Het clubleven

1000039391.jpg hoofdartikel

Als ouder is het soms een uitdaging om dezelfde mate van betrokkenheid bij de korfbalclub te behouden als voorheen. Het jongleren met de behoeften van mijn kinderen, werkverplichtingen en andere verantwoordelijkheden maakt het moeilijk om regelmatig aanwezig te zijn bij trainingen en wedstrijden. Hoewel ik nog steeds gepassioneerd ben over de sport, merk ik dat ik steeds vaker activiteiten moet missen vanwege prioriteiten als gezinstijd en andere verplichtingen die voortvloeien uit het ouderschap.

Het verminderen van het aantal korfbalwedstrijden in het veldseizoen heeft een merkbare impact gehad op de beschikbare tijd en flexibiliteit voor andere verplichtingen en activiteiten buiten de korfbalclub. Voor ouders die jonge kinderen hebben, biedt dit vaak de gelegenheid om meer quality time door te brengen als gezin. Het opent de deur naar weekenduitjes, familiebezoeken en andere sociale evenementen die voorheen moeilijk te plannen waren vanwege de verplichte aanwezigheid bij korfbalwedstrijden.

Dit heeft geleid tot een fijne maar toch schaarse twee wedstrijden per maand. Wat dan voor de club weer minder is. De aansluiting van een volledig clubleven mist. De zon (wanneer die mag komen) wordt aanbeden op een terrasje, balkonnetjes en het strand in plaats van in het gras van ons
prachtige veld.

Zelf was ik altijd groot voorstander om bij een zonnestraal het volleybalnet op te zetten en lekker uren te vertoeven op het korfbalveld. Een drankje uit de kantine en een potje Kubb op ons kunstgrasveld.

Dus ik zou zeggen, is er geen wedstrijd. Spreek met elkaar af en houd de club levendig. Zet een korf neer en ga lekker schieten. Kijk naar de mogelijkheden en sport en speel samen ons Achilles gezellig.

De liefste groetjes,
Erwin van Veen

Datum 07-05-2024 18:40
Tags