Het was een groots succes!

Van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni vond het Leeuwenweekend plaats, een initiatief ondersteund door alle commissies. Voor de hele vereniging hebben we aantal gezellige dagen gehad. Van een recreantentoernooi, glitter party, ouder-kindtoernooi, Ibiza party/Achilles poll tot aan een fietsenrally toe. Naast een jaarlijks slotfeest hebben we aandacht besteed aan de nieuwe kantine. Een eerste opbrengst kan al opgetekend worden op zowel een digitale als papieren ’Meter van Achilles’.

Vrijdag 17 juni: recreantentoernooi

Onze recreanten kwamen in actie samen met de recreanten van ALO, KVS, Ready en Achilles 10. En wat werden er leuke partijen gespeeld! Fanatiek, zwetend en lachend met mooi weer en er waren zelfs supporters aanwezig. Om 20:00 ging de finale tussen onze Achilles recreanten en Ready, wat uiteindelijk de eerste een winst opleverde. Susan (organisator en trainster) was apetrots en kon een tweede toernooiwinst in haar zak steken. Een heerlijke frituurmix ging er bij alle deelnemers wel in en men kon nog nagenieten op het gras.

Vrijdag 17 juni: The Glitter Party

Aansluitend aan het recreantentoernooi vond hét knalfeest plaats! De 21+ onder ons konden op deze avond hun beste moves laten zien. DJ Sem draaide alle aangekondigde voorkeursnummers uit de jaren ’70 en ’80. En wat heeft men genoten, de dansvloer stond vol en de “Oja’s” hoorde je om je heen. Terug naar de tijd waarin je genoot van je jeugd in een disco/rockperiode. Voor herhaling vatbaar was het oordeel.

Zaterdag 18 juni: Ouder-kind toernooi

Het jaarlijkse Ouder-kind toernooi startte met ruim 100 deelnemers om 14:00. Een categorie F-E met ouders en een categorie D-C- B-A met ouders. De weersvoorspelling gaf een wisselend weerbeeld aan, op een aantal natte wedstrijden na is het gelukkig verder droog gebleven. Wat was het leuk om te zien hoe de kleintjes zich rot lachten om hun ouders, die probeerden na te doen wat zij al lang kunnen: korfballen! Rode hoofden, puffende ouders die samen met hun kind(eren) probeerden te winnen, maar er werd vooral gelachen! Er kon maar één winnaar zijn en dat was bij de jongste poule: team 2 en bij de oudere poule: team 5! Deze laatste mochten de wisselbeker mee naar huis nemen. Gefeliciteerd families Pot, Den Hollander en Rodriguez.

Ondanks het weer is ook de barbecue weer een succes gebleken. De kantinecommissie liet haar talenten zien door heerlijke zaken te grillen en de salades vonden gretig aftrek. Complimenten aan de KC (die helaas bij de Achillespoll net naast de prijs greep)!

Zaterdag 18 juni: Ibiza Party/Achilles poll

Wat was het een feest zaterdagavond. Naast het thema Ibiza vond ook de eerste Achilles poll plaats. DJ’s Kjeld en Ilan draaien de nieuwste hits aller tijden en er werd tot in de late uurtjes goed huis gehouden in de kantine. Via Facebook nomineerden de Achilles Acht Atleten vooraf per categorie 5 leden. Er werd in de wandelgangen heel wat gepraat over dit event en er werd op de avond goed gestemd. Uiteindelijk kwam het verlossende woord (verdeeld over de avond). And the winner is…….

1. Leukste ploeg: Achilles 8

2. Beste commissie: Activiteiten commisssie

3. Beste speler: Dylan Roovers

4. Beste speelster: Jeanette Cost

5. Aanstormend talent bij de dames: Julia Baak

6. Aanstormend talent bij de heren: Wesley Smit

7. Knapste man: Frank Pot

8. Knapste vrouw: Benthe van Loon

9. Beste barman: René van Loon

10. Beste scheidsrechter: Lars Alsem

11. Beste vrijwilliger: Marinus Stulp

12. Beste supporter(s): Vakkie A

13. Beste coach: Dennis Brusse/Desiree de Bruin

Zondag 19 juni: Fietsenrally

De dag begon al goed, lachende gezichten en mooi weer. Alle benodigdheden voor de befaamde fietstocht fietsenrally 2016. De teams 10, Canary, CR Dames, Joehoe, Lekkere hapjes, Whisky en Verboom verzamelden zich met hun fiets voor de kantine om deel te nemen aan de befaamde fietsenrally. Uitgezet door de ervaren Erwin en Jasper, die niet zomaar een fietstocht maken, maar eentje waar je heel goed moet nadenken en op moet letten. Het weer zat dus mee en er werd nog heerlijk nageborreld voor de kantine. And the winner is:……..team Lekkere hapjes (Louise, Simone, Sandra en Sita gefeliciteerd)!

Kortom afgelopen weekend was een groots succes en de eerste stap is gezet. Naast het slotweekend is dus de eerste stap gemaakt voor de Achilles meter: €1500! Een mooi resultaat waar iedereen hard voor heeft gewerkt. Voor in het volgend seizoen geldt: let vooral op de kalender op de website en in de LK en houdt Facebook in de gaten.

Namens de werkgroep willen wij alle vrijwilligers bedanken die dit weekend tot een succes hebben gemaakt. Zonder ieders hulp zou er geen Leeuwenweekend zijn geweest!!!

Arjen van Nieuwenhuijzen, Sander Nooteboom, Henk Kop, Margot van Loon, Robin Pot, Susan Middeldorp, Sharon van Bleijswijk, Britt van der Steenstraten.

Datum 19-06-2016 23:43
Tags