Terugblik: reanimatiecursus A- en B-jeugd

Afgelopen 10 mei stond er een reanimatiecursus op het programma voor A en B jeugdleden van Achilles. Deze cursus vond plaats dankzij het project VruchtenbuurtHartveilig. Maar liefst 8 jeugdleden, 2 trainers en een bestuurslid van Achilles hebben dankzij de cursus geleerd wat te doen mocht er iemand onverhoopt een hartstilstand krijgen in hun omgeving. Helaas gebeurt het ook regelmatig dat iemand een hartstilstand krijgt tijdens het sporten.

image1.jpegDe eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Hoe sneller er wordt gestart met reanimeren en een AED aangesloten wordt, hoe groter de kans op overleven. Daarom is het van groot belang dat ook jongeren een hartstilstand kunnen herkennen en leren reanimeren. Vanaf 14 jaar kunnen jongeren het lichamelijk en mentaal aan om te reanimeren en een AED te gebruiken.

Uiteraard hopen we dat onze AED nooit gebruikt hoeft te worden, maar stel dat, dan is het belangrijk dat er Achilles-leden zijn die weten wat ze moeten doen en hoe ze een AED moeten gebruiken. En nu weten dus zelfs jeugdleden hoe te handelen; daar zijn we heel trots op.

De cursus is verzorgd door Wouter Verbeek, van Stichting Reanimatie en Levensreddende Technieken Nederland.

We hopen dat deze succesvolle cursus een vervolg krijgt. De Vruchtenbuurt en Achilles is mede dankzij deze dappere jeugd weer een stukje hartveiliger geworden.

Oh ja en voor wie onze AED nog niet weet te vinden, die hangt buiten onder het terras naast kleedkamer 1!

Groetjes,
Marjolein

Datum 21-05-2024 16:47
Tags