Wedstrijdverslagen: Achilles 1 geeft overwinning uit handen

Excelsior 1, geen onbekende en zeker geen makkelijke tegenstander voor ons Vlaggenschip. Achilles 1 speelde in de eerste helft volwassen en geduldig. Door prima rebounden kon veel herhaald worden en dat was met het schot (en wind) ook wel nodig. 3-6 was de ruststand, niet veel goals, zegt ook wel wat over de omstandigheden. Achilles 1 liep met prima spel uit naar een 4-9 voorsprong. Excelsior ging wat scherper "op de man/vrouw" verdedigen en zo werden de schoten nog lastiger gemaakt. Zo lastig dat we nauwelijks nog scoorden,de ballen vielen niet meer. Excelsior kreeg hoop en kon de korf ineens wel vinden. Team 1 kon niet schakelen naar een Plan B, bleef in het spel hangen en verloor het vertrouwen in het scoren. Het werd 11-10 en de 2 punten bleven achter in het Delftse. Ook bij Achilles 2 weinig goals, met 10-9 werd daar onnodig verloren van SDO 2 door teveel korte kansen weg te geven. Team 3 had niets in te brengen bij AWDTV 3, 17-9 werd er kansloos verloren. Wel goed nieuws bij Achilles 4, zij wonnen knap van Velocitas 2 met 11-14. De A1 haalde een goed resultaat tegen een lastig Tempo A2 met veel lengte. 15 tegengoals waren er wat teveel met deze omstandigheden (woei), maar als je er dan zelf knap 17 maakt, zitten de punten in de pocket. De B1 zonder scheids, maar dankzij Linda met fluit kon er toch gespeeld worden. En niet onverdienstelijk: de B1 speelde een prima pot tegen Madjoe B1 en won makkelijk met 15-5. Ook de B2 won, met 6-5 van Dunas B3. De C1 mocht aantreden tegen de Vissen en versloeg KVS C1 met 7-4. De C2 won nipt met 6-5 van TOP C3. De D1 won ook, 3-7 was daar de score tegen ONDO D1. Bij de Eetjes wonnen de E2 en E3 hun wedstrijden. De E2 scoorde er maar liefst 15 tegen de 9 goals van VEO E2. De E3 won met 4-8 van KVS E6. Tot slot de F1: zij hielden de tegenstander op 2 goals, maakten er zelf 11 en was daarmee de overwinnaar van Die Haghe F1. [Foto: Achilles Media > Joost van Soest]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen en standen staan ook op onze website, deze vind je hier: Uitslagen en Standen.

Excelsior 1 - Achilles 1

In de afgelopen zaal heeft Achilles tegen Excelsior een keer krap gewonnen en een keer flink klop gekregen. Toch was er vooraf aan deze wedstrijd goede hoop dat er punten in zaten. De groene shirtjes aan, hier en daar een thermoshirt, want het was fris en winderig. Een wat aangepaste opstelling, vanwege de blessure van Sterre. Maar Fay zou haar prima vervangen. De eerste bal van Excelsior vloog er meteen in, dus dat was even schrikken. Met veel discipline pakte Achilles puntje voor puntje en na een 3-3 tussenstand met rust zelfs een 3-6 voorsprong. Op dat moment terecht, want reboundend was Achilles de beteren ook het schot was redelijk, gezien de weersomstandigheden. Vooral Mariska had er met fraaie aanvallen en dito scores zin in. Na de rust speelden we tegen de wind in. We pakten een mooie voorsprong van 4-9, waardoor onze verwachting dat het vandaag kon gebeuren dat we zomaar in de hoofdklasse de koppositie konden pakken steeds serieuzer werd. Of die ongekende weelde ons parten speelde, weet ik niet. Excelsior begon opeens raak te schieten en bij ons stokte het. Wat omzettingen brachten niet het resultaat, sterker nog, we scoorden (veel te) lang niet. En dan zie je ook de hoop veranderen in vrees met wat moppers over en weer, het meer concentreren op het arbitrale duo (er mocht kennelijk veel onder de paal) en ondanks lange aanvallen te weinig rendement. 11-9 achter werd het en een strafworp van Noa bracht ons nog dichtbij. Excelsior speelde echter geroutineerd de wedstrijd uit, wat op het veld makkelijk kan. En dat hadden wij aan de goede kant van de score uiteraard ook gedaan. De 11-10 leverde vooral frustratie op: zo dichtbij en toch zover weg. Terwijl het zo dichtbij munitie kan worden voor de komende wedstrijden, en misschien is dat dan de oogst. Het duurt nog even, maar dan komen de volgende topwedstrijden. Met de leerervaringen van deze pot - wie weet?

Matthijs

Achilles B2 – Dunas B3

Achilles B2 speelde zaterdag 20 april tegen Dunas B3.
De beginvakken zagen er als volgt uit: Liv, Anton, Almes en Jez begonnen met de aanval. Lianne, Jan, Aiden en ik (Malek) begonnen met de verdediging. Zinedine en Gijs begonnen op de bank. Ons plan was om goed vrij te gaan lopen, geen onnodige bal fouten te maken en alles wat we in de trainingen hebben geoefend in de wedstrijd toe te passen/verwerken.

Dunas had in de eerste paar minuten gescoord en daarna nog een keer. Jan werd gewisseld met Gijs, een invaller van een ander team. Het was een pittige eerste helft. Gelukkig stond het 2-2 voor het fluitje van de eerste helft ging, dankzij een mooie doorloop van Lianne en een snelle aanval van Liv.
Tijdens de snelle pauze hadden onze trainers gezegd dat we prima speelden maar hier en daar stil
stonden en dat we vaker een aanval moesten zetten. Zinedine kwam er de tweede helft in voor Suze.

De wedstrijd ging weer door toen er gefloten werd. Gelijk werd het 3-2 na een doorloop van Gijs.
Super mooi en snel gedaan. Suze kwam er na een tijdje in voor Almes en Jan voor Jez. Na de eerste kwartier kwam Jez er weer in voor Anton. Na een paar stevige aanvallen heeft Jez gescoord. Een mooie actie, want het was van best wel ver. Dunas had jammer genoeg ook gescoord en werd het 4-3. Liv had weer gescoord door een snelle doorloop te maken en zo werd het 5-3. Helaas had Dunas er nog 2 bij gescoord en werd het snel 5-5. Ik werd gewisseld met Almes. De laatste minuten gingen in en “het werd heel spannend”.

Er was veel druk gelegd in de verdediging en veel pogingen gemaakt in de aanval. Door de veel pogingen heeft Liv uiteindelijk kunnen scoren en het werd 6-5. Na een paar minuten volhouden, werd er gefloten en was de wedstrijd voorbij. Wij zijn blij dat Gijs kon invallen. Namens de B2: dankjewel!

Het was een spannende en leuke wedstrijd. We zijn natuurlijk erg blij dat we hadden gewonnen,
ondanks het hinderlijke weer. Hopelijk zullen we de komende wedstrijd ook gaan winnen. Als dat
niet lukt, hebben we tenminste plezier.

Malek

Achilles C1 - KVS C1

Er stond een stevig windje over het veld aan het Pomonaplein. Wolken joegen door de lucht, af en toe een voorzichtig zonnetje. Tot onze schrik was er geen scheidsrechter. Stel je voor, dan zou de wedstrijd niet doorgaan en zouden we punten in mindering krijgen. Dat willen we niet!

Na een tijdje in spanning hebben gewacht of de wedstrijd wel doorging, kwam onze redder Pepijn. hij wilde na de wedstrijd van de C2 ook nog onze wedstrijd fluiten, Bedankt Pepijn!

We begonnen de wedstrijd droog. We hebben er zin in en we willen winnen van KVS. Joe legt er twee in. Een doorloop op aangeven van Roos en een schot. KVS geeft zich niet zo maar gewonnen. Het wordt 2-2. Joe scoort een stip, Fedde gooit em er vanaf de achterlijn in. Er is even een korte felle bui. Daarna scoren Vera en Niels. KVS scoort er nog eentje, het wordt 6-3. Britt scoort een afstandschot. Daarna wordt het nog 7-4, maar de winst is in de pocket! En we waren helemaal blij toen bleek dat Avanti heeft verloren van Meervogels. We staan nu op een mooie eerste plek. Jammer dat het zo lang duurt voor de volgende wedstrijd weer is.