Achilles selectie zet succesvolle clinic neer

clinic.jpg hoofdartikel

Na een succesvolle korfbal zaterdag stond de selectie op zondag morgen alweer vroeg klaar om de clinic voor de F t/m B voor te bereiden. Het weer was wat spannend, er beloofde veel regen te vallen, maar de selectie is niet van suiker en stond om 09.15 uur gewoon op het veld om de palen klaar te zetten.

hoofdartikel.JPGDe eerste kinderen stroomde binnen en om 10.00 uur begon de warming up. De kinderen zaten vol energie en hadden er zin in.
Elk selectie lid stond bij één van de zeven onderdelen, en voorzag de kinderen van tips. De onderdelen waren rebounden, 1 tegen 1, korte kansen, doorlopen, gooien en vangen, schot en de ladders.
Elke ronde duurde zo'n 5 minuten waarbij de kinderen in totaal zo'n uur bezig waren.
Hierna eindigden we met een 1 tegen 1 duel tegen een zelf uitgekozen selectie lid.
Nou ik heb alle hoeken van het veld gezien. De kinderen scoorden het ene na het andere goal. Dat belooft wat voor de toekomst.

Uitgeblust begonnen we aan de tweede helft van de clinic. Hier waren de B en de C aan de beurt. Ook hier dezelfde onderdelen, maar met een wijziging in de oefeningen. Leuk om te zien dat, ondanks het weer, zoveel kinderen aanwezig waren.
Ook hier waren we zo'n uur bezig waarna er geëindigd werd met een wedstrijdje waarbij alle selectie leden tegen alle kinderen speelden.
Het was een succesvolle ochtend waarbij het niveau en de inzet hoog lagen. Petje af, en zeker voor herhaling vatbaar!

Op naar het eerste thuisweekend voor de selectie. Wij hopen komend weekend de eerste thuispunten te pakken. Tot zaterdag allemaal!

Namens de gehele selectie,

Anne-Roos Hoekstra

Datum 06-09-2016 15:50
Tags