Titelstrijd, juniorenhoofdklasse, NK-C en kampioenen!

Het eerste speelde een 'generale repetitie' voor de kampioenspot en won met 29-25 van Excelsior. Achilles 2 zette de ongeslagen status voort door ZKC'31 zakelijk te verslaan. Team 6 en 8 versloegen hun tegenstanders met ruime cijfers, het werd respectievelijk 12-19 en 16-22. Dan de toppers van de A1, zij wisten tegen nummer 3 Valto de Hoofdklasse binnen te slepen, door met 19-14 te winnen. Grote klasse, een waanzinnige prestatie die voor het laatst voorkwam begin jaren '90. Van harte! Ook de A2, A3 en B2 wonnen hun wedstrijden, terwijl de B3 deze week gelijkspeelde. Dan door naar de kanjers van Achilles C1! Doordat zij KCC versloegen pakten zij namelijk een ticket voor het NK op 19 maart. Er hangt voor onze C1 nu zelfs nog een kampioenschap in de lucht.. Een kampioenschap dat voor Achilles D2 al binnen is! Poging 1 lukte niet helemaal, maar gelukkig had onze D2 zoveel voorsprong dat er een herkansing kwam, een kans die zij niet lieten schieten! Van harte gefeliciteerd! Tot slot waren er natuurlijk ook knappe overwinningen met veel doelpunten van de C3 (2-17), E1 (25-14) en F3 (13-5). Lees verder voor de eerste wedstrijdverslagen en foto's van de A1 en C1 door Joost van Soest (UPDATE: verslagen Achilles 1, 6, B2 en D2 toegevoegd, evenals foto's Achilles 1 en 2).

Gedurende de dag zijn er vele foto's geschoten door Joost van Soest, de foto's van het 1e, het 2e (album Senioren), de A1 en de C1 (album Jeugd) zijn te vinden in het fotoalbum.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Achilles 1 - Excelsior 1

Wat een dag was het afgelopen zaterdag. Volle tribunes zagen de C1 een ticket naar het NK bemachtigen, de A1 een plek in de Hoofdklasse binnenslepen en Achilles 1 haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Een wedstrijd waar het resultaat praktisch gezien niet heel veel uitmaakte. Merwede had haar wedstrijd bij Futura gewonnen en ongeacht de uitslag zou de kampioen volgende week bepaald worden in een direct duel tussen de nummers 1 en 2. Dat wilde natuurlijk niet zeggen dat er niet gewonnen moest worden. Met op de tribune niet alleen zwart-wit publiek, maar ook een aantal Merwedianen moest de laatste thuiswedstrijd goed afgesloten worden, om met vertrouwen en een goed gevoel naar volgende week te gaan.

Dat was overigens aan de eerste minuten niet te zien. De eerste twintig minuten lag het initiatief bij ‘de andere zwart-witten’. Zelf waren we niet scherp en fel genoeg, niet altijd werd de juiste keuze gemaakt en zo kwam Excelsior voor tot 4-7. Drie Achillesgoals op rij zorgde voor de aansluiting, waarna we nog één keer aan de verkeerde kant van de score belandden. Na 8-8 pakten we onze eerste voorsprong, welke niet meer uit handen gegeven werd. De kleedkamers werden opgezocht bij 12-10 in ons voordeel.

Kon er wat beter? Maar natuurlijk. Meer lef en duidelijkheid in de verdediging, de beste kansen zoeken en scherper in de afronding van die kansen. Dit leek na rust direct te lukken, er werd extra gas gegeven en we konden uitlopen tot 16-10. Excelsior bleef daarna steeds meescoren en tot vier punten naderen, maar inmiddels was onder andere Gerald écht los. In de tweede helft miste hij maar weinig kansen, op de laatste vijf minuten na waardoor 30 nèt niet gehaald werd en hij zijn record van 16 goals niet kon aantikken. ;-) Het laatste fluitsignaal klonk bij 29-25.

Een wedstrijd waarin we ons hoogste aantal goals haalden, maar er ook teveel tegengoals vielen. We hebben nog een week om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten, dan zijn we er klaar voor. Maar goed ook, want er staat ons een bloedstollende pot te wachten tegen mede-promovendus Merwede. De winnaar van de wedstrijd viert feest en promoveert naar de Overgangsklasse. Achilles heeft genoeg aan gelijkspel.. Maar daar gaan we niet vanuit, alleen de winst telt! De heenwedstrijd werd met 22-19 gewonnen, maar makkelijk was het nooit. We hopen natuurlijk op flink wat zwart-witte supporters, volgende week in de Stoep te Sliedrecht, de strijd barst los vanaf 17.50 uur.

Tot dan!

Desiree

Achilles 2 - ZKV'31 2

Volgt zsm!

ALO 3 - Achilles 6 12-19

De oplettende lezer heeft een aantal wedstrijdverslagen gemist. Dat klopt. Die zitten namelijk nog verstopt bij het laatste Flügelflesje in Mariekes huis. Neen, niet in de stofzuigerzak of achter het hert of in de zak van Jarreth of van Koos. Koos stelt het wel op prijs als daar toch nog even gecontroleerd wordt. Marieke mag het nog even uitzoeken. Sinds het laatste verslag is er een keer in de laatste minuut verloren van Madjoe (8-16) en in de laatste minuut gelijkgespeeld tegen de neef van Sem van Atlantis (16-16). Een opgaande lijn, dus u kunt nu al voorspellen wat er in het duel tegen onze Haagse korfbalvrinden van ALO gebeurde!

Arjen was er weer eens niet. Hij was een weekendje weg. Hij heeft zijn C-diploma gehaald en Rianne wilde dit heugelijk feit op een gepaste manier vieren met een weekendje Centreparcs mèt tropisch zwemparadijs waarbij Arjen nu eindelijk zonder begeleiding van de grote glijbaan mag. We zijn benieuwd naar dàt verslag. Jordy is zich ook nog steeds ergens aan het aanstellen en was absent. Jolanda+1 zat op de bank samen met Sembo uit Team 7. Tegen ALO uit, dan weet je het wel: reserve shirts. Gelukkig denkt aanvoerdster Sandra aan alles. Zo had ze ook een leuke voorwedstrijd geregeld waarin het ploegje van Bas Harland de Korfballeague aspiraties van OVVO aan gort hielp. Uiteraard liep bij het eerste fluitsignaal het grootste gedeelte van het publiek weg om achteraan te sluiten bij de polonaise met bijpassende muziek die na de degradatie van HKV/OE erg passend was. Ieder verwerkt dat soort dingen natuurlijk op z’n eigen manier. De mensen die nog wel waren blijven hangen, en dat was een aanzienlijk aantal, vertrokken pas na het gade slaan van de eerste ‘poging tot’ doorloopbal van Tako die zijn getructe persiflage op een doorbraak met tegendraads effect hoog over zag gaan. Niet lang daarna werd alsnog het eerste gaatje geslagen en meldde het scorebord 1-3 in het voordeel van Team 6. Dat verschil werd alleen maar groter naarmate de eerste helft vorderde wat tot een 2-9 tussenstand leidde. En daarna ging het gelijk op! Sembo viel ook nog even in en pikte een goaltje mee. Ivo deed nog even een warming-up voor de CPC (1:26:21 is bizar snel mensen). Bij de 10km deed overigens iemand mee met Ivo Rog haar. Hoe bestaat ‘t. Check de CPC-site maar eens als je op zoek gaat naar uitslagen. Nog één wedstrijdje te gaan tegen de degradanten van ESDO 2. Het is de laatste wedstrijd van het zaalseizoen dus een mooie gelegenheid om nog een keertje uit te halen.

Groeten,

Erwin

Promotiewedstrijd: Achilles A1 - Valto A1

Zaterdag was het dan zover, de A1 had de kans om te promoveren naar de hoofdklasse. Voor Achilles is het jaren geleden dat de junioren uit mochten komen in de hoofdklasse. De afgelopen jaren is er met de A-selectie hard voor gevochten om dit niveau weer te bereiken. Vorig jaar wist de A1 al twee keer te promoveren vanuit de eerste klasse, dit lukte eigenlijk zonder 'foutjes', waardoor wij ons dit seizoen mochten bewijzen in de Overgangsklasse. Ook dit zaalseizoen durf ik wel te zeggen dat Achilles A1 een gevaarlijke tegenstander was voor iedere ploeg. Groen Geel A2 wist het ons beide keren erg lastig te maken, maar tegen Weidevogels A1 hebben we het toch echt zelf laten liggen. Gelukkig konden wij dit 'foutje' qua punten goed opvangen en konden we tegen Valto ervoor zorgen dat we promoveren. Ook voor Valto was het een erg belangrijke wedstrijd, want ook zij gingen nog voor promotie. Valto is de afgelopen jaren een sterke tegenstander voor onze A1 gebleken en eigenlijk spelen we bijna iedere belangrijke wedstrijd tegen hen. Vorig jaar wisten we het veldkampioenschap nog in een onderling duel van ze af te pakken. Nu natuurlijk nieuwe ploegen, met andere spelers. De eerste wedstrijd tegen Valto (uit) werd gewonnen.

Na de belangrijke wedstrijd van de C1, die het NK veilig stelde, mochten wij laat in de middag aan de wedstrijd beginnen. Wij wisten vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden. De wedstrijd ging gelijk op en halverwege de eerste helft wisten we onze voorsprong uit te bouwen naar 4 punten. Helaas scoorde Valto vlak voor rust nog een aantal keer, waardoor we maar met één punt voorsprong de kleedkamer in gingen. We wisten nog niet goed los te komen van Valto en gaven hen de kans om terug te komen. We gaven ze nog net iets te veel ruimte. Na de rust ging het weer gelijk op en scoorde beide ploegen. Toch wisten wij weer een voorsprong te pakken, maar iedere keer wist Valto het verschil weer naar twee te brengen. We hebben op de 0-1 achterstand na, bijna de gehele tijd aan de goede kant van de scoren gezeten en met nog 5 minuten op de klok en een voorsprong van steeds 4/5 doelpunten, kon het eigenlijk niet meer fout gaan. De laatste minuten ging de bal nog van aanval naar aanval, maar wist Valto het ons niet meer lastig te maken. De A1 was gepromoveerd en komt volgend jaar uit in de hoofdklasse!

Naar mijn idee een super prestatie van onze A-selectie. Naast de 10 dames en heren uit de A1 hebben Merel en Simon ook een belangrijke bijdrage geleverd. Zij stonden iedere week weer klaar bij de selectie en hebben ook minuten gemaakt door een aantal blessures in de ploeg. Dan nog een bedankje naar ons publiek! Wesley vroeg vorige week in zijn verslag om steun van ons publiek en daar hebben jullie goed voor gezorgd! Bedankt dat jullie er waren om ons naar de promotie te schreeuwen! Volgende week mogen wij ons nog één keer bewijzen in de zaal tegen Blauw-wit, wellicht tot dan!

Julia

Wat was..

De supporters op de tribune, massaal aanwezig voor de B2 uiteraard, vroegen zich misschien af wat er aan de hand was met deze kampioensploeg. Waar de vorige wedstrijd Fortuna nog soepel opzij werd gezet, leek de B2 nu de grootst mogelijke moeite te hebben met hekkensluiter Weidevogels.

Hoewel het waar is dat ook de uitwedstrijd niet heel gemakkelijk gewonnen werd, had dat dit keer niets met de inzet of instelling van de spelers te maken en was er ook geen sprake van een totale off-day. De “schuld” lag bij de trainers. Aangezien het kampioenschap al binnen is en op het veld een pittige poule wacht, worden de laatste twee zaalwedstrijden gebruikt om wat dingen uit te proberen, in de hoop daar straks op het veld profijt van te hebben. En zoals zo vaak met uitproberen, loopt dat soms wat stroef. Dat was ook nu het geval. Hebben we er wat van geleerd? In ieder geval dat dingen die op de training goed gaan, in een wedstrijd niet altijd gaan zoals je wil.

Ondanks dat we het aanvallend moeilijk hadden, maakten we het spannender dan nodig, door verdedigend minder scherp te zijn dan anders. Zo werd het in de laatste minuten opeens nog billenknijpen toen Weidevogels terugkwam tot 10-9. Uiteindelijk een 11-10 overwinning, Weidevogels blij, wij punten en weer wat inzichten opgedaan.

Uiteraard jammer voor het publiek dat ze geen sprankelend korfbal te zien kregen, maar op het veld gaan we dat weer goedmaken!

Kayleigh en Stef, bedankt voor jullie bereidheid het hele zaalseizoen om reserve te staan, met maar weinig speeltijd. Het wordt zeer gewaardeerd!

Volgende week nog een potje tegen Dijkvogels, daarna snel door om Achilles 1 naar het kampioenschap te schreeuwen.

De inzet voor vandaag was helder voor Achilles C1. Winst betekende plaatsing voor het Nederlands kampioenschap op 19 maart in Papendrecht.
Daarnaast speelt het kampioenschap in de poule zelf een gepaste rol, want bij winst houd je dat in eigen hand voor de wedstrijd van volgende week. Maar dat is eigenlijk bijzaak, want doelstelling nr.1 is natuurlijk het behalen van het NK.

Er zat natuurlijk een weekje vakantie in de weg, want hoe is de vorm na een weekje vakantie? Nou ja vakantie, de week daaraan voorafgaand hebben we keihard getraind. Al hadden we geen wedstrijd vorige week, maar de fysieke gesteldheid kon weer wat beter. Ook in de vakantie is door de gehele ploeg (zonder coaches) door getraind, de duinen en het strand waren het decor. Dit op aanraden van de coaches, maar het zegt genoeg dat ze het ook echt doen, want de wil is groot bij de C1 om het NK te behalen. Vervolgens afgelopen week heel goed en scherp getraind, we waren er klaar voor vandaag.

KCC staat m.i. veel te laag op de ranglijst, goede spelers, maar met weinig vertrouwen en geen sterk collectief. Zaak was om hen geen enkel vertrouwen te geven en goed uit de startblokken te komen. De eerste aanval van de wedstrijd leverde meteen voor ons 8 opgelegde kansen op, hoe dan ook ging de bal er niet in. 1 schot van KCC en we keken direct tegen een 0-1 achterstand aan.
Gelukkig wisten we het snel genoeg weer te corrigeren, maar bleef KCC goed volgen en konden we het verschil niet maken. Vlak voor rust konden we eindelijk een gaatje slaan van 7-5 naar 9-5. Dat gaf in de rust een enorme boost, maar iedereen besefte dat het nu zaak was om goed door te drukken en verdedigend het beter te doen dan de eerste helft.

De 2e helft gingen we ook goed door en was snel duidelijk dat de C1 er geen zin in had om het maar ook enigszins nog spannend te maken. 2 tegengoals slechts, en wederom 9 goals maken met goede aanvallen leverde de eindstand op van 18-7. Net niet meer de 20, maar hier was ook duidelijk te merken dat de C1 stiekem al van binnen aan het juichen was en was de scherpte wat minder. Restte de coaches niets anders dan in de laatste minuten duidelijk te maken dat ze ook echt mochten juichen en de overwinning, wat zeg ik, het behalen van een Nederlands kampioenschap vooral uitbundig te vieren.

In je leeftijdscategorie bij de beste ploegen van Nederland (wereld dus;)) te behoren is niet niks. Natuurlijk heeft de B1 en C1 de voorgaande jaren daar al wel eens mee mogen doen, vanzelfsprekend is het zeker niet. Daarvoor hebben we jaren maar dan ook jaren moeten wachten op een dergelijk resultaat en wie weet hoe lang het weer duurt na 2016?

Hoe dan ook een goede prestatie van de C1, de club is trots op jullie! Volgende week de kampioenswedstrijd tegen TOP uit, en dan de week erna, op naar Papendrecht.  Laat het dan vooral weer een heel groot feest worden van de gehele club, waarin we weer laten zien dat Achilles niet zo maar een club is, ongeacht wat het resultaat van de C1 daar is. Vakkie A, bedankt vandaag voor de muziek en de support, Tot 19 maart! (voor het gemak, was de gehele tribune Vakkie A voor ons vandaag;))

De waanzinnig trotse coaches,
Desiree en Dennis

# Taaaaaake two! Zaterdagochtend, 5 maart 2016. Hoek van Holland, 10:50 uur. Genoteerd? Nee? Door de digitale wedstrijdformulieren heb ik geen pen meer, maar zoek er 1 en loop naar de wc. “Wat is er dan?” vraag je je vast af. Nou pak die pen, en noteer op de kalender: kampioenschap D2 zaal! Eerlijk is eerlijk, we maakten het even spannend de vorige keer. Maar de eerste poging gelijk kampioen worden is zó 2015. Kijk maar naar het 1e, die maken het ook graag wat spannender ;-)

Dan terug naar de zaterdagochtend. Jordan en Lideke speelden zeker geen tweede viool vandaag, maar moesten in de ochtend wel eerst een drumstel en harp afleveren. Silja was de tweede helft in Amsterdam te vinden. We probeerden haar met alle macht nog om te turnen, maar een districtstoernooi veegde dat van de gymmat. Gelukkig kregen we later te horen dat ze ook daar in de prijzen was gevallen! Quin ging rechtstreeks, die wilde graag in stilte ons 100e doelpunt voorbereiden in de auto ;) Bij ONDO kwamen we allemaal samen en de voorbereiding begon! Genoeg tijd om de veters te strikken, de nieuwe korfbal van Ivy te bewonderen en alvast lekker in te schieten. Waren er dan geen zenuwen dit keer? Tuurlijk wel. We benadrukten nogmaals dat die korf nog steeds een korf is en de bal nog steeds een bal is. Net zoals bij alle andere gewonnen wedstrijden. Dit keer géén persoonlijke fouten maken, want dat is de reden dat we de vorige verloren. Cadeautjes weggeven doet Sinterklaas wel. Hoewel we opnieuw begonnen met een achterstand van 1-0 (mooi afstandsschot van ONDO) lieten we ons vandaag niet op de kop zitten. Al snel was de gelijkmaker daar en liepen we uit naar een ruime tussenstand van 1-6.

In de rust moest coach Niek “even naar de wc”, staat het genoteerd op de kalender Niek? ;) Het was in ieder geval genieten voor ons! De timing, het plezier, het werken voor elkaar, alles was weer terug. Precies zoals we jullie altijd willen zien spelen. Met nog een paar minuten op de klok, zocht ik oogcontact met de kids. Iedereen keek dolblij terug en sommigen smoesden trots: ‘hij is binnen hè Mariek?’. JAZEKER! Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. Met een dubbele wave vlogen we zo de kantine in.

Frank hield een mooi praatje vanuit de TC (hoe kan het ook anders bij ONDO ;)) en verwende de kids met een medaille en wat lekkers. Niet alleen Sinterklaas geeft cadeautjes, maar wij ook. In samenwerking met de ouders zijn de kids nu trotse eigenaar van de KRFBL cap. Dat scheelt weer, want met de uitspraak ‘als we verliezen eet ik m’n pet op’ zat ik in een potentieel gevaarlijk hoekje. Een cupcake van de chinese bakkerij maakte alles helemaal af! Gelukkig hoefde ik dit niet in het Mandarijn te bestellen. De mandarijn van Lideke verdient overigens nog een eervolle vermelding: die liep groen in plaats van oranje bijna weg uit haar sporttas. Onthouden jullie even mee dat die tas niet in mijn auto gaat de volgende uitwedstrijd? Haha. Achilles D2, vorig jaar een compleet nieuwe groep kinderen, nu een echt kampioenen team. Volgende week de reeks mooi winnend afsluiten en op naar het veld.

Afgelopen zaterdag mocht Achilles E1 na een aantal weken vrij te zijn geweest weer een wedstrijd spelen, ditmaal tegen TOP. Tot nu toe hebben we een erg mooi zaalseizoen, waar we nog steeds ongeslagen zijn en het kampioenschap al hebben binnen gehaald. De kinderen hadden erg veel zin in de wedstrijd en wij als trainsters ook. Rond 11en begon de wedstrijd en later bleek het een wedstrijd te worden met heel veel doelpunten van beide kanten. Demi begon erg goed aan de wedstrijd en zorgde voor een 2-0 voorsprong. De doelpunten vielen in de beginfase bij ons erg makkelijk, onze schoten gingen bijna niet mis. Top scoorde mee, maar eigenlijk is het vanaf de 2-0 voorsprong nooit écht spannend geworden. Er werd goed voor elkaar gestapt en de ballen werden fel onderschept. Jill (die voor het eerst als jongetje speelde) speelde daar een belangrijke rol in en door een mooie uitstap kon Levi een doorloopbal scoren. Ook al was het zijn beurt om twee keer 10 minuten reserve te moeten staan, toch wist hij zes keer te scoren. Datzelfde gold voor Demi die ook twee keer reserve stond, zij scoorde ook 'gewoon' even drie belangrijke doelpunten. De rest van de wedstrijd werd er erg veel gescoord. Ook door Top en aan de verdediging gaan we de komende weken dan ook nog wat harder werken, want we lieten de doelpunten wel erg gemakkelijk door. Dat kunnen wij veel beter! Verbeterpuntjes zijn er natuurlijk altijd, dus dat maakt ook niet veel uit. Wij hebben vooral genoten van het zuivere schot van iedereen, ook Paivi wist er zes van afstand te maken. Nikki scoorde zowel een aantal mooie afstandsschoten, als een aantal mooie doorlopen en Mick scoorde weer eens van zijn favoriete afstand. Vanaf de zijlijn vloog de bal er weer in, weer van een enorme afstand. We hebben dus een aantal verbeterpuntjes gezien, maar jullie hebben je vooral weer als de kampioenen laten zien! Volgende week spelen we alweer onze laatste zaalwedstrijd, waarin we gaan proberen om zo min mogelijk tegen doelpunten te krijgen! Ook ontvangen we dan onze medailles die jullie meer dan verdiend hebben! Hopelijk ontvangen we die ongeslagen... We mogen ons nog één keer bewijzen in de zaal! Rest ons nog te zeggen dat wij het erg leuk vonden om te zien dat alle zes onze toppers vooraan stonden om de A1, het tweede en het eerste aan te moedigen!

De F3 speelde een geweldige laatste thuiswedstrijd. Met mooie combinaties en doelpunten werd Reflex opzij gezet, 13-5. De passing was zeer goed verzorgd en ook de handelingssnelheid was uitstekend vandaag. Wat heeft de F3 toch grote stappen voorwaarts gemaakt!! Maar de allergrootste stappen die de F3 aan het maken is, dat het zich beseft dat scoren uiteraard een onderdeel van het spel is maar dat het helemaal niet uitmaakt wie de goal uiteindelijk maakt. Soms geeft de pass geven nog veel meer voldoening. Zo was het echt een genot om te zien dat de gehele F3 op jacht ging naar de eerste goal van Eva. Helaas lukte dit net niet maar wat een teamgeest!! Geweldig!!

Een hele trotse technische staf F3!!

WAPC-verslagen

Achilles C1 – KCC C1
Vandaag was het een belangrijke wedstrijd voor Achilles C1. Winnen van KCC betekent een plek op het NK 2016 in Papendrecht en ook volgende week de kampioenswedstrijd. KCC strijd voor het behoud van de hoofdklasse en dus zouden zij ook fel van start gaan. Ze kwamen ook op een 0-1 voorsprong. Vlak voor de rust stond het 7-5, maar we scoorden er nog 2 en dus gingen we met 4 doelpunten verschil de rust in.

De tweede helft bouwde wij de voorsprong uit. Er zaten veel goeie aanvallen in met veel schoten. Uiteindelijk was de einduitslag 18-7. De tweede helft dus 9 goals gemaakt en maar 2 goals tegen.

Volgende week dus de kampioenswedstrijd uit tegen TOP en natuurlijk hebben we het ticket voor het NK in Papendrecht bemachtigd. Zorg allemaal dat je een plekje in de bus hebt en kom ons aanmoedigen in Papendrecht op 19 maart!

Tot op het NK,

Groetjes Noa Brusse

ONDO D4 - Achilles D2
Zaterdag 5 maart 2016 ging de Achilles D2 in de herkansing voor de kampioenswedstrijd uit tegen Ondo in Hoek van Holland. De vorige wedstrijd waren de zenuwen duidelijk merkbaar bij de spelers.
Ook deze wedstrijd begon wat nerveus en het duurde niet lang of we kwamen met 1-0 achter te staan. Aangemoedigd door de fanatieke harde kern van ouders wist het team zich echter bij elkaar te rapen. Liedeke scoort twee prachtige punten achter elkaar waardoor het team meer vertrouwen lijkt te krijgen. Er werd erg veel op de korf geschoten, maar helaas ook veel gemist. Marijn maakt de 3-1 net voor het einde van het eerste kwart. Na de wissel scoort eerst Silja, daarna weet Jip 2 keer te scoren, waarvan een keer met een prachtige doorloop.

Na de rust weet Liedeke haar hattrick te maken. De tegenstander laat het er niet bij zitten en probeert een tegenoffensief op te zetten. Na flink wat druk te zetten wordt er tegen gescoord met een afstandsschot. Het team van Achilles laat het er niet bij zitten en Quin scoort een mooie punt. Vervolgens gaat het meegereisde publiek uit zijn dak als Jordan scoort met een onmogelijk afstandsschot. Het laatste punt voor Achilles wordt gemaakt door Quin. De tegenstander weet aan het einde van de wedstrijd nog 2 keer te scoren. Maar dat kon niet tegenhouden dat de D2 van Achilles in hun zaal kampioen werd!