Bastiaan Overwater terug bij Achilles

Frank Baars: "Vanuit de TC zijn we zeer verheugd dat Bastiaan weer terug komt, zeker gezien zijn leeftijd hopen we nog lang van hem te mogen genieten. Het is een alleskunner en gezien zijn jonge ervaringen een versterking voor de selectie. De club leeft behoorlijk, maar je ziet nu ook dat onze aantrekkingskracht groeit en daar hebben wij als TC ook gebruik van gemaakt."

"Als we de stappen willen blijven zetten, zullen we onze ogen en oren open moeten houden, iets wat we de afgelopen jaren nooit hebben gedaan, maar (helaas) wel essentieel is geworden, waarbij we zeker ook onze eigen talenten niet vergeten. Hierin zal een juiste balans gevonden moeten worden en daar zijn we ons zeker van bewust. Verder denk ik dat door de samensmelting met Ready we een extra push hebben gekregen om deze stappen te kunnen zetten. Laten we ook vakkie A niet vergeten, Achilles leeft nu nog meer en wij zien een mooie toekomst in het verschiet", aldus Frank Baars.

Bastiaan Overwater: geboren 10-12-1995 Den Haag

Hij begon op 4-jarige leeftijd bij Achilles bij de welpen (nu kangoeroes). Vader Menno en moeder Yoke leerden elkaar kennen op Achilles en speelden allebei op behoorlijk niveau. Bastiaan viel al snel op door zijn spel en stroomde van de F2 al snel door naar respectievelijk F1, E1, D1, C1 en B1. In de B jeugd ondernam Bastiaan stappen, omdat hij hogerop wilde spelen. De toenmalige A jeugd van Achilles speelde lager dan de nieuwe club van Bastiaan: KVS. Daar bleek dat Bastiaan de juiste weg in was geslagen. Bastiaan: “Ik speelde in 2010/2011 in de A1 het district NK en werd 1e op het veld. Ik heb ook in de kruisfinale mogen staan op weg naar Ahoy. Vervolgens was ik drie jaar lang aanvoerder van mijn team en maakte ik deel uit van het Talententeam RTC Noord West. Ik mocht al snel meedoen bij de selectie en stond reserve toen KVS 1 in de Hoofdklasse won en zich wist te plaatsen voor de League. In 2014/2015 speelde ik reserve league in het 2e van KVS en kreeg het jaar erop de kans om basisspeler te zijn in KVS 1. Ik heb een mooi seizoen beleefd bij KVS en ik heb daar veel vrienden.”

Bastiaan gaat zich op maatschappelijk vlak oriënteren, hij wil meer tijd voor zichzelf nemen en zien wat de toekomst hem op werkvlak brengt. “Achilles kan mij hoop ik het plezier teruggeven in het spel. Je ziet nu bij deze vereniging dat zij stappen omhoog maken en dat de hele club daarachter staat. Een geheel nieuw team van de C1 die zich weer plaatst voor een NK, de A1 die nu Hoofdklasse kan gaan spelen. Maar neem nu Vakkie A: de pas opgezette supportersvereniging met een hele fanatieke jeugd achter zich. Dat de banken bij een thuiswedstrijd vol zitten met supporters en dat zij ook bij uitwedstrijden het 1e achterna reizen. Opzwepende muziek en de gezelligheid die er onderling heerst. Ik ben opgegroeid bij Achilles en ik zie hier dat het clubgevoel /de saamhorigheid er is. Het voelt eigenlijk wel als thuis. Ik ken Kjeld Verboom al uit de tijd toen hij bij KVS speelde en ook andere spelers. “

De blijdschap met de terugkeer van Bastiaan is wederzijds. “Achilles heeft al jaren een talentvolle jeugd en zit in de lift. Recent heeft de club tijdens de algemene ledenvergadering de ambitie uitgesproken om die lijn door te trekken richting topsport. Daar past bij dat door Achilles opgeleide talenten bij de club (blijven) spelen. In het verleden zijn we te veel talenten kwijtgeraakt. Dat Bastiaan er nu voor kiest om bij ons terug te keren is heel positief.” toont Marcel Noordam, voorzitter van de Topsport Commissie zich tevreden.

Ten slotte als ik vraag waar hij goed in is, antwoordt Bastiaan: “Ik denk dat ik wel een allround speler ben. Door mijn lengte kan ik goed rebounden, ik beschik ook over scorend vermogen, kan assist geven en heb inzicht. Daarnaast neem ik denk ik wel mijn League- en Hoofdklasse ervaring mee. Ik heb er in ieder geval zin in.”

Bastiaan is in ieder geval duidelijk over zijn ambities: “Ik hoop voor komend seizoen een heel leuk resultaat samen met het team neer te zetten en dan hopelijk in de Overgangsklasse.” Of dat lukt, zal op zeer korte termijn duidelijk zijn. Achilles strijdt zaterdag 12 maart in een direct duel met concurrent Merwede om promotie.

Datum 11-03-2016 11:48
Tags