Achilles 1 & A1 winnen Haagse Korfbaldagen

normal_1_-_Fiks_1_0060.JPG hoofdartikel

Dit was ‘m weer, de drukste korfbalweek van het jaar: De Haagse Korfbaldagen. Ook dit jaar waren Achilles 1 en A1 natuurlijk weer van de partij. De A1 speelde drie poulewedstrijden en won ze allemaal even overtuigend. Als kers op de taart werd afgelopen vrijdag, voor de derde maal op rij (!), ook de finale gewonnen. In een echte derby tegen de groengele Eibers, wonnen onze toppers met 12-15. Ook ons vlaggenschip speelde de finale, tegen CKV Fiks. De titel werd in een doelpuntrijke wedstrijd binnengesleept: de einduitslag was 28-24. Lees verder voor het verslag!

hoofdartikel.JPG

Foto's van Achilles 1 – Fiks 1 zijn te vinden in het fotoalbum Competitie > Senioren > 5 november '16. Voor foto’s van de finale van de A1 vindt je in het fotoalbum Competitie > Jeugd > 4 november '16.

 

Voor Achilles 1 werd deze finaleplaats overigens met één overwinning al binnengehaald. Door het terugtrekken van een derde tegenstander in de poule, was winst op Phoenix genoeg. Er werd als vervanging nog wel een oefenpot gespeeld tegen de reserves van KVS; deze werd echter buiten mededinging gespeeld en telde dus niet mee in de resultaten. Nog even een korte terugblik op deze twee wedstrijden..


Achilles - Phoenix

Zondag werd er zoals gezegd gestart tegen Phoenix. Een ploeg die op het veld in de overgangsklasse uitkomt, maar op de laatste plaats bivakkeert. Daar waar Achilles eerste klasse speelt en op de vierde plaats staat. In de zaal zijn de rollen omgedraaid en zal Achilles voor het eerst in jaren in de overgangsklasse uitkomen, waar Phoenix het in de eerste klasse moet laten zien.

In de eerste helft bleek het verschil direct groot, onze mannen waren loepzuiver en binnen no time stond er een ruime voorsprong op het scorebord, bij rust stond het al 16-6. Bij zo’n ruime voorsprong kan het nogal eens lastig zijn scherp te blijven. De doelpunten bleven vrij gemakkelijk vallen, verdedigend werd de scherpte iets minder en kon ook Phoenix mee blijven scoren. Echt dichterbij kon Phoenix nooit komen, uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal bij 28-19.

 

KVS 2 – Achilles

Donderdag volgde een oefenpot tegen het tweede van KVS. Deze wedstrijd had een beduidend ander niveau dan de wedstrijd tegen Phoenix zondag. We raasden mee in het Scheveningse tempo, waardoor het spelletje ontzettend rommelig en onrustig werd. Voordat we het doorhadden, keken we dan ook ineens tegen een 5-1 achterstand aan. De knop moest om, verdedigend werd het scherper en ook aanvallend ging het beter lopen. Het liep nog lang niet soepel, maar er werd wel orde op zaken gesteld en er volgden toch weer prima aanvallen. De einduitslag deed er weliswaar niet toe, maar toch: de wedstrijd eindigde bij 12-20.


Achilles – Fiks

Dán die finale! Vrijdag had onze A1 het klusje al geklaard tegen Eibernest A1, onder toezicht van naar verluid ruim 400 toeschouwers. Ook voor deze senioren-overgangsklasse finale was de hal goedgevuld, zou Achilles 1 het trucje van onze junioren kunnen herhalen?

Het eerste initiatief was voor Fiks, met een afstandschot pakten zij de eerste voorsprong. Het antwoord volgde snel en met drie zwartwitte goals op rij werd het eerste gaatje van 2 punten geslagen: 3-1. We konden de voorsprong zelfs uitbouwen tot vier punten, bij 9-5 en 10-6, voordat Fiks een sprintje inzette. Achilles ging de overwinning duidelijk niet cadeau krijgen, Fiks kwam ‘gewoon’ weer langszij bij 10-10 en hielden dit vast tot 12-12. De ploegen ontliepen elkaar niet veel en bij rust was de wedstrijd dan ook nog helemaal open, het stond toen 14-13 in ons voordeel.

Na rust volgde min of meer een zelfde wedstrijdbeeld. Een aantal keer konden we het gaatje van vier punten slaan, bij 26-21 hadden we zelfs vijf punten voorsprong te pakken, maar Fiks gaf zich nog niet gewonnen. De voorsprong werd echter niet meer uit handen gegeven, dichter dan twee punten kon de ploeg uit Oegstgeest niet meer naderen. Het licht ging uit bij een stand van 28-24: Achilles 1 wint de Haagse Korfbaldagen op overgangsklasse niveau!

Het was een heerlijke wedstrijd, met veel goals en twee aan elkaar gewaagde ploegen. Nog heerlijker was wederom het grote aantal supporters in de Eiberhal, dat achter ons ging staan en daar niet meer vandaan ging. Laten we dat nou heel hard nodig hebben komend seizoen, want er staan ons weer spannende tijden te wachten! Wat gaan we kunnen laten zien in de overgangsklasse, maar hoe gaat ook ons tweede het doen op een niveautje hoger? Hoe gaat onze A1 het doen in de hoofdklasse? We starten onze zaalcompetitie tegen Antilopen in Leusden, om 19.30 uur.. Wie weet tot daar, anders zien we jullie natuurlijk graag volgende week in ons eigen Ock!

Desiree

Datum 06-11-2016 20:19
Tags