Achilles Alsem Jeugd League 2016: Lustrum Editie!

Zaterdag 27 augustus 2016 vond op een zonovergoten dag de vijfde editie van de Alsem Jeugd League plaats bij korfbalvereniging HKV Achilles. Zes jaar geleden is door HKV Achilles het idee geopperd om voor talentvolle jeugd een uniek toptoernooi te organiseren. Topverenigingen komen graag naar Den Haag toe om deel te nemen aan dit toernooi. De Achilles Alsem Jeugd League wordt gesponsord door Wijnhandel J.P. Alsem. Eigenaar Julien Alsem sponsort naar eigen zeggen graag omdat hij het belangrijk vindt iets voor de wijk en omgeving te doen.

hoofdartikel.JPGHet deelnemersveld van dit jaar bestond uit DSC (Eindhoven), DVO (Bennekom), Fortuna (Delft), Groen Geel (Wormer), Nieuwerkerk (Nieuwerkerk a/d IJssel) en HKV Achilles. In de leeftijdscategorieën van de A1, B1 en C1 beloofde het ook nu weer een groot sportief spektakel te gaan worden. Het toernooi staat inmiddels in het teken van de voorbereiding op de competitie, waar deze jeugdploegen allemaal acteren in de hoogste klasse. In de competitie gaan zij strijden om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten of zelfs dat ene plekje op het Nederlands Kampioenschap te veroveren.

In de A-categorie was het dit keer een enorm hoog niveau. HKV Achilles A1 moest het onder andere opnemen tegen Fortuna A1 en Groen Geel A1, twee ploegen die afgelopen zaalfinale om het kampioenschap van Nederland gestreden hebben. HKV Achilles A1 is dit zaalseizoen debutant in de hoofdklasse en gaat het veldseizoen starten in de overgangsklasse. De Alsem Jeugd League gaf een duidelijk beeld waar HKV Achilles A1 als debutant staat tussen deze topploegen. Een winst op Groen Geel, nipt verlies van Nieuwerkerk en vooral leer –en verbeterpunten tegen Fortuna geeft zeker vertrouwen in de competitie. Fortuna A1 ging er in deze categorie met de eerste plek vandoor en HKV Achilles A1 plaatste zich als derde.

Ook HKV Achilles B1 had een pittig deelnemersveld. De eerste twee wedstrijden troffen ze Nieuwerkerk B1 en DSC B1. De wedstrijd tegen Nieuwerkerk begon met een inhaalslag op een flinke achterstand en werd uiteindelijk met een punt verschil gewonnen. Van DSC B1 werd er overtuigend gewonnen en de laatste wedstrijd mochten ze aantreden tegen Groen Geel B1, de Nederlands Zaalkampioen in de B-klasse. Maar HKV Achilles B1 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist ook de winst tegen Groen Geel B1 binnen te slepen. Zodoende tekende HKV Achilles B1 voor een eerste plek in hun leeftijdscategorie.

HKV Achilles C1 start dit seizoen met een bijna volledig nieuwe aspiranten C ploeg. Veel kinderen zijn uit de D (pupillen) overgekomen. Dit toernooi hadden ze DVO C1, Groen Geel C1 en Nieuwerkerk C1 in de poule. Nieuwerkerk C1 was een gelijkwaardige ploeg waar HKV Achilles C1 van wist te winnen met een overtuigende 11-8.Groen Geel C1 was duidelijk een maatje te groot, maar HKV Achilles C1 wist goed tegenstand te bieden. De laatste wedstrijd werd tegen DVO C1 gespeeld. Zij waren duidelijk de beste ploeg van het toernooi. De vermoeidheid sloeg bij HKV Achilles C1 toe en een overduidelijk verlies was onvermijdelijk. Maar deze jonge groep heeft mooie momenten laten zien en gaan zeker van zich laten horen in het uitdagende seizoen in de hoofdklasse.

Naast het wedstrijdtoernooi vond dit jaar voor de tweede keer het beruchte 1 tegen 1 plaats. Dit jaar konden de deelnemers zich zelfs direct plaatsen voor het NK 1 tegen 1 dat plaats vindt in juni 2017.
Voor HKV Achilles C1 deden Olivia van Bleijswijk en Mick van Nieuwenhuizen mee. Olivia van Bleijswijk was de enige dame van het toernooi en zij wist een 3e plek te veroveren. Mick van Nieuwenhuizen werd een mooie 2e. Bij de B-categorie veroverde Rick Pot van HKV Achilles B1 de eerste plek en in de A-categorie Joren van Nieuwenhuizen.

Wederom was het een zeer geslaagd toptoernooi waarbij de toon voor dit seizoen gezet is: jonge talenten, sportieve gezelligheid langs de lijn en volop zon.

Datum 30-08-2016 16:56