Een moeizaam weekend..

Wanneer je naar de uitslagen van afgelopen weekend kijkt.. Bleek het een moeizame zaterdag, de punten waren schaars. Achilles 1 won ruim van GKV, met 12-21. Team 4 won ook, met 12 tegen weinig. Verder pakten de A1, C2, D2 en D3 allemaal twee punten en speelde B1 gelijk tegen Fortuna. Aankomend weekend hopelijk meer winstpunten, met maar liefst 14 wedstrijden aan het Pomonaplein!

GKV – Achilles 12-21

Een lastige thuiswedstrijd stond op het programma voor ons Vlaggenschip. Na het kampioenschap in de zaal, was de start van het veldseizoen moeilijk. Na een nipte overwinning op KIOS en een verloren wedstrijd tegen directe concurrent DOS stond er wederom een op papier lastige wedstrijd op het programma. GKV is dit seizoen een ware Nemesis voor ons gebleken. De thuiswedstrijd op het veld werd weliswaar redelijk gemakkelijk gewonnen, maar de eerste wedstrijd in de zaal werd een ware thriller die wij ternauwernood wisten te winnen. Op weg naar het kampioenschap kon in de thuiswedstrijd tegen GKV een grote slag geslagen worden maar er werd in een draak van een wedstrijd in de laatste seconde met 9-8 verloren. Op voorhand een lastige tegenstander dus, zeker ook omdat er op natuurgras in aangepaste afmetingen gespeeld zou gaan worden.

Gesteund door veel Achillianen en Readyanen begonnen we sterk aan de wedstrijd. Door scherp te zijn in de rebound en vooral in de kansen na de rebound, kwamen we al snel op een 8-1 voorsprong. Waar wij in vorige wedstrijden tegen GKV vaak de kaas van het brood lieten eten door hun vooral fysieke spel, lieten wij dit nu absoluut niet gebeuren. Door niet mee te gaan in het onnodig provocerende gedrag van onze tegenstander en lekker ons eigen spelletje te spelen lieten wij zien als ploeg over een vele malen grotere bron van technisch vernuft te beschikken. De ene na de andere goed uitgespeelde aanval werd in de eerste helft tot doelpunt gepromoveerd. Bij een stand van 12-4 zochten wij de kleedkamers op. De clichématige maar o zo nodige “we zijn er nog niet” en “ga niet mee in hun spelletje” werden nog eens goed in elkaar oren geknoopt, om vervolgens weer met veel vertrouwen richting het natuurgras te lopen.

Even leek het er in de tweede helft op dat de eerder gemaakte afspraken niet nagekomen zouden worden. GKV kwam even terug in de wedstrijd door twee keer te scoren maar al snel werd de wedstrijd op slot gegooid door doelpunten van onze kant.

Een 12-21 overwinning op een lastige tegenstander geeft moed en vertrouwen voor de komende weken. De achtervolging op lijstaanvoerder DOS, dat de wedstrijd tegen Velocitas wist te winnen, duurt nog minimaal vier wedstrijden. In de hoop dat zij nog een steekje (of een paar) laten vallen kunnen wij alleen maar doen wat wij moeten doen; alle wedstrijden winnend afsluiten!

Aanstaande zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen Atlantis op het programma. Samen met nog 13 andere ploegen maakt dat weer een mooi dagje Achilles, vol met mooie en spannende wedstrijden.

Dus ik zou zeggen; tot zaterdag!

Namens Achilles 1;

Bart

Achilles 5 - De Meervogels 6 10 – 14

Tegen De Meervogels speelde Achilles 5 een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft deed de ploeg zichzelf te kort door het niet afronden van enkele opgelegde kansen. Tot 3 – 4 ging het gelijk op met scores van Alex (korte kans achter de korf na de rebound), Colin (schot) en Ollie (schot). Daarna kreeg de Achilles aanval veel last van de hangende heren van Meervogels, die onze aanvallende rebound er uit haalde. In onze verdediging werd niet goed voorverdedigd, waardoor Meervogels wat eenvoudige schoten kon afronden en uitliep naar een 3 – 9 ruststand.
In de rust de ploeg wat moet ingesproken, want het spel was immers niet veel minder dan dat van de tegenstander. De ploeg ging ervoor en in de aanval werd wat sneller gespeeld, wat mooie kansen opleverde. Nu werden de kansen wel afgerond, en langzaam kroop Achilles dichterbij. Bij 9 – 11 (scores van Alex, Ollie, Arlet, Colin en Daniëlle) en nog 10 minuten op de klok was de spanning weer terug in de wedstrijd. Ook Meervogels voelde de spanning, want zij hebben nog kansen op het kampioenschap en puntverlies kunnen ze zich niet veroorloven. Zij gaven zichzelf was lucht door 9 – 12 te maken, maar Alex kreeg een stip mee, die Ivo verzilverde 10 – 12. Helaas lukte het Achilles niet om de laatste twee punten te dichten. Meervogels bleef koel en gooide de wedstrijd met 10 – 14 eindstand in het slot.
Jammer voor Achilles, maar met 7 – 5 winst in de tweede helft mag het vijfde tevreden terugkijken op deze prestatie tegen de nummer 2 op de ranglijst. Nikki en Daniëlle bedankt voor het invallen. Henk bedankt voor het reserve staan. Last but not least, Sander bedankt voor het fluiten van een uitstekende wedstrijd.

Na twee wedstrijden hadden alle ploegen in de poule van de C2 een keer gewonnen en een keer verloren. Iedereen had dus twee punten en alleen op basis van doelsaldo stond de C2 bovenaan. Dit weekend ging de ploeg dan ook op bezoek bij een van de medekoplopers, Pernix. Deze ploeg kenden we nog van de eerste helft van de veldcompetitie, toen werd er met 12-5 vrij makkelijk gewonnen. Wij verloren echter drie weken geleden van Fiks, waarvan Pernix een week later won, dus niets was bij aanvang zeker.

Een uitgelopen wedstrijd bij de C1 en een omleiding waar de TomTom geen raad mee wist, leidde ertoe dat de voorbereiding niet optimaal was. Vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd waren we eindelijk compleet. Gelukkig ging dit niet ten koste van de scherpte in de verdediging, want we zaten er dicht op en gaven weinig kansen weg. Dat er niet echt behoorlijk was ingeschoten was wel duidelijk. We hadden erg veel kansen nodig om tot doelpunten te komen. Gelukkig creëerden we dan ook veel kansen, ondanks dat het spel niet heel sprankelend was, en konden we na een prachtige pass van Marlou op Kaj de score openen, om deze niet veel later te verdubbelen. Verdedigend werd het vervolgens wat rommeliger, wat Pernix in staat stelde iets terug te doen, maar via 2-3 liepen we uit naar een ruststand van 2-5.

We begonnen eigenlijk best scherp aan de tweede helft, met al in de eerste minuut een doelpunt, 2-6, maar daarna leek het alsof we dachten dat de wedstrijd al gespeeld was. Pernix mocht simpel terugkomen tot 4-6 voordat we weer wakker werden en er een schepje bovenop deden. Via 4-8 werd het 5-8, waarna Pernix aanvallend eigenlijk niets meer in te brengen had, mede door sterk uitverdedigen.

Wij hadden steeds meer moeite om de kansen te creëren. Waar het precies aan lag, geen idee. Te laag tempo? Te moeilijke ballen? Te veel op zoek? Te weinig oog voor bij wie de kansen lagen? Hoe dan ook, zo af en toe waren er echt wel mooie, goed uitgespeelde kansen, maar ze wilden er niet meer in. De 5-8 die zeven minuten voor het eind al op het scorebord stond, bleek ook de eindstand.

Vandaag waren we gewoon een beetje PSV. Geen mooi korfbal, niet goed, maar ook niet slecht, degelijk en goed genoeg voor de overwinning. Volgende week komt Pernix bij ons op bezoek. Kijken of we met een betere voorbereiding wat scherper zijn en dus wat meer kunnen laten zien.

Wedstrijdverslagen kunnen worden gemaild naar Wim den Dulk via willem1603@ziggo.nl en direct naar de webredactie via website@hkvachilles.net.

ODO A1 - Achilles A1

Op deze mooie lentedag mochten wij bij ODO op bezoek om een belangrijke wedstrijd te spelen. Om kampioen te worden op het veld moeten we elke wedstrijd winnen. ODO heeft thuis het hele seizoen sterke wedstrijden gespeeld, waardoor dit een hele spannende wedstrijd kon worden. Aan het begin gingen we erg gelijk op en kwamen we op een 3-3 stand terecht. Daarna kwamen we wat los en namen we de voorsprong met 3-6. Er werden goede aanvallen gespeeld met veel beweging, maar helaas werd het gat niet meteen veel groter. We gingen de rust in met een stand van 6-9. 4 van de 6 ODO-doelpunten waren strafworpen, aan ons dus de taak om in de tweede helft hier wat aan te doen.

En dat hebben we gedaan, we pakten de tweede helft door en zorgden voor een grotere voorsprong. Het werd duidelijk dat wij hier de punten kwamen halen. Af en toe werden we zelfs zo enthousiast dat we onze rust weer moesten zoeken. We hebben met z'n achten een hele goede wedstrijd neergezet en de volle 70 minuten geconcentreerd gespeeld. Vandaar dat een einduitslag van 10-17 ook echt verdiend is.

Dit betekent ook meteen dat volgende week een onwijs belangrijke wedstrijd op ons programma staat tegen Valto. Valto staat nu bovenaan met 2 puntjes meer. Wij hebben dan ook volgende week elke steun aan de zijlijn nodig!

WEES ERBIJ! Achilles A1 - Valto A1 om 17.00!!

Mariska

Phoenix B3 - Achilles B4

We begonnen deze wedstrijd niet al te goed, want Phoenix scoorde al vrij snel de 1-0. Maar gelukkig was daar Kim met een doorloop en hoppa de 1-1. De wedstrijd ging op-en-neer want Phoenix scoorde alweer en daarna scoorde Laurens de 2-2.
Redelijk snel daarna scoorde Phoenix de 3-2. Maar gelukkig nog voor rust scoorde Ruben 3-3. Helaas was daar Phoenix weer dat net voor rust de 4-3 scoorde en zo gingen wij de rust in.
De tweede helft startte en nee daar was Phoenix met de 5-3 en de 6-3. Maar gelukkig was Kim daar en ze scoorde de 6-4. Vervolgens kwam Phoenix weer en de 7-4 en de 8-4 vielen snel. Met geluk was Tristan daar en maakte de 8-5. De laatste minuut van de wedstrijd ging in en opeens stond ikzelf vrij en maakte in de laatste paar seconden nog snel de 8-6.
Helaas hebben we verloren, volgende week gaan we ze inmaken. Bedankt Sterre en Anna voor het invallen en bedankt Annemarie voor het coachen.

Groetjes Camille.

Achilles D3 - Dijkvogels D3

De eerste helft ging heel goed, binnen 2 minuten scoorde Joshua de 1-0.

7-6.

Achilles heeft het zwaar maar scoort nog een keer: 8-6 door Jordan. Eindstand 8-6.

Joshua

ONDO F5 - Achilles F2

Vijf F2-ers togen met coaches en ouders naar ’s Gravenzande om tegen ONDO te spelen - Op Naar De Overwinning. Die winst kwam helaas bij ONDO terecht, eindstand 10-4. Maar toch een leuke pot waarin iedereen aan de bal kwam, het veldoverwicht bij tijden echt wel bij Achilles lag en waarin Shannon (2x), Kyra en Koen de bal in de korf wisten te leggen. In de strafschoppenserie maakten we wel 5 punten, twee van debutant Lucas – vers over van de F3, twee van Bradley en nog eentje van Koen.