De Awesome Leaque, Lustrum editie!

awesome.png hoofdartikel

Het begint toch echt op een Achilles-traditie te lijken. We kunnen inmiddels spreken van een lustrum. Vijf jaar geleden werd namelijk voor het eerst de Alsem League georganiseerd en dit jaar vieren wij dus het eerste jubileum van dit geweldige evenement.

hoofdartikel.JPGAan het einde van vorig seizoen, is door de vereniging het opzetten van de Topsport-commissie goedgekeurd. Dat het nieuwe seizoen begint met dit topsport-toernooi geeft onbedoeld goed weer wat wij willen met de topsport binnen onze club. Het organiseren van dit toernooit zorgt nu al vijf jaar voor het aantrekken van een prachtig deelnemersveld. Ook dit jaar staan er weer verenigingen aan de start, die al jaren bezig zijn met Topsport. Dat wij ons nu ook mogen scharen tussen deze grote verenigingen geeft direct weer in wat voor lift wij zitten met z'n allen.

Niet alleen het behalen van verschillende NK's laat goed zien dat wij op sportief vlak goed bezig zijn, ook organisatorisch begint Achilles zich steeds meer te profileren als “organisatie”. Natuurlijk zijn we er nog laaaaang niet. Maar als je kijkt naar hoe lang men bijvoorbeeld bezig is met het organiseren van dit toernooi en het professionele uiterlijk dat het iedere editie weer heeft dan denk ik dat we daar enorm trots op mogen zijn met z'n allen. Vergeet niet dat dit alles nog steeds alleen maar door vrijwilligers opgezet wordt. Neem bijvoorbeeld Simon Pot, die met veel bloed zweet en tranen het programmaboekje in elkaar heeft gezet. Grote klasse! En zo zijn er nog talloze vrijwilligers op de achtergrond bezig met het opzetten van dit toernooi. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ook deze vijfde jaargang zowel sportief als organisatorisch een groot succes gaat worden. Met uiteraard de positieve geluiden van de bezoekende clubs die met liefde een jaar later weer te gast zijn.

Zaterdag 27 augustus is het zover, de vijfde editie van de Alsem League. Ik kan niet wachten tot ik weer al die toppers op ons veld rond zie rennen. Van jong tot iets minder jong, van de C-jeugd tot A-jeugd, de top van Nederland staat komend weekend op ons veld om te laten zien wat zij kunnen.
Ik ben er van overtuigd dat het ook komende zaterdag weer een geweldige dag gaat worden!

Tot zaterdag!

Groeten,
Bart

Datum 23-08-2016 17:06
Tags