Achilles/Semmydag 2016

IMG_0523.jpg hoofdartikel

De weersvooruitzichten waren niet goed, maar het werd in twee opzichten een prachtige dag. In een voorbereiding zijn dat de dingen die je niet kan plannen. Het werd een prachtige dag met pas rond 19:30 een bui en een dag met een prachtige opbrengst voor Achilles en Stichting Semmy.

hoofdartikel.JPGHet was weer een bijzondere dag waarbij vrouwelijke-Achillianen zich afgelopen week ontpopten als fietsenmaakster met de actie ‘fix je verlichting’ (gesponsord door de ANWB). Vorige week trapte de A2 al af met een smoothieverkoop (Eurowest) en vandaag onder het mom van ‘Heel Achilles bakt’ konden we de heerlijkste appeltaarten, cupcakes, maanzaadcakes en kwarktaarten (soms met hulp van een opa of oma) eten, dronken we uit een waterflesje met een zelf ontworpen logo (C2). Kon je je uitleven op de A1 door natte sponsen naar spelers, speelsters en coaches te gooien en kon je nog nadenken: dan kon je quizzen met de B1, grabbelen met de D2 en liet de E zich heerlijk sponsoren door iedereen om zich heen. Verschillende armbandjes van de oma van Selene mochten verkocht worden, mooi gebaar en zo ook prachtige tassen, ontworpen door Au3 en verkocht door de A3. De F-jes verzorgde ‘Lucky-bal’ in de rust van 1 en voorzien van zwart-witte strepen op je wang (C3) kon je het eerste aanmoedigen. Buiten dat lagen er ook nog zelf ontworpen sleutelhangers (C1), prachtige armbanden (B3), vlinderbuttons door het 9e en aan het eind van de dag de Indische maaltijd verzorgd door de selectie. En kreeg je het warm door al deze acties; er waren ook nog zweetbandjes te koop (D1) en kon je je vochtgehalte aanvullen met een smoothie (A4) of met de bierpaal (4e). Ten slotte gaf het 6e door dat zij maar liefst 15x hadden gescoord en daarmee geld in de pocket hadden. Wat wij zo mooi vinden is dat iedereen de uitdaging heeft aangenomen om een activiteit te bedenken om geld bijeen te brengen. Achilles heeft zich van zijn beste kant laten zien. Het bedrag dat nu bekend is, ligt rond de € 3.800 en dit zal nog stijgen omdat het 5e met ‘schiet raak voor een knaak’ en het 8e met hun actie nog geen opbrengst door hebben gegeven. Dus zeker hele mooie bedragen voor Stichting Semmy als donatie voor het onderzoek naar hersenstamkanker en een stukje Achilles. Hartelijk dank voor jullie inzet namens Stichting Semmy voor dit prachtige bedrag.

Helaas verloor Achilles 1 net van KCR (19- 21), maar wist Achilles 2 wel te winnen (19-14). Maar wat een prachtig gebaar van Vakkie A om in tijdens de wedstrijd van 1 in de 12e minuut een ode te brengen aan onze dochter Iris door een minuut lang te klappen.

De winnaar van de kaartjes voor “Jesus Christ Superstar” in december is inmiddels via de Facebook-pagina van Achilles bekend gemaakt. Nummer 33 was de gelukkige en dat is onze padre Achillia: Ferry Reijerse. Gefeliciteerd!

En het gaat door: inmiddels zijn er rond de 30 Achillianen die zondag 16 oktober deelnemen aan de “Run4Semmy” in Amsterdam. Sommige deelnemers hebben een sponsorpagina aangemaakt. Kijk even op Alverum.com en zoek naar Stichting Semmy. Loop je niet mee; supporters zijn altijd nodig!

Achilles: més que un club

Arie en Jolanda Rog

Datum 04-10-2016 15:51
Tags