Nieuw Vennep stond vol met bollenkijkers! (Nog een teken dat de zomer er aan komt)

De eerste verdediging werd opgenomen door Anton, Lianne, Suze en Jan. In de aanval begonnen Liv, Jez (als Dame), Aiden en Zinedine. Helaas waren er geen wissels of invallers, wat het een pittige wedstrijd maakte.

Bij het inschieten merkte de trainers dat KIOS B3 niet sterk waren in afstandsschoten. Dit leidde tot een strategie van afstand houden en doorlopen voorkomen.

KIOS begon echter sterk en liep snel uit dat een 5-0, voordat de B2 er een eerste bal in legde. De eerst helft liep goed en werd afgesloten met 9-4. Er werd sterk verdedigd, het had nog veel erger kunnen zijn. En de aanvallen waren gevarieerd, waaronder een prachtig afstandsschot van Lianne. En de blijvende druk van Liv, werd ook beloond.

De tweede helft begon met een andere opstelling, waarbij Jan en Aiden van vak verwisselde. KIOS stoomde door en de B2 wist nog 1 punt te scoren. Helaas werd een mooie doorloop van Anton (ons inziens onterecht) afgefloten wegens verdedigen.

Al met al een mooie wedstrijd op een hele mooie dag, een goed begin van het veldseizoen. Met hier en daar ruimte voor verbetering.

Suze

Achilles D1 – KVS D1

Afgelopen zaterdag trof de D1 KVS. In de najaarscompetitie waren we die ploeg ook al tegengekomen. De uitwedstrijd was toen een kansloze verliespartij, de thuiswedstrijd een dikke overwinning waarin KVS juist niets te vertellen had. We wisten dus dat het twee kanten op kon vandaag. Het was KVS dat al snel een voorsprong pakte en dat het ons behoorlijk lastig maakte. Eigenlijk werden we op alle vlakken afgetroefd: snelheid, felheid, de bal willen hebben, druk, lengte van de aanvallen en uiteindelijk ook de effectiviteit in kansen.

Er waren vlagen waarin we lieten zien wat we konden. Aanvallend wisten we soms opeens onder de druk uit te spelen en mooie kansen te creëren. Verdedigend hadden we het de laatste vijf minuten van de eerste helft helemaal onder controle. Ook de laatste vijf à tien minuten liepen de aanvallen goed, met enkele goede kansen, vooral omdat we nu wel vaak de bal na een kans in bezit wisten te houden.

Over vier weken treffen we KVS opnieuw. Stiekem hoop ik op het scenario van de najaarscompetitie, dat we ze dan wel weg weten te spelen. Daarvoor is echter wel werk aan de winkel. Nu twee weken trainen en dan wacht een andere bekende: ONDO. Ook daarvan hebben we zowel dik gewonnen als kansloos verloren. Zorgen dat we scherp zijn dus.

Joost

Die Haghe E1 - Achilles E1

Voor de wedstrijd was iedereen heel erg moe en had het heet. Maar bij het fluitsignaal stonden we op scherp. We stonden al snel voor en de ballen gingen er lekker in. Volgens mij kregen we 4 straf worpen en helaas scoorden we er maar een. Uiteindelijk wonnen we met 8-10. Best goed!