Terugblik: Giga Kangoeroedag 23 mei

Het is alweer 2,5 week geleden dat Achilles meer dan 400 kleuters van 7 scholen verwelkomde voor de jaarlijkse Giga Kangoeroedag. Terugkijkend op de dag was het wederom een succesvol en groot sportspektakel voor deze kanjers! Het uiteindelijke doel van deze sportdag is om kinderen een unieke en plezierige manier van bewegen te laten ontdekken wat leidt tot een leven lang vol sporten en plezier. De berichten die wij terug hebben mogen ontvangen geven te kennen dat dat doel niet uit de lucht is gegrepen. En ook het aantal kangoeroes dat op zaterdags te vinden is op het Achilles veld toont aan dat de kleuters het leuk vinden om samen te bewegen en plezier te maken met de verschillende spelletjes en oefeningen. Afgelopen zaterdag waren er maar liefst 42 kinderen die mee deden met de training, wat een fantastische afsluiting van het seizoen. Hopelijk zien we deze enthousiastelingen na de vakantie (31 augustus) weer terug!

Even terug naar de Giga Kangoeroedag. Het weer zat gelukkig mee, niet per se een vast gegeven deze lente. De teamplayers van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan hadden de dag tot in de puntjes voorbereid en wij, de Ledenwerfgroep, hebben ze daarbij geholpen. Studenten van verschillende sportopleidingen hebben de groepjes leerlingen begeleid. Al met al een prettige samenwerking!

11 verschillende spellen waren uitgezet op het kunstgrasveld waar de kinderen in 3 shifts hun uiterste best hebben gedaan. Dat bleek wel uit de vele rode wangetjes en lachende gezichten. Elke shift begon en eindigde met een gezamenlijke dans, begeleid door de studenten die de groepjes onder hun hoede hadden. De kangoeroe mascotte huppelde ook rond, die de kinderen aanmoedigde en high fives uitdeelde.

Na afloop kregen de kinderen een heerlijk stukje fruit (aangeboden door de Albert Hein) en een bekertje water om daarna met een medaille flyer op zak weer naar school of huis terug te keren.

Bekijk de foto's om een impressie te krijgen. Wij kijken alweer uit naar de volgende editie van de Giga Kangoeroedag, want niet alleen de kinderen worden er blij van ????

De Ledenwerfgroep,

Lucien, Miriam, Paula, Esmee en Marjolein

thumbnail_image%20(2).png

thumbnail_image.png

thumbnail_image%20(1).png

Datum 12-06-2024 11:43
Tags