Achilles 7 kampioen!

Vanwege de voorjaarsvakantie stonden er afgelopen weekend slechts drie competitiewedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was de kampioenswedstrijd van Achilles 7! Bij winst kan Swift in theorie alleen nog gelijk komen, dus is het kampioenschap al binnen. Al snel werd een ruime voorsprong gepakt, Fortuna leek nog even dichterbij te komen, maar het geslagen gat bleek groot genoeg voor de winst: 15-13. Van harte Achilles 7! De A1 speelde een plichtmatig inhaalpotje tegen Rohda. Een ploeg die het veel te zwaar heeft in deze Overgangsklasse en al gedegradeerd is, terwijl onze A1 hard op weg naar promotie is. Het werd 22-13 en onze A1 is nu nog één punt verwijderd van de Hoofdklasse, maar maakt zelfs nog 'gewoon' kans op een kampioenschap. Ook was er één wedstrijd op zondag, waar Achilles 10 mocht aantreden tegen Dubbel Zes. Lees verder voor wedstrijdverslagen (kampioensverslag Achilles 7 toegevoegd) en foto's van Achilles 7 en A1 door Joost van Soest.

Foto's door Joost van Soest van de wedstrijd Achilles A1 - Rohda 1 vind je in het fotoalbum: Competitie > Jeugd, voor de foto's van de kampioenswedstrijd van Achilles 7 ga je naar het fotoalbum: Competitie > Senioren.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

 

Achilles 7 – Fortuna/Delta Logistiek 7

Je moet er wat wedstrijden voor winnen maar dan krijg je het ook: publiek, en veel ook! Het gaf ons zeker in de eerste helft vleugels, of misschien was het toch de goede playback imitatie van Enrigue Iglesias door Louise opgevoerd? In ieder geval schoten we uit de startblokken en leek Fortuna Achilles 7 het kampioenschap heel lief kado te doen. Iedereen scoorde er rustig op los en zelf een kapotte bril deerde ons niet, Sem legde gewoon de strafworp erin met zijn ogen dicht. Bij rust hadden we een riante voorsprong van 9-2 en was het tijd om het publiek te gaan vermaken. Helaas werkte dat voor ons averechts en begon Fortuna ineens te scoren. Ze kwamen nog even in de buurt maar gelukkig kwamen we niet van een koude douche thuis. Althans niet van de wedstrijd, de douches zelfs wilden niet warm worden in Ockenburgh. Gelukkig had Rick voor wat koude biertjes gezorgd en kreeg hij welverdiend de kampioens bierdouche. Na de wedstrijd kregen we zelfs een speech, werden we voor eeuwig vastgelegd op de foto en kregen we nog een kleine attentie. Speciaal voor Henk waren dat roze rozen. Kampioen wordt je natuurlijk niet zomaar, zo hadden we het hele jaar puike invallers, hadden we versterking van nieuwe mensen en natuurlijk het tijdelijke afscheid van onze Tommes. Dit kampioenschap smaakt zeker naar meer en ook op het veld staan we er goed voor. Hoogtepunt van de dag werd overigens verzorgd door Rick die een bijna foutloze Eminem act opvoerde, dit tot de grootste lol van Rick zelf. 's Avonds werd naast ons kampioenschap ook de verjaardag van Alex gevierd en ondanks een gebrek aan hapjes was het zo een geslaagde dag!

Jasper

Dubbel Zes 5 – Achilles 10 10-12

Onder voor het 10e grote publieke belangstelling traden we aan tegen Dubbel Zes 5. De vorige keer werd deze ploeg met 12-6 verslagen, dus traden we vol goede moed aan. Terecht leek het, want in no time zette Henk ons op een 0-1 voorsprong en gezien het aantal kansen leek het een kwestie van tijd voordat de 0-2 viel. Ook omdat Dubbel Zes het vizier nog niet scherp had en de verdediging de bal telkens vrij snel onderschepte. Lange aanvallen van Achilles leidden uiteindelijk tot niets en het was uiteindelijk toch Dubbel Zes dat de stand weer gelijk trok.

De tweede aanval was iets effectiever en met een snelle 1-3 had het er alle schijn van dat we nu dan echt afstand konden nemen. Niets was echter minder waar. De moeder van oud Achilliaan Jamey Lintjes, spelend bij Dubbel Zes, had inmiddels haar vizier op scherp gezet en bracht Dubbel Zes wederom langszij. De rest van de eerste helft verliep hetzelfde, waardoor we met 5-5 gingen rusten.

De tweede helft leek het verhaal van de leerling en zijn meester te worden. Henk ging eruit, voor hem kwam Frank Pot, die gelijk liet zien dat hij zijn meester was gepasseerd. Maar waar de eerste helft het andere vak nog aan de lopende band scoorde, kwam daar de tweede helft wat meer de klad in. Zo kwamen we maar niet los van Dubbel Zes en bleef het tot 10-10 gelijk opgaan.

In het laatste stukje werd uiteindelijk het beslissende gat geslagen, 10-12, wat ook de eindstand bleek te zijn.

Zo was het een lastigere wedstrijd dan misschien verwacht, maar denk ik dat het publiek best een beetje vermaakt is.

Henk en Frank, bedankt voor het invallen!

Publiek, bedankt voor de support!

Joost

 

Achilles A1 - Rohda A1

Dan toch eindelijk de wedstrijd tegen Rohda. Aangezien Rohda 2 weken geleden geen ploeg kon opstellen tegen ons werd deze verplaatst naar afgelopen zaterdag. Wij allen vonden dit super vervelend. Het was overigens al de tweede keer dit seizoen dat Rohda geen ploeg kon opstellen en zo heeft de tuchtcommissie bepaald dat zij 2 punten in mindering hebben gekregen. Nu staan zij dus niet met 0 punten onderaan, maar hebben zij een punten aantal van -2. Aangezien wij 1e staan en zij dus onderaan met -2 punten kregen we van de coaches een mooie uitdaging. Wij moesten met een verschil van 25 doelpunten winnen en ze mochten niet boven de 10 goals komen.

Dan nu dus maar naar de wedstrijd. Het was de bedoeling om vanaf het begin al gelijk uit te lopen bij ze. Dit liep echter anders als gedacht. Zij konden ons bijbenen tot 3-3 en 4-4. Zo stonden ze dus al snel op 4 goals waarbij het maximum aantal doorgelaten goals 10 was. Deze stand werd trouwens wel mede mogelijk gemaakt door 1 van onze eigen spelers. Sander kreeg het in een rebound duel voor elkaar om de bal zodanig onhoog te tikken dat die in onze eigen korf verdween. Eigen-goal dus. "Dit is me echt nog nooit gebeurd en ben blij dat het niet is gefilmd", waren zijn woorden na dit toch wel hilarische moment. Maar dit was niet het enige puntje van aandacht bij Sander deze wedstrijd. Even later in de aanval mocht hij aanleggen voor een doorloop en in de aanloop werd hij in z'n gezicht geraakt en riep HEY naar de scheidsrechter die voordeel gaf aangezien Sander zonder te kijken op een manier die ik nog nooit eerder gezien had het voor elkaar kreeg om de bal toch nog in de korf te gooien. En weer veerde het publiek op, wat overigens zeldzaam was deze wedstrijd, omdat wij het publiek daar niet de mogelijkheid toe gaven. En weer was het Sander die daar voor zorgde, het lichtpuntje van de wedstrijd. Hier boven gezegd was het dus geen hele mooie wedstrijd waarin weinig te beleven was. Voor het publiek een best saaie wedstrijd en ook in het veld werden wij in slaap gesust door het super langzame en saaie spel van Rohda. Wij trokken ons daar een beetje in mee, terwijl wij juist ons daar niks van hadden moeten aantrekken en lekker ons eigen spel hadden moeten spelen.

Uiteindelijk toch 22 goals gescoord met ze allen. Maarja, dan zou Rohda dus op -3 goals moeten eindigen om de doelstelling te halen. Helaas kan dit alleen in de stand en niet in een wedstrijd. Zij kwamen uiteindelijk op 13 goals en dus een eindstand van 22-13. Doelstelling niet gehaald en ook niet echt een hele goede generale voor Valto thuis volgende week. Al hebben wij allemaal het vertrouwen dat wij Valto gaan opvreten volgende week en zo dus die promotie veilig gaan stellen. Alle steun is deze wedstrijd welkom en hard nodig want ook Valto strijd nog voor die plek in de hoofdklasse. Al staan wij er wel veel beter voor en hebben we aan een gelijkspel tegen Valto al genoeg.

Wesley

 

Datum 29-02-2016 13:55
Tags