Achilles C-Jeugd op weg naar het NK-C in Papendrecht! Wees er bij!

korf en bal.jpg hoofdartikel

Officieel is het nog niet, maar de kans is toch wel erg groot dat – mits zij doen wat zij het hele seizoen al doen – onze C-jeugd zich ook dit seizoen weer zal plaatsen voor het NKC wat dit jaar gehouden zal worden in Papendrecht bij PKC. Een hereniging voor ons met de plek waar onze C-jeugd een aantal jaar geleden voor het eerst in vele jaren zich wist te plaatsen voor een NK.

hoofdartikel.JPGEen uiteindelijke 3e notering op dit NK zette onze club voor het eerst sinds jaren weer op de kaart. De talenten van toen, nu veelal spelers uit de huidige A en B jeugd, zorgden er voor dat men binnen Achilles weer meer naar elkaar toe groeide, na een lange periode van sportieve tegenspoed. In mijn ogen werd het gevoel van “het nieuwe Achilles” tijdens dat seizoen ingeluid. Met als slagroom op de taart, met als klap op de vuurpijl, het behalen van het Nederlands Kampioenschap in een directe confrontatie met Oranje-Wit op het veld.

Op dit moment staat onze C1 op een 2e plaats in hun poule. Deze notering geeft rechtstreeks recht op deelname aan dit NK, samen met de huidige nummer 1 Die Haghe. Met een wedstrijd minder gespeeld en uiteindelijk nog twee wedstrijden te gaan is het zelfs nog mogelijk om 1e te worden in de poule, wat op het NK weer recht geeft op een “makkelijkere” loting. Makkelijker is een betrekkelijk begrip in dit geval, want op zo'n NK speelt spanning vaak een grote rol. Makkelijk is er eigenlijk niet bij op een NK. Op de 3e plaats staat TOP. Zij hebben 3 punten minder en met ook nog twee wedstrijden voor de boeg zou een overwinning in een van de komende twee wedstrijden voldoende moeten zijn voor onze C1 om zich te plaatsen. De eerst volgende wedstrijd zal gespeeld worden tegen KCC. Zij staan op de 6e plaats, in deze poule van in totaal zeven teams. In een eerdere ontmoeting met KCC werd met 10-18 gewonnen. Op papier een klus die te klaren lijkt.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook Ready lang geleden voor het laatst een NK heeft mogen meemaken. De A1 van het seizoen 2000/2001 behaalde toen het NK. Als deze info klopt, dan hebben de oud-Readyanen 15 jaar moeten wachten om weer zo'n geweldig NK mee te mogen maken. Nu, jaren na het NK van 2000/2001 samen naar het NK, als de grootste korfbalvereniging uit Den Haag. Geweldig!
Met een kleine slag om de arm is men op de achtergrond al het een en ander aan het organiseren. Verschillende vrijwilligers zijn al bezig met de huur van een supportersbus. Op 19 maart 2016 zal het NK gehouden worden. En ik ga er vanuit dat iedereen deze datum met grote koeienletters in zijn of haar agenda heeft staan. Want wat dit NK ook zal opleveren op sportief vlak, laten wij er met z'n allen voor zorgen dat ook deze dag een Achilles-feestje zal worden. De eervolle vermelding van het Achilles publiek door de speaker toen in Papendrecht gaf alleen maar aan dat niemand rekening hield met Achilles als club. Een flinke lange neus dus naar de gevestigde orde. Iets om enorm trots op te zijn!

Aan onze toppers van de C-jeugd wil ik alleen het volgende kwijt; Achilles is trots op jullie! Het is geweldig om te zien dat wij als vereniging niet een toevalstreffer waren, een paar jaar geleden in Papendrecht en later in Dordrecht. Nee, de ontwikkeling van onze jeugdopleiding is in volle gang en jullie zijn daar het grote voorbeeld van. Natuurlijk samen met alle talentvolle jeugd die Achilles zo sterk maakt in de jeugd. Geniet vooral van alle aandacht die jullie krijgen. Geniet van de mooie wedstrijden die jullie mogen spelen de komende tijd. En geniet vooral van onze club, die achter jullie zal staan. Achilles is meer dan een club. Dat zal 19 maart ook weer blijken..


Tot dan!

Groeten,
Bart

Datum 23-02-2016 15:03
Tags