Toekomstige talenten

Untitled.jpg hoofdartikel

Afgelopen weekend was het Pinksteren, en dat was het laatste vrije weekend van deze tweede helft van het veldseizoen. Vlak voor de start van het seizoen schreef ik een hoofdartikel met een analyse over onze als eerste team. Nu zijn we halverwege en hoewel mijn voorspellingen deels klopten, valt het resultaat toch wat tegen. Met een overtuigende overwinning op Ondo lieten we inderdaad zien dat we beter zijn, maar tijdens de tweede helft tegen Excelsior waren we niet scherp en Avanti bleek duidelijk een maatje te groot. Hopelijk kunnen we in de komende drie wedstrijden handhaving veiligstellen en kijken we daarna vooruit naar volgend seizoen.

Hoofdartikel.PNGMaar genoeg over het eerste team, ik wil het graag hebben over de jongste en leukste talenten van Achilles: de Kangoeroes! Het zonnetje scheen en het veld lag er weer prachtig bij toen we de kangoeroetjes vorig weekend mee naar buiten namen. Het voelde ongeveer zoals die filmpjes waarin koeien voor het eerst de stal verlaten: zo enthousiast waren de 25 peuters en kleuters tijdens de training. De meeste kinderen zijn super enthousiast en vol verhalen, een paar zijn vooral moe, en sommigen doen mee omdat ze daarna vijf snoepjes mogen uitkiezen. Wat de motivatie ook is: we zien na een uur gelukkig veel blije gezichten en tevreden ouders die even een uurtje konden bijkomen.

Tijdens dit uur bewegen de kangoeroes op allerlei manieren. Denk aan vrolijke dansjes, tikkertje, renspelletjes en een parcours met verschillende obstakels om overheen te lopen en te balanceren (favoriet bij elk kind). Uiteraard doen we ook verschillende spellen en oefeningen met een bal en leren we ze voor het eerst op een korf te schieten.

Samen met Nikki en Margot hebben we gezien hoe onze club is gegroeid op het gebied van de kangoeroes in de afgelopen jaren. Zo’n drie jaar geleden hadden we soms maar vier kinderen op zaterdagochtend of moesten we zelfs de training afzeggen omdat er geen kinderen waren. Wat een contrast met de huidige situatie, waarin we inmiddels een groep hebben van zo’n 25 kinderen. Dit succes komt uiteraard niet alleen door ons als trainers. Het is deels te danken aan het nieuwe materiaal en een fijne nieuwe kantine, maar vooral aan onze toegewijde ledenwervingscommissie. Jullie zorgen ervoor dat kinderen en hun ouders ons weten te vinden en hartelijk worden ontvangen. Daarom wil ik jullie bij deze enorm bedanken voor al jullie inzet!

Hierdoor kunnen we veel meer kinderen (en ouders) enthousiast maken voor korfbal en onze mooie club. Het is voor onze club heel belangrijk dat de ouders en kinderen naar de kangoeroetraining blijven komen en dat ze ook willen blijven en doorstromen naar de F-jes. Het doel is dat deze talenten over een kleine twintig jaar in het eerste spelen. En ik beloof dan dat ik met trots kom kijken naar deze toppers! Ik zie al een leuk team voor me met onder andere Morris die hopelijk dan nog steeds elke goal meetelt op zijn vingers, Rick die zo goed verdedigt dat zijn tegenstanders gek van hem worden, Jill die zo hard rent dat haar tegenstanders haar nooit kunnen bijhouden, Julia die alle ballen van afstand erin gooit en uiteraard Dobi die altijd wel zorgt dat hij de bal krijgt. Dit zijn slechts vijf van onze talenten.

Mocht je al onze talenten nu al in actie willen zien en kun je geen twintig jaar wachten, kom dan vooral langs op zaterdagochtend van 10.00 – 11.00 uur en dans vooral de Hokey Cokey mee! En mocht je nieuwe ouders zoekend om zich heen zien kijken rond dit tijdstip, aarzel dan niet en begin een gesprekje.

Groet,
Mariska

Datum 21-05-2024 16:41
Tags