Achilles 1 moet koppositie afstaan

Afgelopen zaterdag wist het 1e de punten helaas niet binnen te slepen: er werd met 10-14 van directe concurrent DOS verloren. Het 2e trok wel aan het langste eind en won met 11-10. Ook daarnaast nog veel winstpartijen: Achilles 3, de A1, A2, alle B-ploegen, de C2, alle D-ploegen én de E2 pakten de volle punten.

Foto's van Achilles 1 staan in het fotoalbum.

Weidevogels 3 – Achilles 4 18-10

Dit weekend de wedstrijd tegen koploper Weidevogels voor Achilles 4. Nu we weten dat deze ploeg ook de wedstrijdverslagen van hun tegenstanders leest zullen we het dit keer wat beschaafder houden. Het alfavrouwtje was er dit keer ook niet en de baltdans ging dus deze keer aan onze neus voorbij. Bij nachtelijk gevaar en bij de balts laten mannetjes struisvogels trouwens een diepe, luide galm klinken, boe-boe-boee-boee, een beetje vergelijkbaar als met een (Achilles)leeuw. Genoeg overeenkomsten dus voor een gezellige wedstrijd. Na dit goedmaak praatje hopen we dat jullie onze excuses over het eerdere verslag over struisvogel 1 zullen accepteren. Voor een groot deel van het team begon het weekend al in theater Diligentia bij de show van Daniël Arends en een klein afzakkertje daarna in de Rootz. Wegens de geweldige dj bleven we toch wat langer dan verwacht en met Henk aan de Delirium Tremens weet u ongeveer wel wat voor avond het is geweest. Toen we op een gegeven moment twee Lou's zagen werd het tijd om te gaan. Zwaar teleurgesteld dropen we af nadat we merkte dat een pita gyros er niet meer in zat en was het tijd voor een korte nacht. Aangezien een groot deel van ons team er dit weekend niet bij kon zijn waren vandaag Ivo, Wesley en Nikki met ons mee. Simone was er gelukkig ook weer bij, al was de gouden fazant die ze de avond ervoor met haar date Alex Klaasen had gegeten niet helemaal goed gevallen en heeft ze het einde van de wedstrijd niet gehaald. De eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd met een ruststand van 7-5. Waar we het thuis tegen deze ploeg pas in de laatste seconde

weggaven was het vandaag in de tweede helft al snel geen wedstrijd meer en moesten we onze meerdere erkennen en kunnen we Weidevogels inmiddels wel feliciteren met hun kampioenschap. Ivo maakte trouwens wel zijn woorden waar nadat hij in de rust riep dat als er eenmaal een balletje in zou vliegen ze daarna zouden blijven volgen. Toen hij eenmaal begon te scoren hebben we hem er dan ook maar snel uitgemaakt voor debutant Wesley. Na een wat onwennig begin eindige ook hij met een goal. Na de wedstrijd hadden we nog te dealen met een wat sippe Henk. Deze anders zo goedlachse jongen werd keihard met zijn neus op de feiten gedrukt dat hij nu echt oud begint te worden aangezien de scheidsrechter hem al begint aan te spreken met u. Hoelang duurt het nog voordat we deze jongen kwijt zijn aan de recreanten? Gelukkig doet hij het bij de vrouwtjes nog wel goed en zal het geen eenzame Pasen voor hem worden. Hij gaat samen met Sita iets met rubberen eieren doen, de rest is voor eigen visualisatie...

Jasper

Na de wat ongelukkige nederlaag vorige week tegen Fiks, moest de C2 deze week tegen de andere ex-1e klasser, De Meervogels. Zonder Rosanna, die in de C1 de plek van Selene opvulde, en zonder Stef, die een weekendje weg was, maar dit keer met Marlou, ging de C2 van start in een heerlijk zonnetje. Er werd scherp

begonnen. Mooie aanvallen in hoog tempo leverden veel kansen op, die tot een 2-0 voorsprong leidden. Verdedigend hadden we wat moeite om De Meervogels van kansen af te houden, maar onderschepten we wel vaak snel de bal, waardoor zij niet lekker in hun spel konden komen. De 2-1 kwam uit een onnodige strafworp, maar de marge werd direct hersteld. Tot 4-2 leek er niets aan de hand en was Achilles de bovenliggende partij, maar daarna kakten we in. Aanvallend ging het tempo omlaag, de felheid op de bal ontbrak en we werden slordig in de passing. Het gaf De Meervogels de gelegenheid om beter in de wedstrijd te komen en zij kwamen vlak voor rust dan ook langszij. Dankzij een benutte strafworp in de laatste seconde van de eerste helft, konden we toch met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft begonnen we zoals we de eerste begonnen, scherp en in een hoog tempo. De afronding liet aanvankelijk wat te wensen over, maar uiteindelijk liepen we via 7-4 uit naar 9-5 en leek het een makkelijke overwinning te worden. Net als in de eerste helft kakten we echter in en gaven we De Meervogels opnieuw de kans zich in de wedstrijd te knokken. Ze mochten tot 9-8 naderen voordat we onszelf enigszins herstelden en weer uitliepen en de overwinning veiligstelden: 11-8.

Naast de twee punten, waren er ook andere positieve punten te noemen deze wedstrijd. De korte kansen worden steeds makkelijker gevonden, het voorverdedigen ging, vooral de tweede helft, een stuk beter dan vorige week, het spel aan het begin van de eerste en de tweede helft was prima in orde en er valt, ondanks de valse start, zeker wat te halen voor de C2 in deze poule.

Ondanks dat de positieve punten overheersen, kan er ook een belangrijke les worden getrokken uit deze wedstrijd: verslapping wordt afgestraft. Volgende week tegen Pernix dus scherp blijven, ook als we op voorsprong staan.

Mike, bedankt voor het reservestaan!

Het zonnetje scheen en het was al lekker druk op het veld. Om 11.30 verzamelden de E1 op ons eigen veld, heerlijke tijd, en konden ons in alle rust gaan voorbereiden op de wedstrijd. We hadden eigenlijk geen idee wat voor tegenstanders we konden gaan verwachtten, we gingen er daarom ook met hetzelfde gevoel in als vorige week. Lekker ons eigen spel spelen, goed uitstappen tijdens het gooien, eerder bij de paal zijn dan je tegenstander en oppassen voor de lange ballen.

Eigenlijk begon de wedstrijd hetzelfde als vorige week tegen Fortuna. De tegenstanders waren weer erg lang en onze E1 toppers hadden wat moeite om in de wedstrijd te komen. We kwamen al snel op een achterstand. Maar toen kwam de rust waarin we wat trucjes uitlegde en zeiden de moed nog niet op te geven.

Na de rust ging het ook in eens een stuk beter. De E1 was gewend aan de lengte en werkte voor elke bal. Veel ballen wisten onze toppers eruit te vissen en onder de paal af te vangen. We wilden toch wel erg graag een goaltje en daar hoefde we dan ook niet lang op te wachten want daar was onze Nikki weer met een goed schot wat een puntje opleverde aan de kant van Achilles! De E1 kreeg weer nieuwe energie en er ontstonden hele mooie aanvallen. Mick gooide de bal in de korf met een trucje waar de monden van open vielen. En hierna kwam Paivi met een mooi afstand schot. Dit waren dus al drie punten voor Achilles.

Eigenlijk had de wedstrijd best wat langer mogen duren, want wat was het genieten aan de kant. De E1 zat er helemaal in, vocht voor elke bal en werkte weer, net als vorige week, echt als een team voor elkaar. Helaas verloren maar als trainers toch trots op hoe de E1 blijft doorgaan in zo'n moeilijke wedstrijd. Nu lekker een weekje rust, over 2 weken staat Meervogels op het programma!

Wedstrijdverslagen kunnen worden gemaild naar Wim den Dulk via willem1603@ziggo.nl en direct naar de webredactie via website@hkvachilles.net.

Datum 05-04-2015 23:52