Achilles C1 kampioen en officieel geplaatst voor Kruisfinales!

13267776_1170337049652513_901812258099093745_n.jpg hoofdartikel

De C1 moest pas laat in de middag tegen Meervogels uit. Winst betekende het kampioenschap in de hoofdklasse en degradatie van de Meerkip. Donderdag zeiden we nog tegen de ploeg, het kan een mooi weekend worden, Steven Kruijswijk pakt het roze en Max Verstappen pakt nog een GP en wij worden kampioen! Liep dat even anders...wij mochten ons geen stuurfout permitteren.

hoofdartikel.JPGVlak voor de wedstrijd wisten we echter al dat concurrent Die Haghe had verloren en daarmee was de titel eigenlijk al een feit. Maar dit vierden wij nauwelijks, natuurlijk was de opluchting een feit maar met dit scenario werd al rekening gehouden en hadden we ook al besproken op de training. We wilden namelijk zelf kampioen worden en gingen volle bak de wedstrijd in. Dat lukte net als vorige week heel goed en de 0-6 was het resultaat ervan. Geconcentreerde koppies die er gewoon vol voor gingen en bij rust was het 4-10. In de rust wilden we in de verdediging nog meer op de rebound spelen, waardoor hopelijk sneller balbezit, maar dit betekende ook meer vrije kansen voor Meervogels. Dit ook om het meegereisde publiek te blijven vermaken, want op de wedstrijd zat met deze stand al helemaal geen spanning meer.

De 2e helft was gelukkig ook meer dan het aanzien waard met mooie aanvallen. Er werd veel initiatief genomen en ook de 'gekke Gerrit' lukte perfect, op de afronding na dan;). Maar leuk om te zien en ondanks dat Meervogels zich beter verzette dan in de eerste helft waren wij geen partij voor hun. In de slotfase vielen de trouwe reserves van de C2 ook nog in en werd de einduitslag uiteindelijk 10-17.

Kampioen in de hoofdklasse!! Een bijzonder goede prestatie van de C1, de trainers zijn supertrots op jullie!! Met dit kampioenschap behoor je ook meteen tot de beste 4 ploegen van Nederland, een prestatie om met recht trots op te zijn. Champagne zonder % werd ontkurkt en bloemen in ontvangst genomen. Er werd nog geroepen 'nu begint het pas' doelend op de halve finale volgende week tegen KZ, zoals ik al eerder in de zaal na het NK al schreef, korfballend de beste ploeg die we dit seizoen zijn tegen gekomen. Maar voor ons begint het nu niet pas, want bijna een jaar geleden zijn we met deze ploeg begonnen en het is alleen maar fijn dat we nog met elkaar in ieder geval 1 week door mogen. Een jaar lang hard werken heeft ons gebracht tot de beste 4 ploegen van Nederland en omstreken. Ook mogen we nu op dit moment echt wel even stilstaan en genieten van het kampioenschap en beseffen wat voor een prestatie de ploeg geleverd heeft. Maar het toetje begint inderdaad nu pas, dat het maar mag smaken!

Dus is het vanaf dinsdag weer anders. Dan gaan we ons richten op de halve finale. Dat wordt een hele zware kluif, maar niet onmogelijk. De nr.3 van de zaal, de enige ploeg waarvan de Nederlands kampioen Harkema niet wist te winnen tot nu toe dit seizoen. Maar KZ hebben wij in de eerdere 2 ontmoetingen ook niet van verloren, dus alles is mogelijk.

Hopelijk krijgt de C1 volgende week dezelfde steun die het in de zaal op het NK ook kreeg. Aanstaande zaterdag 4 juni zal om 11:00 uur de kruisfinale gespeeld worden tegen KZ. Dit zal gebeuren op het complex van TOP-Sassenheim. Hou de website en Facebook in de gaten voor eventuele extra informatie!

Tot volgende week!

Dennis Brusse

Datum 31-05-2016 17:02
Tags