Schoolkorfbaltoernooi op Achilles: een zeer geslaagde editie

Afgelopen woensdag keerde het schoolkorfbaltoernooi eindelijk weer terug naar Achilles. Het beloofde een mooie, sportieve en zonnige dag te worden met de inschrijving van 5 scholen en 20 teams in de categorie groep 3/4 en 5/6. Achilles mocht teams van de Aquamarijn, Europese School, Karreschool, Vliermeent en de Zonnebloem welkom heten. Lees verder voor een terugblik!

Dit jaar is het toernooi georganiseerd door WSDH en dat stond garant voor een zeer geslaagd toernooi. Het was tot in de puntjes voorbereid en strak georganiseerd. Onze dank daarvoor! Achilles fungeerde als host en die rol is door onze vrijwilligers fantastisch ingevuld. Dankzij de goed geoliede wedstrijdtafel (Dionne en Wout), de eerlijke en enthousiaste scheidsrechters (Audrey, Bjorn, Ed, Mick, Quirina, Rick, Sten, Steve, Tjitse en Yara), de sprankelende en energieke kantine bemanning (Joella, Linda, Luuk, Majka en Paula) en de kanjers van de C1 (Fleur, Joe, Niels, Roos, Xander) die niet alleen hun korfbaltalenten hebben gedeeld met de kids maar meerdere belangrijke taken op zich hebben genomen, was het een top dag. Sten heeft buiten het fluiten en de prijsuitreiking ook veel werk verricht in de voorbereiding, de beste stuurlui staan helemaal niet aan wal!

We hebben kunnen genieten van mooie wedstrijdjes; het niveau lag behoorlijk hoog. Het blijkt dat de scholen zich goed hebben voorbereid en de kneepjes van het korfbal zeer goed hebben bijgebracht bij de kinderen. Het publiek was in grote getalen aanwezig; dat maakte het voor de kinderen nog leuker en wellicht spannender om te spelen. Een heerlijk gezicht om al die kinderen een sportieve inspanning te zien leveren en het veld vol te zien staan met spelers, coaches en publiek.

Naast het winnen van de bekers voor de beste teams in de categorie groepen 3/4 en groepen 5/6 konden de teams ook een prijs winnen voor FairPlay, hierin is ook hoog gescoord, geweldig. Onze Mascotte heeft uiteindelijk terecht de bekers mogen uitreiken aan Karreschool Team 1 voor het beste team in de categorie groepen 3/4, Team 4 van de Vliermeent voor beste team in de categorie groepen 5/6 en de Aquamarijn 3 die ervandoor ging met de FairPlay prijs. Uiteraard feliciteren we deze teams nogmaals, maar ook alle andere teams die heel erg hun best hebben gedaan.

Al met al kijken we terug op een fantastische middag en kijken we stiekem al uit naar een volgende editie.

Lucien en Marjolein

 

downloaden%20(1).png

downloaden1.png

thumbnail_image0.jpg

downloaden%20(3).png

Datum 14-04-2024 13:00