Alleen maar leuke dingen!

Tegen het einde van het zaalseizoen, zijn er altijd veel leuke dingen te melden. De kampioenswedstrijd van ons Vlaggenschip tegen Merwede bijvoorbeeld. De mooie stijgende lijn die wij met onze selectie te pakken hebben sinds het kampioenschap in de 3e klasse op het veld en in de zaal een aantal seizoenen terug, kan tegen de Sliedrechtenaren bekroond worden met promotie naar de Overgangsklasse, het niveau waar wij als vereniging in het jaar 2003 – 2004 voor het laatst acteerden. Het niveau ook waar wij als vereniging graag minimaal een stabiele speler willen zijn, om bijvoorbeeld onze talentvolle jeugd uiteindelijk een mooi podium te bieden.

hoofdartikel.JPG

Dat brengt mij dan ook gelijk bij onze talentvolle jeugd. Want voor het eerst sinds mensenheugenis heeft onze A1 afgelopen zaterdag promotie naar de Hoofdklasse gegrepen. Wat een geweldige prestatie! Na promotie vorig seizoen uit de 1e klasse naar de Overgangsklasse, zou lijfsbehoud in de Overgangsklasse de eerste prioriteit zijn. Maar na een geweldige eerste helft van het veldseizoen (ook in de Overgangsklasse), blijkt niet alleen lijfsbehoud maar uiteindelijk ook promotie naar de Hoofdklasse een feit. Niet alleen een geweldige prestatie van de spelers en trainers van de A1 maar een prestatie van de breedte van onze A-jeugd.

En dan onze C-jeugd, die zich afgelopen zaterdag officieel plaatsten voor het NK op 19 maart in Papendrecht. Een prestatie van absolute klasse. Ik schreef er twee weken geleden al over, maar het besef dat wij met de C-jeugd van een aantal seizoenen geleden geen toevalstreffer waren wordt nu echt bevestigd. Van de A-jeugd tot de D-jeugd spelen wij volgend zaalseizoen op het hoogste niveau, iets wat niet veel korfbalclubs in Nederland kunnen zeggen.
De shirtjes van Vakkie-A worden gedrukt, de spandoeken worden al ontworpen. Geweldig om te zien hoe een club zich qua jeugd in een paar jaar tijd kan manifesteren als club om rekening mee te houden. Niet alleen de verdiensten van de spelers maar ook van de trainers over de hele breedte van de jeugd en natuurlijk de TC die zich daar hard voor inzet.

Allemaal mooie dingen zo aan het eind van het zaalseizoen, allemaal dingen waar wij ons als vereniging op kunnen verheugen de komende weken. Om te beginnen met de kampioenswedstrijd van Achilles 1 aanstaande zaterdag om 17:45 uur in Sliedrecht. Ik ga er dan ook vanuit dat iedereen die er bij kan zijn, zaterdag als een groot zwart-wit legioen achter ons vlaggenschip gaat staan. Iets wat de laatste tijd eigenlijk een vanzelfsprekendheid is.

Tot zaterdag in Sliedrecht!

Bart

Datum 08-03-2016 16:59
Tags