Britt Europees Kampioen Korfbal U15

Breaking news - we hebben er niet alleen een international bij... We hebben er een Europees Kampioen bij! Afgelopen weekend reisden Britt en haar teamgenoten van RTC West U15 af naar Polen, om daar Nederland te vertegenwoordigen tijdens het EK Korfbal U15. Meedoen is al een fantastische ervaring op zich natuurlijk.. Maar het werd ook een ervaring met succes: Nederland is de Europese Kampioen! Van harte gefeliciteerd Britt! Niet alleen Britt was in Polen, ook haar ouders, zus Bo en Manelle waren mee. Haar trotse ouders nemen ons mij in hun verslag, klik op Lees verder voor hun terugblik en meer foto's!

Britt Europees Kampioen Korfbal U15

Het korfbalteam U15 is in Polen Europees kampioen geworden! Britt uit onze C1 mocht meedoen. Een hele leuke en leerzame ervaring!

Jadwisin
Het toernooi werd gespeeld in een sporthal in Jadwisin, ongeveer drie kwartier rijden van Warschau. Jadwisin is een piepklein plaatsje, de sporthal lag naast een school. Er waren wat huizen en een hotel voor de spelers vlakbij de hal en dat was het dan. De spelers van de deelnemende landen zaten bij elkaar in hetzelfde hotel. Ze aten ook in dezelfde ruimtes. Wel zo gezellig en leuk om elkaar te leren kennen! De meegereisde ouders en supporters zaten in een ander hotel iets verderop.

Hoofdtoernooi
De wedstrijden waren verdeeld over twee dagen. De eerste dag was de belangrijkste dag. De landen speelden 8 - 8. Naast Nederland deden ook Polen, Slowakije, Portugal en Duitsland mee.

Er waren maar weinig zitplekken voor supporters in de hal. Veruit het merendeel van de plekken werd bezet door het Oranjelegioen. We waren in ieder geval het land met de meeste supporters! Het toernooi was dan weliswaar in Polen maar de Poolse supporters waren schaars.
De hal kleurde al snel oranje en de Nederlandse vlaggen werden overal opgehangen.
Alle twintig meegereisde spelers mochten spelen. Britt mocht meteen de eerste wedstrijd tegen Slowakije meedoen. Het Wilhelmus werd gezongen, toch heel spannend en even wennen voor de spelers.
Uiteindelijk hebben ze alle wedstrijden gewonnen. Verrassend genoeg waren de Portugezen met best een sterk team. Die wedstrijd was even spannend, maar ook die wedstrijd wonnen ze uiteindelijk met een overtuigende uitslag.

Mono-korfbal
Zaterdag was het 4 tegen 4 toernooi. Dat werd buiten op het kunstgras gespeeld. Het is mono-korfbal met twee palen in een vak, zoals ook de F-jes spelen.

De landen werden verdeeld in twee teams. Team A en het team van de ‘rising stars’. Britt mocht meedoen bij de rising stars. Het was een bloedhete dag, ze speelden de wedstrijden onder een brandende zon en met een temperatuur van 30 graden. Iedere wedstrijd was onderverdeeld in vier kwarten van zes minuten. Halverwege het kwart wisselde Nederland steeds alle spelers. Ook wel nodig, want het was warm en snel en vermoeiend korfbal!

Bij Team A was de wedstrijd tegen Portugal weer heel spannend. De bal wilde er niet in bij de Nederlanders. Bij het begin van het laatste kwart stond het 5-2 voor de Portugezen. Het was bloedstollend! Van Portugal verliezen zou wel een afgang zijn. In het laatste kwart kon het team het rechttrekken. De einduitslag was 5-7.
De rising stars wonnen alle wedstrijden met gemak.

Feest tot in de late uurtjes
De naastgelegen sporthal veranderde aan het einde van de middag in een grote feestzaal. De Nederlanders liepen de polonaise en de spelers en coaches van de andere landen werden meegenomen. Ze dansten met zijn allen van links naar rechts, ze leerden van de Slowaken om hun waterflessen dansen en ze dansten nog Poolse, Portugese en Duitse danspassen. Nederland mocht bij de prijsuitreiking drie eerste prijzen in ontvangst nemen.

De feeststemming zat er goed in. De feestvreugde werd in de avond nog groter toen Nederland de voetbalwedstrijd tegen Turkije won. De spelers mochten die wedstrijd in de hotellobby bij hun ouders kijken. Het feest kon niet meer stuk.
 

Britt%20EK%20(1).png 

Britt uit Achilles C1 naar EK Korfbal U15

Breaking news - we hebben er een international bij! Binnenkort reist een van onze talentvolle Achillianen naar het EK Korfbal onder de 15: Britt uit Achilles C1! Ze vertrekt aanstaande donderdag naar Warschau, waar vanaf vrijdag tot en met zondag het EK gespeeld wordt. We zijn natuurlijk apetrots op Britt: heel veel succes én geweldig veel plezier tijdens deze fantastische ervaring, kanjer. Toi toi toi! Lees hieronder het wedstrijdschema van Britt en haar teamgenoten.

 

Toernooi%2001.png

Toernooi%2002.png

 

Datum 07-07-2024 20:00