Henk Kop en Koen Baak gediplomeerde KNKV-scheidsrechters

Terwijl Achilles 1 afgelopen weekend het kampioenschap en de promotie naar de Overgangsklasse binnenhaalde, werden er nog twee bijzondere prestaties geleverd. Henk Kop en Koen Baak slaagden allebei voor het diploma KNKV-scheidsrechter. Heren van harte gefeliciteerd!!!!

Henk%20KopHenk moest afgelopen weekend zelfs twee wedstrijden fluiten, om het diploma nog dit zaalseizoen binnen te halen. Grote klasse, wat een inzet. Dat kennen we overigens al jaren van Henk, als het om Achilles gaat. Op vele fronten is Henk actief. Als trainer en coach, als kampleider en als één van de drijvende krachten van de Activiteitencommissie. Vanaf dit seizoen zal Henk dus ook nog voor Achilles actief zijn als scheidrechter in de wedstrijdsport. Super!!!

Koen%20BaakDan natuurlijk Koen. Veel meer een stille kracht. Door zijn bescheidenheid, doet hij zichzelf soms een beetje te kort. Koen hoeft niet zo nodig een ploegje te trainen. Wel vindt hij, dat je wat voor de club hoort te doen, en heeft hij gekozen om te gaan fluiten. Daar is hij overigens al mee begonnen voordat in 2013 de scheidsrechtersopleiding startte. Met deze ervaring kon Koen al snel worden aangemeld voor de module KNKV-scheidsrechter, die hij afgelopen weekend dus met succes heeft afgesloten.

We kunnen wel stellen dat 2015-2016 een sportief recordseizoen voor Achilles is geworden. Een ongekend aantal jeugdploegen speelt in de hoofdklasse, of promoveert naar de hoogste klasse. Achilles 1 sinds decennia weer naar de Overgangsklasse. Als kers op de taart heeft Achilles maar liefst 5 nieuwe KNKV-scheidsrechters in één jaar. Dat is nog nooit eerder vertoond!! Niet bij Achilles, maar waarschijnlijk ook niet bij veel andere verenigingen.

Dit resultaat is een teken, dat bij Achilles een verandering gaande is. Het fluiten van wedstrijden wordt steeds meer onderdeel van het bedrijven van je sport. En ieder doet dat op zijn/haar eigen niveau. Of het nu vierkorfbal is of wedstrijdsport. Onder het motto: Als je zelf wil spelen, moet je ook bereid zijn om te fluiten.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep scheidsrechters

Zie ook:

Datum 12-03-2016 21:58
Tags