Jeroen Alsem haalt examen KNKV-scheidsrechter

In navolging van zijn jongere broer, ongeveer een maand geleden, heeft Jeroen Alsem afgelopen weekend het diploma KNKV-scheidsrechter gehaald. Hulde & van harte gefeliciteerd, Jeroen! Toch wel uniek dat twee leden uit hetzelfde gezin zo kort na elkaar dit diploma halen. Tot voor kort was het zelfs binnen heel Achilles een zeldzaamheid, dat iemand het diploma KNKV-scheidsrechter haalde. Gelukkig is daar inmiddels verandering ingekomen, met Frank Baars en Sten Verleg als front runners, die het voorbeeld hebben gegeven en nog een aantal toppers die zullen volgen.

Nog dit seizoen verwachten we, dat ook Koen Baak, Fabian van Hagen en Henk Kop het diploma KNKV-scheidsrechter zullen halen. Inmiddels heeft ook de volgende kandidaat zich al gemeld in de persoon van Sander Suurd. Volgend seizoen zal Sander starten met de module KNKV-scheidsrechter.

Nog even terugkomend op Jeroen, want hij is best een bijzonder geval. In tegenstelling tot zijn jongere broer en zus is hij pas op latere leeftijd gaan korfballen. Eerst was Jeroen voetballer. Wel was hij een trouw supporter van zijn broer en zus en heeft veel wedstrijden gekeken. Ergens is het bij Jeroen gaan kriebelen en heeft besloten te gaan korfballen. Hij maakte zijn debuut op een toernooi in België. Dat korfbal een sport is waar lichamelijk contact niet is toegestaan, was voor Jeroen nog wel wat wennen. Door enkele correcte schouderduwen en tackles kreeg Jeroen meerdere strafworpen tegen. En als een goed voetballer betaamt ging hij daarover natuurlijk in discussie met de scheidsrechter.

Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met Jeroen als korfballer. Inmiddels een vaste waarde als speler in de selectie van Achilles. Vanaf nu is Jeroen niet alleen een goede korfballer, maar ook nog KNKV-scheidsrechter. Hulde en van harte gefeliciteerd!!

Met vriendelijke groet,

De werkgroep scheidsrechters

Zie ook:

Datum 06-03-2016 14:12
Tags